Ne bih bas rekao da je brzi,to sto ima dva zasebna procesora ne znaci da je brzi,ovaj obican Venice 3800+ ima radni takt od 2.4GHz,a dvo jezgarni 2GHz(svaki procesor po 1GHz).Jedina prednost dvojezgarnog je sto moze da podeli zadatke na zasebne procesore ,zar ne.Ako neko ima neki od ovih neka napise kakvi su u radu i sa igricama.
:: Ne bih bas rekao da je brzi,to sto ima dva zasebna procesora ne znaci da je brzi,ovaj obican Venice 3800+ ima radni takt od 2.4GHz,a dvo jezgarni 2GHz(svaki procesor po 1GHz).Jedina prednost dvojezgarnog je sto moze da podeli zadatke na zasebne procesore ,zar ne.Ako neko ima neki od ovih neka napise kakvi su u radu i sa igricama
1. 2GHz kod dvojezgarnog procesora ne znaci da mu svako jezgro radi na 1GHz vec da svako radi na 2Ghz
2. Za bilo kakav rad 2 jezgra su bolja
3. Ukupan brzina masine je veca
4. Sve je vise igara koje su optimizovana za 2 jezgra
5. Procesori sa vise jezgara su buducnost
6. koliko para toliko muzike, cim je jedan procesor skuplji od drugog a pravi ih isti proizvodjac znaci da je verovatno i brzi
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: Koj od ova dva procesora(64 3800+ i 64x2 3800+) je bolji(brzi)?Razlika u ceni je samo 20-ak eura(x2 je skuplji) :: 3800 je brzi u igrama, dok je X2 brzi u aplikacijama koje koriste 2 jezgra (3D Studio, obrada video materijala i sl.), a i rad u Windowsu je udobniji sa 2 jezgra. Zakljucak, ako si gejmer bolji izbor je 3800 mada bih ja u ovom slucaju preporucio 3700 San Diego koji je mnogo jeftiniji od oba.Ako nisi, onda X2.
ali mislim da je ipak najbolje sada 3700 sad diego cre 1 mb kesa.Postujem Amd , iako vise vilim intel, priznajem da je amd za igre bolji, mnogi testovi to pokaziju.Ali mana Amd-a je sto je dual core najjeftiniji koji sam nasao 270e bez pdv-a a on je tek nesto brzi od 820intela po 1mb kesa svako jezgro,dok protiv recimo 920, 930intela sa 2X2mb kesa nema sta da trazi a oni kostaju oko 200E.bombona.u amd verziju san diego core gore pomenut po meni je najbolja kupovina.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.