Imam DFI nF4 ultra i Venice 3000+. Nije mi jasno prikazivanje temperature. U biosu pise : CPU temperature 33c, System (inside) TEMP 39c, System (outside) TEMP 49c. E sad, u Everestu: Motherboard 39c, CPU 49c, CPU Diode 29c. Koja se temperatura procesora gleda i koja je razlika izmedju CPU i CPU Diode (u Everestu)? Koja je normalna i koja kriticna temperatura za ovog procesora?
I ja imam DFI plocu (ali nF4-4x) i ocitavanja u BIOS-u su nebulozna tako da zaboravi na to. Normalna temperatura za Venice 3000 je oko 35 stepeni u idle (ovih dana na vrucini) i oko 45 u load (pod opterecenjem).
Znaci u Everestu temperatura procesora je CPU 49c ili CPU Diode 29c? Po tvom odgovoru rekao bi da je temperatura procesora 49c, jel tako? Ali to mi je temperatura na idle! Sta ce biti tek ako ga uposlim Premierom ili cak nekom zahtevnom igricom! Nisam bas ocekivao da ce toliko da se greje. Tolika mi je bila temperatura na Bartonu!
:: Znaci u Everestu temperatura procesora je CPU 49c ili CPU Diode 29c? :: Po tvom odgovoru rekao bi da je temperatura procesora 49c, jel tako :: Ali to mi je temperatura na idle! Sta ce biti tek ako ga uposlim Premierom ili cak nekom zahtevnom igricom! Nisam bas ocekivao da ce toliko da se greje. Tolika mi je bila temperatura na Bartonu! Ma jok.Ocitavanja u Everestu su ista kao u BIOSu samo su oznake izmeshane.Ono shto je u BIOSu System (outside) TEMP 49c to je u Everestu CPU temp.Mislim da je CPU temperature 33c iz BIOSa temperatura procesora u idle.
:: :: Znaci u Everestu temperatura procesora je CPU 49c ili CPU Diode 29c? :: :: Po tvom odgovoru rekao bi da je temperatura procesora 49c, jel tako :: :: Ali to mi je temperatura na idle! Sta ce biti tek ako ga uposlim Premierom ili cak nekom zahtevnom igricom! Nisam bas ocekivao da ce toliko da se greje. Tolika mi je bila temperatura na Bartonu! :: Ma jok.Ocitavanja u Everestu su ista kao u BIOSu samo su oznake izmeshane.Ono shto je u BIOSu System (outside) TEMP 49c to je u Everestu CPU temp.Mislim da je CPU temperature 33c iz BIOSa temperatura procesora u idle. Verovatno si u pravu ali sta onda predstavlja u BIOSu System (outside) TEMP 49c tj. u Everestu CPU temp49c, jer to onda sigurno nije temperatura procesora, a ni ploce, jer za plocu pise da je motherboard 39c (pogledaj prvi post)? P.S.Izvini ako te gnjavim, znam da sam dosadan :)
:: :: :: Znaci u Everestu temperatura procesora je CPU 49c ili CPU Diode 29c? :: :: :: Po tvom odgovoru rekao bi da je temperatura procesora 49c, jel tako :: :: :: Ali to mi je temperatura na idle! Sta ce biti tek ako ga uposlim Premierom ili cak nekom zahtevnom igricom! Nisam bas ocekivao da ce toliko da se greje. Tolika mi je bila temperatura na Bartonu! :: :: Ma jok.Ocitavanja u Everestu su ista kao u BIOSu samo su oznake izmeshane.Ono shto je u BIOSu System (outside) TEMP 49c to je u Everestu CPU temp.Mislim da je CPU temperature 33c iz BIOSa temperatura procesora u idle. :: Verovatno si u pravu ali sta onda predstavlja u BIOSu System (outside) TEMP 49c tj. u Everestu CPU temp49c, jer to onda sigurno nije temperatura procesora, a ni ploce, jer za plocu pise da je motherboard 39c (pogledaj prvi post) :: P.S.Izvini ako te gnjavim, znam da sam dosadan : :: :: Ko zna shta je to System (outside) TEMP, nije sigurno procesor.Venice jedino pod opterecenjem moze dostici tu TEMP ovako ne.Ploca svakako nije, 49 je previshe.
:: Dobro je sto to nije temperatura procesora (ono 49c). Hvala ti :: Jel si probao nekad da ga oc, jer vidim da imas dobru plocu za takav poduhvat :: :: :: :: :: Ploca je dobra, ali u pitanju je s754 platforma i Newcastle 2800 koji nije ni blizu Venice-a po overkloku.
:: :: Dobro je sto to nije temperatura procesora (ono 49c). Hvala ti :: :: Jel si probao nekad da ga oc, jer vidim da imas dobru plocu za takav poduhvat :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ploca je dobra, ali u pitanju je s754 platforma i Newcastle 2800 koji nije ni blizu Venice-a po overkloku
Da, Newcastle je 130nm-ska proizvodnja u pitanju pa se verovatno i vise greje. Izvini nisam odmah primetio da nemas Venice. A kolika ti je temperatura na Newcastle-u cisto da uporedimo?
:: :: :: Dobro je sto to nije temperatura procesora (ono 49c). Hvala ti :: :: :: Jel si probao nekad da ga oc, jer vidim da imas dobru plocu za takav poduhvat :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ploca je dobra, ali u pitanju je s754 platforma i Newcastle 2800 koji nije ni blizu Venice-a po overkloku :: :: Da, Newcastle je 130nm-ska proizvodnja u pitanju pa se verovatno i vise greje. Izvini nisam odmah primetio da nemas Venice. A kolika ti je temperatura na Newcastle-u cisto da uporedimo? Greje se vishe ali malo.Kod mene je sa BOX kulerom idle do 35 stepeni (na ovoj vrucini-zimi 29-31) a max. oko 47 pod oterecenjem.
:: :: :: :: Dobro je sto to nije temperatura procesora (ono 49c). Hvala ti :: :: :: :: Jel si probao nekad da ga oc, jer vidim da imas dobru plocu za takav poduhvat? :: :: :: :: :: :: :: Ploca je dobra, ali u pitanju je s754 platforma i Newcastle 2800 koji nije ni blizu Venice-a po overkloku :: :: :: :: Da, Newcastle je 130nm-ska proizvodnja u pitanju pa se verovatno i vise greje. Izvini nisam odmah primetio da nemas Venice. A kolika ti je temperatura na Newcastle-u cisto da uporedimo? :: Greje se vishe ali malo.Kod mene je sa BOX kulerom idle do 35 stepeni (na ovoj vrucini-zimi 29-31) a max. oko 47 pod oterecenjem Pa to uopste nije velika razlika. Evo mojih temperatura: Na idle: u BIOSu 33c u Everestu 29-30c. Na load: u Everestu 40c. To je moja maksimalna temperatura koju je uspeo da dostigne sa Box kulerom + dve osmice. Za opterecenje sam koristio Prime95 i usput gledao filmove :) Mozda sam trebao neki drugi program da koristim ili je to dovoljno opterecenje?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.