Prijatelju uzmi Intel pentium 2.66 Ghz 64-bit i neces se pokajati.Mozes da ga klokujes lagano na 3.0 Ghz.Za plocu sve zavisi koliko para mozes da izdvojis!
Ako ikako mozes nemoj uzeti celeron, ja nazalost imam celeron (doduse ne taj nego na 2,4 ali ne verujem da bi 400 MHz naprevilo drasticnu razliku) i to je s*anje tesko. Kilav je i greje se. Moj ti je savet ako je kinta problem da uzmes najslabiji (citaj najjeftiniji) CPU za 775 da bi kasnije mogao eventualno da ga zamenis za neki jaci, ili ako nije tolika frka za kintu da razmislis o 805 koji sam snimio na berzi da ima za 125 eura. Sto se tice ploce kao sto je prethodnik rekao koliko para toliko muzike, moj ti je savet mozda neka sa 945 chipsetom npr Gigabyte.
Pozdrav
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Prodao sam ih preko 10 u konfiguracijama... To lepo radi za razliku od starih celerona koji su radili na 100x4. oni su bash leshevi.
ako ne planiras upgrade u skorije vreme, uzmi nekog asrock-a ako planirash upgrade, uzmi Foxconn sa 945pe cipcetom ili cak 955x. Ploca je odlicna, dosta brza, odlicna izrada, jeftina je. Nije overkloker kao asus, ali je za te pare vise nego dobra.
:: :: i taj celeron je lga77 :: Znam ali sam mislio da ako menja CPU kasnije (nadogradjuje) da mu je bolje u startu da da manje para za CPU koji ce zamenit :: btw. ja imam celeron 3,2 i asrock 775Twins-HDTV plocicu i sve radi savrsen Pa zavisi sta podrazumevas pod savrseno i meni je masina stabilna ali jednostvano to nije to i najslabiji zadatak optereti celeron definitivno postoji razlog zasto je toliko jeftiniji od punog procesora
Pozdrav
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Malo kesh-a , to je problem.Svega 256KB naspram 2MB kod Pentiuma 6xx a to je 8 puta manje.I spora magistrala, samo 133 Mhz shto je katastrofa.Na toj magistrali su radili prastari Athloni iz vremena VIA KT266 cipseta.Zato ga i Sempron oduvava, ima 128 KB ili 256 KB kesha shto je u najgorem slucaju 4 puta manje nego Athlon 64.
:: :: :: :: :: :: i taj celeron je lga77 :: :: Znam ali sam mislio da ako menja CPU kasnije (nadogradjuje) da mu je bolje u startu da da manje para za CPU koji ce zamenit :: :: btw. ja imam celeron 3,2 i asrock 775Twins-HDTV plocicu i sve radi savrsen :: Pa zavisi sta podrazumevas pod savrsen :: i meni je masina stabilna ali jednostvano to nije t :: i najslabiji zadatak optereti celero :: definitivno postoji razlog zasto je toliko jeftiniji od punog procesor :: :: Pozdra :: :: Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga :: Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga :: Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se :: Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Postavlja se pitanje cime se bavis.Za sve sto ja radim na kompu Celeron D na 3,2ghz je i previse brz.
a ako cemo da ga poredimo sa P4 procesorom....pa p4 na 3,2 kosta preko 200⬠a celeron je placen 72â¬. Sempron 3200+ kod nas ne moze da se nadje al npr. 3000+ je preko 85⬠a AMD Athlon 64 3200+ je oko 140â¬.(naravno, mislim da nema potrebe porediti velicinu kesa kod procesora koji su sasvim razliciti po arhitekturi al ti si prvi poceo) Ako uzmemo da ploce isto kostaju, 10tak ili vise ⬠razlike se moze dobiti i kupovinom DDR2 memorije(1gb se moze naci za 65â¬), umesto DDR, koju neces moci da utaknes u sledeci komp koji kupis. pa kad se sve sabere..... ah da..i magistrala je 133x4 bas kao i kod Intel pentium4 2.66 koga je neko spomenuo gore. Sve u svemu, za svoju cenu odlican procesor. Ima i brzih ali su nekoliko puta skuplji, pa ti vidi jel ti to treba i da li ti se isplati(sto se najcesce svede na to da li ce mama i tata dati jos para za komp) Ili ako hoces jednostavnije: da li je p4 2 ili 3 puta brzi od celerona na istom taktu, koliko je skuplji
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.