Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
PLOCA
STRANA 1 OD 1
mirkovic88 PLOCA 17.06.2006. 13:06 T1891

status: user
broj poruka: 29
KOJA JE BEST BUY PLOCHA ZA INTEL DUAL CORE SOCKET 775 2,66 A DA PODRZAVA DDR2 I SATA2 STANDARD????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze ASUS 17.06.2006. 19:29 #6475

broj poruka: 568

Testovi kazu ASUS P5WD2 sa intel chipsetom 955x ili jos bolje ASUS P5WD2-E DE LUXE sa chipsetom 975x.

Kupio sam ovu prvu i na njoj D805 radi klokovan na 3.5ghz potpuno stabilno (to nije maximum, moguce je i vise od ovoga) ali se solidno grejao dok mu nisam ubacio COOLER MASTER HYPER 6+ cooler, sad ne prelazi u stanju mirovanja 40c a pod opterecenjem 50c i to u maloj prostoriji u kojoj se testiraju uporedo jos 4-5 racunara. :)

srdacna preporuka za ovaj model.

p.s. Garson zna neki opak model NFORCE SLI ploce za INTEL DUAL Core, o njoj sam takodje cuo sve najbolje, pogledaj malo pro forumu, kako bi saznao tacnu oznaku.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 17.06.2006. 20:03 #6479

broj poruka: 736
Pomenute ploce jesu odlicne ali su skupe (prva je oko 145e, druga je josh skuplja) tako da teshko mogu biti Best Buy (best buy bi trebalo da znaci odlican odnos cena/performanse).Po meni Best Buy je ASUS P5ND2-SLI (nF4 SLI) i naravno podrzava DDR2 i SATA2.Cena je oko 95-100e.

mirkovic88 za garsona 18.06.2006. 00:56 #6486

broj poruka: 29
predpostavljam da ploca podrzava 8x standard(to jest 2x8=16) e saada ja se pitam kada bih ubacio neku graficku 16x u pci da li bi gubila na performansama(ocigledno neznam bas najbolje sta znaci sli standad:)???a i kako se pokazao n force4 sa intelima???garsone unapred hvala

Garson Re: za garsona 18.06.2006. 01:57 #6487

:: predpostavljam da ploca podrzava 8x standard(to jest 2x8=16) e saada ja se pitam kada bih ubacio neku graficku 16x u pci da li bi gubila na performansama(ocigledno neznam bas najbolje sta znaci sli standad:)???a i kako se pokazao n force4 sa intelima???garsone unapred hval
::
Ukoliko se koristi jedna graficka kartica koristica se svih 16 PCI-E linija (znaci nishta se ne gubi), a ukoliko se koriste dve kartice 16 PCI-E ce biti podeljeno na 2x8 linija i svaka graficka ce koristiti 8 PCI-E linija (tada se malo gubi na performansama).Inace nF 4 se pokazao sjajno sa Intelima, kombinacija nVidia+Intel je u dlaku ista kao i Intel+Intel.Ne brini nishta, price da jedino Intel+Intel valja vishe ne vaze.
SkyFire Hm..Pazi sad.. 18.06.2006. 04:36 #6493

broj poruka: 18472
Ja bih ti preporucio Asus P5N32 - SLI DELUXE .Ploca je perverzija.Od samih performansi do vizuelnog izgleda.Ima cak i pipe lanove i dodatne aktivne coolere za procesor.Bolja je od ovih gore navedenih.Jedino sto nema podrsku za DDR2 NA 800 MHZ a to za nase uslove i nije bitno a takva memorija je katastrofalno skupa.Stavis DDR2 Corsair na 667mhz i pevas.

Garson Re: Hm..Pazi sad.. 18.06.2006. 06:32 #6494

:: Ja bih ti preporucio Asus P5N32 - SLI DELUXE .Ploca je perverzija.Od samih performansi do vizuelnog izgleda.Ima cak i pipe lanove i dodatne aktivne coolere za procesor.Bolja je od ovih gore navedenih.Jedino sto nema podrsku za DDR2 NA 800 MHZ a to za nase uslove i nije bitno a takva memorija je katastrofalno skupa.Stavis DDR2 Corsair na 667mhz i pevas
Covek nije trazio najbolju plocu vec best buy.Asus P5N32 - SLI DELUXE jeste ekstra ploca ali je i cena ekstra, "samo" 200e shto je duplo vishe od ASUS P5ND2-SLI.A i ne verujem da mu treba SLI sa 2x16 PCI-E linija i sve one Deluxe perverzije.
gogi1 overklok 18.06.2006. 09:37 #6495

broj poruka: 2076

Kakva je ASUS P5ND2-SLI za overklok. Koliko ce 805 moci da se klokuje na njoj?
sojkic ASUS P5ND2-SLI (nF4 SLI) 18.06.2006. 20:28 #6502

broj poruka: 216

Ja sam neki dan kupio ASUS P5ND2-SLI (nF4 SLI) i intel 805 i mogu reci da je ploca vrlo dobra, probao sam ca clocnem procesor, ali samo sa ai u biosu i on radi bez problema na 3.2 ghz bez diranja napona, nego nisam pokusavao dalje, moram da menjam napajanje, ovo sto imam od 400 w sa dva harda. 7600gt i dvd i dvd-rw je prilicno slabo, tako da cu ti tek onda moci reci koje su granice, ali trazi obavezno drugi cooler, ovaj sto se dobija u box-u je jako bucan kada se procesor optereti, radi na 4550 obrtaja i zvuci kao avion
Pozdrav

KaiserSoze Lepo sam ti rekao... 20.06.2006. 16:58 #6575

broj poruka: 568

da Garson zna i tu plocu je pohvalio i Nedeljko Kovacevic urednik digitala kao jednu od odlicnih za 775.
A ako neko zeli da zna koja je trenutno na svetu najbolja ploca za 775, po misljenju strucnjaka to je novi ASUS P5W DH.
Pozdrav svima
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs