Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MEMORIJSKO PITANJE (posebno za Mr. Garson-a)
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze MEMORIJSKO PITANJE (posebno za Mr. Garson-a) 30.05.2006. 15:44 T1838

status: user
broj poruka: 568

Konfiguracija je sledeca:
MB DFI NF4 ULTRA INFINITY
CPU ATHLON 3000+ Winchester
VGA ASUS EN6600GT EXTREME
HDD SEAGATE BARACUDA 160GB SATA2
DIMM 2x256mb PC 3200 KINGSTON HYPERX

Pitanja glase:
1. gde da nadjem jos 2 slota ove iste memorije, kako bih sistemu podigao performanse?
2. da li cu dodavanjem jos dva ova slota neminovno izgubiti 1T parametar za memoriju?
3. ukoliko ne gubim na performansama za popunjavanjem sva 4 memorijska mesta, mogu li koristiti i neku drugu kvalitetnu memoriju i koju? (neko rece da je bitno samo da ima iste chipove kao i HYPERX - BH5, da li je to istina)
4. da li je tacno da se nf4 chipset ponasa bolje kada su memorijski moduli sa BH5 chipovima u lezistima DIMM3 i DIMM4 nego u prva 2?

Unapred Hvala na svim odgovorima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 30.05.2006. 17:15 #6251

broj poruka: 736
1.Uh, ovo ce biti nemoguca misija.Evo sad gledam na PC Berzi, ima u Memo Impex-u . 256MB je cak 70e.Shto je mnogo mnogo je.Ako ne nadjesh negde za neke normalne pare ja ti preporucujem da je prodash i uzmesh drugu memoriju.
2.Ne mogu da ti dam odgovor na ovo pitanje, ali ono shto mogu da ti kazem je da DFI LanParty nF4 moze da radi sa 4 modula sa 1T parametrom.Verovatno bi mogla i ova Infinity.
3.Jesi li siguran da taj HyperX ima BH5 cipove? Teoretski je moguce da memorija drugog proizvodjaca sa istim cipovima radi sa tvojom ali kako su to veoma izbirljive stvari ja se ne bih s tim igrao.
4.Za ovo nisam cuo. ali sam cuo da je bolje koristiti slotove 1 i 2 umesto 3 i 4.
Moja preporuka je prodavanje te memorije i kupovina 2x512MB Kingmax Hardcore DDR500, finansijski bi bolje proshao i dobio bi brzu memoriju.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze RE: 30.05.2006. 17:25 #6252

broj poruka: 568

Hvala prijatelju na svim savetima.

Srdacan pozdrav

Kaiser

p.s. radi se zapravo o tome da sam svojevremeno i ova dva slota koje imam platio krvavo, nekih 65 eura bez pdv, pa sam mislio da cu mozda uspeti da dodam jos 2 po nekoj normalnoj ceni.

p.s.s. nasao sam ih na netu http://shop.kingston.com/products/hyperx.asp i kostaju nekih 30$ ali dok to dodje do mene... :(

p.s.s.s. gde da nadjem po nekoj normalnoj ceni KINGSTON HARDCORE DDR500?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 30.05.2006. 18:37 #6253

broj poruka: 736
Eh, znam da je u Americi jeftino, ali stara je to memorija.Imash KingMax (ne Kingston) Hardcore DDR500 kod nas na puno mesta.Nije ni ona jeftina, oko 75e za 512MB (pogledaj ovde na PC Berzi).Ti vidi da li ti je isplativo.
Pozdrav.

MaliAbner Opet isto ko prosle nedelje 30.05.2006. 19:10 #6254

broj poruka: 7769
Kobayashi odgovara...

Pre par nedelja je bila slicna tema, koja memorija i koliko brza treba da bude.

Batali pricu, prodaj to sto imas i za te pare pazari dva modula od po 1GB i to ce biti daleko pametnije nego kupovina egzoticnog (za nase pojmove i pojmove pokvarenih srpskih trgovaca) hardvera.

Jednostavno se ne isplati ulagati novac u brzu memoriju kad racunaru odgovara da ima vise nego brze memorije.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs