Skini nalepnicu, kapni malo masinskog ulja, vrati nalepnicu i ukljuci racunar, ako ovo ne pomogne onda ces stvarno morati da potrazis taj mali cinicilator.
Maltene svaki mali kuler za grafičke kartice (starije, doduše) i ostale čipset-ove odgovara, bar po dimenzijama, potrebno ga je uglaviti u lim-oklop koji imaš na Abit-ovom kuleru koji ti je riknuo. A moguće je izbaciti i celi originalni lim u koji je Abit spakovao mali ventilator (radi se o plastičnim štif-tovima) i na njegovo mesto ubaciti sličan. Cena se kreće oko 250 dinara... potraži ga po Bg... nakon ugradnje, potrebno je proveriti da li odgovara polaritet jer se na grafičkim karticama razlikuje od proizvođača do proizvođača a isti je moguće zameniti prostim izvlačenjem plastične utičnice na matičnoj i zakretanjem iste za 180 stepeni da bi se dobio pravi smer protoka vazduha.
Zdravo. Da li postoji neki pouzdan pasivni kuler za chipset. Imam plocu msi k8n neo3 i njen mali zujavac se vrti na oko 7000 obrtaja i dosta nervira. Koji je najbolji tj. najpouzdaniji pasivac za chipset a da ga ima kod nas u prodaji.
To sam zaboravio da nabacim jer sam nisam uradio, verovatno je najbolje rešenje dobar (visok i relativno masivan) pasivac kojega bi hladilo u stvari hlađenje samog kućšta - koga onda, naravno, mora biti. Mislim da se kod nas hvali Thermaltake-ovo pasivno rešenje koga ima u Bgd. Pročešljajte forum, već je o tome bar nekoliko puta pisano, čak su reklamirane i radnje gde navedeno može da se nabavi.
Pozdrav da ne otvaram novu temu o chipset coolerima pitacu ovde. Imam plocu MSI K8n Neo2 Platinum i crko mi je cooler na chipsetu, trazio sam neku zamenu jedino sto sam nasao je Cooler Master Blue Ice Pro [RR-NCW-L4E1-GP]. Na CM sajtu nisam pronasao moze li da se montira na moju plocu, negde sam procitao da graficka moze da pravi problem zbog visine coolera ja ima 6600gt. Ima li neko slican problem, da li je neko probao da stavi CM Blue Ice Pro na Neo2. Ima li neko rezenje? Hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.