da li neko zna gde ima da se nadje geil ili corsair ili ocz memorija neka kvalitetna DDR 400 koja moze lepo da se klokuje(da nije value varijanta) ili neka DDR433,466,500????Koje su inace cene DDR433,466 i 500 i gde imaju da se kupe ili te kvalitetnije DDR400.....Pozdrav
Ja imam geil mamoriju i mogu ti reci da radi perfektno, pre nje sam imao kingstona i stalno je zezao. Slobodno ga uzmi, samo ne znam kakav je za klok. Imas ga u a-mazu povoljno!
:: Ja imam geil mamoriju i mogu ti reci da radi perfektno, pre nje sam imao kingstona i stalno je zezao. Slobodno ga uzmi, samo ne znam kakav je za klok. Imas ga u a-mazu povoljno :: :: :: Covek trazi memoriju za oc, u najgorem slucaju neku kvalitetniju DDR400 ne u smislu brenda.Geil je odlicna firma ali pomenuta memorija i pored hladnjaka na sebi predstavlja Value memoriju tj. memoriju za mase i nije preterano overklokabilna.
Dajte ljudi pomozite??!?!?!?!?!?!?!?Da li negde ima da se pazari kvalitetna DDR 400 za oc ili je bolje neka DDR433,466,500......Help.....PozdravPS.(proizvodjaci geil,corsair,ocz).............
Koliko ja znam bitnije je koliko memorije imas nego koje je brzine, razlika u brzini memorije 400-433 logicno govori da je ispod 10% brzine same memorije a koliko je to u brzini celog sistema uopste vec je predmet akademije nauka i umetnosti. Zemljace ne lozi se memorijom koja je dobra za klok nego se lozi na kolicinu iste buduci da je razlika 512mb ili 1gb memorije vidljiva golim okom isto kao sto razlika u brzini memorije 266mhz ili 400mhz nije vidljiva golim okom. PROVERENO !!!
Konkretno komsija ima 512mb 400mhz a ja u masini 768mb 266 mhz i moja masina je primetno golim okom uocljivo brza, fakt a da bude jos crnje on ima bolji procesor xp2500+ a ja 1900+.
Takodje i sama brzina procesora nije toliko bitna jer je razlika u brzini sistema sa istim komponentama i procesorom xp2000+ i xp2500+ jedva 8-10% u ukupnoj brzini sistema.
Najvece poboljsanje dobijas u igrama sa novom generacijom video karte, daleko vise nego sa novim procesorom, a u matematicki zahtevnim programima sa kolicinom memorije a ako je usput i ona brza dobit je jos veca ali ne toliko kao kad samo povecas kolicinu iste.
Znaci ako zelis da ubrzas makinu mani se EXOTIC-ne memorije koje ces platiti duplo skuplje od obicne buduci da je dva puta VISE memeorije daleko bolje od dva puta BRZE memorije.
:: Dajte ljudi pomozite??!?!?!?!?!?!?!?Da li negde ima da se pazari kvalitetna DDR 400 za oc ili je bolje neka DDR433,466,500......Help.....PozdravPS.(proizvodjaci geil,corsair,ocz)............ Vec sam ti rek`o OCZ-a kod nas nema a Corsair ima u Imtelu.Bolje ti je da uzmesh DDR500 nego neku bolju DDR400, jer je razlika u ceni mala.Dobar ti je Kingmax Hardcore DDR500.
Care vidi ovako: DIMM 512MB DDR 500MHz Corsair TwinX, 2x256MB Kit, CL3, LifeTime Warranty 128.62 Jevreja Kingston tih karakteristika je 80-tak jevreja
E za tih 80 jevreja mozes da kupis 1GB memorije a za onih gornjih 128 jevreja mozes da kupis 2GB memorije, pa ti sam zakljuci sta ti se vise isplati.
A ja ti ponovo skrecem paznju da neces osetiti vece ubrzanje sistema overklokom nego ugradnjom nove grafike i sto vise memorije bez obzira na njenu brzinu. Buduci da ako imas vise memorije sistem manje poteze za page fajlom i virtuelnom memorijom. tako da vrednost istog mozes da stavis na neki 368mb i da te boli uvce da li imas Gail memoriju ili sta vec.
Moja ti je preporuka da se manis corava posla sa skupom memorijom nego da ti ceo sistem guras kako mu je proizvodjac namenio da ne bi posle kukao da sistem pada, da su prozori sranje etc...
Sinronim dizanjem magistrale proc. i memorija ubrzanje je osetno. Sad zavisi koja je namena celog kompa, sto se tice igara naravno graficka igra najvecu ulogu pa je za tako nesto i najskuplji upgrade iako ne toliko klokovanjem magistrale ces takodje dobiti na brzini. Pri tome sto se memorije tice mnogo je bitnija sama brzina nego njene latencije one su na lestvici ubrzanja tek posle. Sto se tice kolicine memorije i to sad zavisi od namene, recimo tamo gde se procesiraju manji paketi, brzina memorije ima dominaciju nad kolicinom, Posto nove igre, ako je za to, traze sve vecu kolicinu brzina memorije ide tek posle kolicine. Ako vec uzimas takvu memoriju onda 1GB pa na vise. Sad takodje ima zabuna kod oznacavanja memorija imas i value memorije koje su 433 450 466 500 itd. medjutim retko koja od njih ce zaista to i moci neke mogu samo asinhrono pa stavljaju te vrednosti. Moja preporuka za jeftiniju varijantu je GeiL ima hladnjake i ispunjava tacno ono sto pise, nije za klokovanje ali je stabilna i prilicno jeftina u Beogradu je uvoze Grci: Hellas computers, koliko znam poslednjih meseci pustili su i maloprodaju pa vidi kod njih. A sto se tice 1GB ovog OCZ on je koliko tih 512 Corsaira znaci 130e.
Sto se memorije tice ko sto je covek rekao vrlo je bitno da je brza, al za malo... cista kozmetika, pogledaj testove memorije sto DDR sto DDR2 i videces da je razlika izmedju obicne 400 mhz i one za ENTUZIJASTE SA PUNO MAMINIH I TATINIH PARA do 10% u protoku ali samo memorijskom. Kako se to odrazava na sistem ne zelim ni da raspravljam.
Ali jedno je sigurno ako neki podatak koji je potreban procesoru nije u memoriji (ako je nemas dovoljno) onda sistem to trazi na HDD-u i tu je kraj price o manje a brze memorije u sistemu.
Dakle pazari ti sebi preko 1GB (ako mozes izpruzi se do 2gb to moze da se nabavi za cenu one OCZ) i ne brini se za buducnost, jer za word i "ekser" i 256mb najgore memorije ima da odradi posao kao da imas 3gb one najskuplje u dual rezimu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.