Uzeo bih D805 e sada koju plochu? Da li 945 955... ili n force i koju konkretno? Da bude ok za OC, stabilna... MSI, Giga ili ASUS...? I koji DDR2 (1GB)???
Sve to je limitirano cenom do oko 350-400 evra!!!
S`obzirom da ce u konfiguraciji biti 7600 GT a znajuci da D805 srche ko nezdrav struju da li Chieftec od 450W moze da zavrshi posao ????
E da i trebalo bi da se uzme neko napajanje sa dodatnim 8pinskim konektorom od 12V, valjda. Koje biste mi napajanje preporuchili do nekix 90tak evra???
ako hoces socijalnu varijantu koja vrsi posao mozes da uzmes asus p5p800 se to je 865 ploca ali veruj mi na njoj 805 radi stabilno na 3,6 ghz i to na 50 do 60 stepeni ploca ima doduse agp slot i ne treba ti ddr2 memorija pored toga 7600gt izlazi i u agp varijanti ploca inace kosta oko 70 evra u maloprodaji a ram mozes i pqi ako hoces nije bitno sto se tice napajanja mozes da uzmes neki lc npr od 500w on ti je oko 50 evra znaci ostaje ti jos dosta lufta do te tvoje cifre,ukoliko imas viska para kupi asusa p5wd2 samo ploca kosta oko 200 evra . post na leto stizu novi procesori iz intela mozda je bolje da ides na jeftiniju varijantu manje ces para izgubiti pri sledecem apgrejdu.
:: :: :: ako hoces socijalnu varijantu koja vrsi posao mozes da uzmes asus p5p800 se to je 865 ploca ali veruj mi na njoj 805 radi stabilno na 3,6 ghz i to na 50 do 60 stepeni ploca ima doduse agp slot i ne treba ti ddr2 memorija pored toga 7600gt izlazi i u agp varijanti ploca inace kosta oko 70 evra u maloprodaji a ram mozes i pqi ako hoces nije bitno sto se tice napajanja mozes da uzmes neki lc npr od 500w on ti je oko 50 evra znaci ostaje ti jos dosta lufta do te tvoje cifre,ukoliko imas viska para kupi asusa p5wd2 samo ploca kosta oko 200 evra :: post na leto stizu novi procesori iz intela mozda je bolje da ides na jeftinij :: varijantu manje ces para izgubiti pri sledecem apgrejdu ::
Ma AGP verzija ne dolazi u obzir a i DDR isto ne dolazi jer ako sada uzmem agp onda pri sledecem apgredju moram da menjam i grafichku i ram a i CPU i plochu tako da samo PCIE dolazi u obzir.
Za napajanje pitam jer za DC bi trebalo ono serversko napajanje za dva procesora, valjda, da bi to radilo valjano. Pa me interesuje koje napajanje do 90tak evra ima taj 8pinski dodatak.
nesto sam gledao po stranim forumima i lik je upotrebio asus p5ld2 plocu to je intel 945 chipset ima je i kod nas u prodaji ima dobre overkloking mogucnosti i nije preskupa oko 100 evra naravno pciexpres slot za grafiku .Ukoliko budem sebi sklapao tu bih plocu uzeo , sto se tice memorije ima vise varijanti ako hoces da overclockujes cpu trebalo bi da kupis neku ddr2 667 memoriju mada mozes isa klasicnom ddr2 533 samo ces biti ogranicen donekle inace neki kingston ddr2 533 ti je opustena varijanta jer je ova ddr2 667 dosta skuplja .Za napajanje nerazumem bas najbolje tvoje pitanje ali znam da ti bilo koje firmirano napajanje koje ima 24 pina znaci atx 2.0 i minimum 450w zavrsava posao kao sto rekoh moze lc,chieftec,coolermaster itd.
:: :: :: :: nesto sam gledao po stranim forumima i lik je upotrebio asus p5ld2 plocu to je intel 945 chipset ima je i kod nas u prodaji ima dobre overkloking mogucnosti i nije preskupa oko 100 evra naravno pciexpres slot za grafiku .Ukoliko budem sebi sklapao tu bih plocu uzeo , sto se tice memorije ima vise varijanti ako hoces da overclockujes cpu trebalo bi da kupis neku ddr2 667 memoriju mada mozes isa klasicnom ddr2 533 samo ces biti ogranicen donekle inace neki kingston ddr2 533 ti je opustena varijanta jer je ova ddr2 667 dosta skuplja .Za napajanje nerazumem bas najbolje tvoje pitanje ali znam da ti bilo koje firmirano napajanje koje ima 24 pina znaci atx 2.0 i minimum 450w zavrsava posao kao sto rekoh moze lc,chieftec,coolermaster itd ::
Dobro shto se tiche ploche uglavnom i preporuchuju 945 mada sam chitao da 955 se bolje pokazuje shto se tiche grafike ali ok. E sad pitam za ram jer FSB procesora je 533 (4*133) e sada da bi radio sinhrono sa ramom ,ako se ne varam, da li treba da se uzme ddr2 533 ili ddr2 667?
Shto se tiche napajanja za one procesore sa jednim jezgrom ,ako se ponovo ne varam, dovoljno je taj dodatni 4pinski konektor 12v e sada za dula core treba valjda taj 8pinski konektor od 12v da bi valjda to radilo valjano. Pa zato pitam da li chieftec od 450 W to ima jer se to na sajtu chiefteca ne pominje nigde?
mislim da taj osmopinski konektor sluzi kad imas 2 graficke u sli-ju,inace asus ima ez-plug ,kao sto rekoh drugar ima d805 na chieftecu od 360w a radi mu na 3,62 ghz bez problema.Dualcore procesori vuku vise struje definitivno ali su graficke kartice jos gore vuku preko 100wati svaka ozbiljnija.procesor vuce iz atx-a i to je bitno.ako psu ima dovoljno snage na tih 24 pina to je to jer svaka grana nosi odgovarajucu amperazu sto i pise na samom napajanju.asus p5n32-sli ima cetvoropinski konektor za dodatnu struju inace je jedna od najbrzih ploca za intela sa nvidia cipsetom.
Citiram email koji sam dobio sa preporukama u vezi kupovine hardvera od glavnog i odgovornog urednika za hardver casopisa DIGITAL! - iza kojeg stoji ekipa hardverasa koji do krajnjih mogucih granica testiraju isti i pisu testove za jos neke renomirane casopise.
Intel pentium D805 - veoma dobar izbor ukoliko ti je dual core potreban (dobar je za profesionalnu primenu u svrhe renderovanja, video montaze i kompresije, ali i igranja zahtevnih igara) Jako se dobro klokuje, ali i jako greje prilikom klokovanja (uzmi COOLER MASTER HYPER 6+ kuler za njega ili vodeno hladjenje)
MB - ako zelis overklok? - iskljucivo ASUS sa 955x setom chipova - recimo P5WD2 sa ili bez PREMIUM oznake. Radi ultra brzo i ultra stabilno a omogucava ti i klokovanje sa predefinisanim profilima, kako bi smanjio mogucnost greske.
DIMM - uzmi APACER DDR2 533mhz koja moze da se bez problema klokuje i da stabilno radi kao DDR2 na 800mhz i to bez podizanja napona.
VGA - POWER COLOR X850PRO VIVO - jako dobra grafika sa odlicnom cenom koja moze da se dosta stabilno klokuje - trenutni best bye u cenovnom rangu ispod 200eura.
LICNO - samo sto sam sklopio mashinu kupljenu po sugestijama - box kuler jer nisam nasao gore pomenuti, uspeo sam savrseno stabilno da podignem procesor na cak 3.46ghz sa standardnih 2.66 bez podizanja napona i proguram sve testove koje nudi PRIME95 a da mi se temperatura u stanju mirovanja kretala od 39-40c a pod maksimalnim opterecenjem nije prelazila 60c. Napominjem da bi sa HYPER6+ temp pod opterecenjem trebala biti manja za cak 10c.
Sada stupaju na scenu drugi testovi i igre, javicu uskoro rezultate.
:: :: :: mislim da taj osmopinski konektor sluzi kad imas 2 graficke u sli-ju,inace asus ima ez-plug ,kao sto rekoh drugar ima d805 na chieftecu od 360w a radi mu na 3,62 ghz bez problema.Dualcore procesori vuku vise struje definitivno ali su graficke kartice jos gore vuku preko 100wati svaka ozbiljnija.procesor vuce iz atx-a i to je bitno.ako psu ima dovoljno snage na tih 24 pina to je to jer svaka grana nosi odgovarajucu amperazu sto i pise na samom napajanju.asus p5n32-sli ima cetvoropinski konektor za dodatnu struju inace je jedna od najbrzih ploca za intela sa nvidia cipsetom ::
Imash i za grafichke katre 1X ili 2X PCIE konektore dodatne ali imash i konektore posebne za procesore tj. 4 pinske ili dodatni 8 pinski. Ja sam planirao 450W chieftec da uzimam ali na sajtu ne pishe nigde da ima taj konektor dok za Tagan 430 W U22 ima, ali ako kazesh da radi i sa obichnim ok onda.
:: Citiram email koji sam dobio sa preporukama u vezi kupovine hardvera od glavnog i odgovornog urednika za hardver casopisa DIGITAL! - iza kojeg stoji ekipa hardverasa koji do krajnjih mogucih granica testiraju isti i pisu testove za jos neke renomirane casopise :: :: :: Intel pentium D805 - veoma dobar izbor ukoliko ti je dual core potreban (dobar je za profesionalnu primenu u svrhe renderovanja, video montaze i kompresije, ali i igranja zahtevnih igara :: Jako se dobro klokuje, ali i jako greje prilikom klokovanja (uzmi COOLER MASTER HYPER 6+ kuler za njega ili vodeno hladjenje :: :: MB - ako zelis overklok? - iskljucivo ASUS sa 955x setom chipova - recimo P5WD2 sa ili bez PREMIUM oznake. Radi ultra brzo i ultra stabilno a omogucava ti i klokovanje sa predefinisanim profilima, kako bi smanjio mogucnost greske :: :: DIMM - uzmi APACER DDR2 533mhz koja moze da se bez problema klokuje i da stabilno radi kao DDR2 na 800mhz i to bez podizanja napona :: :: VGA - POWER COLOR X850PRO VIVO - jako dobra grafika sa odlicnom cenom koja moze da se dosta stabilno klokuje - trenutni best bye u cenovnom rangu ispod 200eura :: :: LICNO - samo sto sam sklopio mashinu kupljenu po sugestijama - box kuler jer nisam nasao gore pomenuti, uspeo sam savrseno stabilno da podignem procesor na cak 3.46ghz sa standardnih 2.66 bez podizanja napona i proguram sve testove koje nudi PRIME95 a da mi se temperatura u stanju mirovanja kretala od 39-40c a pod maksimalnim opterecenjem nije prelazila 60c. Napominjem da bi sa HYPER6+ temp pod opterecenjem trebala biti manja za cak 10c :: :: Sada stupaju na scenu drugi testovi i igre, javicu uskoro rezultate :: :: Srdacan pozdra
E shto se tiche ploche i ja sam bash o toj razmishljao i upravo si me ubedio. Za kuler cu i ja da sachekam a za ram mozda i bude problem jer sve uzimam na jednom mestu pa ne znam da li mogu da mi nabave APACER bash taj ali ako ne mogu pashce neki Kinstone ili Corsair. Znachi da ne bacam pare na 667mhz ramove?
Shto se tiche VGA definitivno uzimam MSI 7600GT kartica za te pare ujeeeeda!!!
A koje si napajanje stavio??? I kako da se kontaktiraju ti sa digitala tj da li bi odgovorili i meni ako bi im postavio neko pitanje i kako da ih kontaktiram???
na DDR2 na 677mhz, bar tako tvrde ljudi od poverenja. APACER na 533 radi kao luda, imam dva modula od po 1GB. Upravo ti pisem sa te mashine iz prethodnog posta, maltretiram je sa svim i svacim, igram FAR CRY i kompresujem u DIVX, verovao ili ne, u isto vreme i to bez stucanja.
Memorije koje si naveo sa dobre samo u skupim varijantama, izbegni value seriju. Potrudi se za APACER, ako ne mozes, ja cu te uputiti gde da je kupis, mada ni ona nije bas jeftina.
Grafika koju kupujes je stvarno extra.
NAPAJANJE: Radi stabilno na CHIEFTEC 400w ali sam po preporuci DIGITAL!-aca stavio LC POWER 550w gold i sve radi kao podmazano. (Do njih je jako tesko doci, jer su toliko zauzeti da ni meni cesto ne odgovore na neko postavljeno pitanje, jer ne stizu, a sa razlogom me upucuju na citanje odredjenih tekstova objavljenim u njihovom casopisu i web sajtova koji sadrze puno znanja iz oblasti HOW TO. Kako da klokujem, sta mi treba, koja oznaka procesora, zasto ovo ili ono...
dali mislite da u casopisu digital kupuju komponente da bi ih testirali ,malo teze .imam firmu oko 5 godina i sklapao sam svasta ,ljudi barem oni normalni gledaju da sa manje para dobiju iste performanse racunara razlika izmedju 945,955,975 ploca je u dodatnim mogucnostima a izmedju ostalog razlika u brzini je akademska,sto se tice overclocka samo cu reci da drugar ima d805 na 865 pe ploci koji stabilno radi na 3.6 a hladi se box kulerom.ako imate viska para ili volite da imate fancy racunare onda p5wd2 premium za koji nisam siguran dali je 955 ili 975 chipset i obavezno ddr2 667 ima ga pakom kao i mb ,vga x 1900xtx a kuler cooler master aqua gate,pa kad je bal nek je bal samo neznam dali kasnije moze yonah u tu plocu mislim da ga 975x ploce podrzavaju
...a kamoli rekao da ljudi iz DIGITAL!-a kupuju komponente da bi ih testirali. U poprilicno veliku ekipu hardverasa i ljudi koji testiraju bukvalno sve sto im padne pod ruku imam poverenja pre svega jer se njihovo misljenje ne bazira na osnovu "placenih" marketinskih klanaka, vec sasvim nezvanicno komuniciramo po pitanju hardvera. Ljudi stvarno obiluju znanjem i hoce da pomognu kad imaju vremena.
Daleko od toga da je ploca sa 865p setom chipova losa, cak naprotiv, jedna je od najboljih koja je napravljena. Asus p5wd2 je ploca sa 955x setom chipova i kosta 125eura + pdv, premium kosta 30 eura vise, a premium deluxe kosta toliko da ne zasluzuje pomena. Meni takodje D805 radi sa box kulerom stabilno na 3.6ghz ali sam ga malo skinuo, cisto preventive radi na 3.47ghz i dobio par stepeni manje. Memorija je stvar izbora i iskustva, moze 533, moze i 677, moze i cista 800tka. Kad covek vec kupuje D805 i hoce da klokuje isti neka sam odluci, odnos cena - kvalitet - performanse je presudan. Ja glasam za APACER.
P.S. molim NAJDENOV-a da mi posalje parametre biosa koji su kod setovani kod prijatelja, kako bi ih probao i na svom primeru. Napominjem da voltaze kod sebe nisam dirao, sve su na default vrednostima.
P.S.S. Okacio sam A64 calculator na http://www.mytempdir.com/617166 tako da svima kojima je potreban klok AMD ATHLON64 i SEMPRON64 mogu da ga skinu.
Znaci, procesor je oko 140e.Za plocu bih preporucio ASUS P5ND2-SLI koja je 105e.Znaci ostaje ti preko 100e za RAM.Definitivno uzmi DDR2-667 jer je gre`ota ne overklokovati taj procesor.Ne brini se za napajanje radice pos`o opushteno, jer je 7600GT mali potroshac (sve vuce iz ploce).Mada bih preporucio drugo napajanje, LC Power 550W jer je Chieftec preskup za ono shto nudi.Preskoci pomenuti X850Pro koji ima 12 pixel pajplajna i 7600GT ga tuce opushteno.Ako dajesh 90e za napajanje mislim da bih uzeo Cooler Master Real Power 450W, ili josh bolje neki Antec za te pare.
:: Znaci, procesor je oko 140e.Za plocu bih preporucio ASUS P5ND2-SLI koja je 105e.Znaci ostaje ti preko 100e za RAM.Definitivno uzmi DDR2-667 jer je gre`ota ne overklokovati taj procesor.Ne brini se za napajanje radice pos`o opushteno, jer je 7600GT mali potroshac (sve vuce iz ploce).Mada bih preporucio drugo napajanje, LC Power 550W jer je Chieftec preskup za ono shto nudi.Preskoci pomenuti X850Pro koji ima 12 pixel pajplajna i 7600GT ga tuce opushteno.Ako dajesh 90e za napajanje mislim da bih uzeo Cooler Master Real Power 450W, ili josh bolje neki Antec za te pare ::
Pa ukoliko ne uzmem chieftec 450 uzecu ili Tagan 430 (na prvom mestu oko 100 ev) ili cooler master mada ni za njega nisam siguran da ima dodatni 8pinski konektor 12v, bar to ne pishe na sajtu a inache uradjeno je maksimalno fensi (plave diodice, pa josh ia merach potroshnje za te pare hmmm...) a ova prethodna dva za istu cenu samo napajanja pa se zapitam ipak za taj cooler master koliko je bolji...
U testu Digital!-a TakeMS DDR2-533 je dobio Best Buy! preporuku, sasvim lepo je radio na 667 i jeftin je.Razmisli o toj memoriji. Ne znam kolika je cena tog Chiefteca od 450W ali on nikako nije u klasi Tagana, Cooler Mastera (mislim na Real Power seriju), Antec-a,Enermax-a i sl.. Znaci ako dajesh vece pare za napajanje preskoci Chieftec.I Cooler Master i Tagan su klasa iznad Chieftec-a.A dodatni konektor ti svakako ne treba ( obzirom da uzimash 7600GT).
Mozes da kupis na raznim mestima (na zalost IMTEL vise ne radi APACER, kao ni GAIL memoriju). Za pocetak probaj u Coral computers, trazi Marka (www.coral.co.yu), tamo sam i ja uzeo, samo reci iste one module koje je kupio Andrej za 955X i INTEL D805 :) Cena im je 67+PDV za slot od 1GB. TAKE MS mozes kupiti u DUAL Comp, ne znam cenu. Takodje odlicna memorija, imam sjajna iskustva sa slotovima od 512mb PC3200. Ali ih svakako pre svega potrazi u Coral-u. Pozdrav
:: U testu Digital!-a TakeMS DDR2-533 je dobio Best Buy! preporuku, sasvim lepo je radio na 667 i jeftin je.Razmisli o toj memoriji :: Ne znam kolika je cena tog Chiefteca od 450W ali on nikako nije u klasi Tagana, Cooler Mastera (mislim na Real Power seriju), Antec-a,Enermax-a i sl. :: Znaci ako dajesh vece pare za napajanje preskoci Chieftec.I Cooler Master i Tagan su klasa iznad Chieftec-a.A dodatni konektor ti svakako ne treba ( obzirom da uzimash 7600GT) :: ::
Pa sada uzimam 7600GT a za 12-18 meseci mozda uzmem neshto drugo. Pa necu da menjam napajanja na godinu dana. Ponovo ja ne pricham o konektoru za VGA ili za PCIE nego konektor za CPU... 8pin 12v.
:: :: :: Mozes da kupis na raznim mestima (na zalost IMTEL vise ne radi APACER, kao ni GAIL memoriju) :: Za pocetak probaj u Coral computers, trazi Marka (www.coral.co.yu), tamo sam i ja uzeo, samo reci iste one module koje je kupio Andrej za 955X i INTEL D805 : :: Cena im je 67+PDV za slot od 1GB :: TAKE MS mozes kupiti u DUAL Comp, ne znam cenu. Takodje odlicna memorija, imam sjajna iskustva sa slotovima od 512mb PC3200. Ali ih svakako pre svega potrazi u Coral-u :: Pozdra
Da se ne znash mozda tachno oznaku tog rama , da li postoji josh neki DDR2 Apacer i jel postoje moduli od 512MB Apacer???
:: :: :: :: :: U testu Digital!-a TakeMS DDR2-533 je dobio Best Buy! preporuku, sasvim lepo je radio na 667 i jeftin je.Razmisli o toj memoriji :: :: Ne znam kolika je cena tog Chiefteca od 450W ali on nikako nije u klasi Tagana, Cooler Mastera (mislim na Real Power seriju), Antec-a,Enermax-a i sl. :: :: Znaci ako dajesh vece pare za napajanje preskoci Chieftec.I Cooler Master i Tagan su klasa iznad Chieftec-a.A dodatni konektor ti svakako ne treba ( obzirom da uzimash 7600GT) :: :: :: :: :: :: Pa sada uzimam 7600GT a za 12-18 meseci mozda uzmem neshto drugo. Pa necu da menjam napajanja na godinu dana. Ponovo ja ne pricham o konektoru za VGA ili za PCIE nego konektor za CPU... 8pin 12v Znam o cemu pricash, ali opet ti kazem to nije neophodno.
:: :: Da li je bolje da uzmem 2X512MB ili 1X1GB DDR2, zbog dual DDR-a, ili ne?? :: :: Ako uzmesh 2x512MB ostaju ti 2 slota za proshirenje, pa bi kasnije mozda dodao josh 2x512MB i time zavrshio nadogradnju..Ako uzmesh 1x1GB posle ostajesh komotan za nadogradnju.Dual channel se i ne oseca bash toliko u radu, sem naravno u spec. prilikama (Photoshop i sl.).Ja bih licno uzeo 1x1GB i za nekoliko meseci kad memorija josh pojeftini uzeo josh 1GB.
MB ASUS P5WD2 (955X) CPU INTEL PENTIUM D805 (DUAL CORE) + BOX COOLER DIMM APACER AM1 DDR2 na 533 2x1gb
klokovano i testirano da radi stabilno na:
CPU - 3.5ghz (sa 2.66ghz) - FSB 175, mnozilac 20 uz minimalnu korekciju napona (1.3750v) DIMM - 700mhz (sa 533) pri zategnutim latencama (4-4-4-12) uz minimalnu korekciju napona (2.0v)
sve radi kao podmazano, temperatura cpu se krece do nekih 60-63 pri prime visecasovnom testiranju. u idle rezimu ne prelazi 40. sa dobrim kulerom temperatura bi mu pod opterecenjem bila niza sigurno 10-tak stepeni.
memorija bi mogla i na 800mhz ali mi je za to potreban drugi procesor, neki sa presler jezgrom
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.