Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
CPU AMD Athlon 2400+
STRANA 1 OD 1
misafloyd CPU AMD Athlon 2400+ 15.03.2006. 04:44 T1551

status: user
broj poruka: 321
Imam problem koji mi se desio prilikom montaze ovog procesora,znaci AMD Athlon 2400+ Socket A.Iskliznuo mi je iz ruke trenutak pre nego sto je legao na plocu i pao unutar kucista,kuciste je bilo polozeno tako da nije bila velika visina oko 10-15cm.Procesor se ostetio sa strane vrlo,vrlo malo,skoro ne uocljivo,i ugaoni pin se malo iskrivio.Pin sam ispravio,ali sam primetio da se lem za stampanu plocu vrlo malo mrdnuo prilikom vracanja.Od tad komijuter brljavi,u pocetku radi i samo se restartuje pri malo vecem opterecenju,a sad vise nece da podigne sistem,samo dozvoljava da radim u Bios-u.Probao sam da formatiram HDD i instaliram Windows ponovo,prvi put mi je zakocio na 51%,a drugi put na 72%,stim da se upalio kontrolni zvucnik sa svukom "PIP".molim za pomoc STA DA RADIM?Unapred zahvalan!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markodj mozda pomogne 15.03.2006. 11:58 #4978

broj poruka: 51
nadji nekog ko ima "duvaljku", ako znash nekoga u sevisu za mobilne i sl., pa probajte da zalemite taj pin, samo vodite rachuna o temperaturi na koju podesite duvaljku i ne bi bilo loshe da dok to radite procesor stoji na kuleru sa sve termalnom pastom da koliko-toliko odvodi toplotu.
i da te podsetim, ovo radish na sopstvenu odgovornost i uspeh nije zagarantovan, ali znam primere ljudi koji su uspeli i mnogo vishe pinova da srede pa ti zato i pishem.
pozdrav!
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misafloyd ??? 15.03.2006. 17:00 #4984

broj poruka: 321
Neverujem da je Pin,vratio sam ga i vrlo je cvrst,99% je ovo malo ostecenje stampane ploce koje je skoro neuocljivo.Odneo sam procesor kod drugarice i probao na (kupili smo potpuno iste konfiguracije) njenoj maticnoj ploci.Upalio je iz 5 puta,podigao sistem i zablokirao na desktopu.Restartovao sam ga i podigao sistem ponovo,radio je nekih 2 min,dok nije zablokirao sa opet onim zvukom "PIP".Stvarno neznam sta da radim,AKO NEKO IMA NEKI SLICAN PROCESOR,KUPIO BI.
KaiserSoze Preporuka 16.03.2006. 22:40 #4994

broj poruka: 568

mislim da bi trebao da zaboravis na osteceni procesor, ako je stampano kolo u pitanju, nema popravke.

za socket a kupi obavezno barton jezgro, recimo 2500+ sa otkljucanim mnoziocem, ima ih polovnih sa prenosivom garancijom, pokazali su se jako dobro, a ako bas zelis da kupis novi athlon za socket a kakav si imao (sto je sada relativno retko naci novo), mogu da te uputim gde da odes.

Srdacan pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
set hm.... 17.03.2006. 11:17 #4997

broj poruka: 165

Ja imam alat potreban za intervenciju, ali nikada slicno nisam radio, a svasta sam radio.:)
Ako hoces svrati do servisa gde radim pa da probamo.

Set servis racunara. 011/4443-007
Mutapova 12, Beograd
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs