Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus A7V600-X i Canyon Chat pack pro CNR-CP7
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG Asus A7V600-X i Canyon Chat pack pro CNR-CP7 10.02.2009. 13:42 T15323

status: user
broj poruka: 487
Jedna devojka me je zvala da joj resim problem koji bas i nisam u stanju da resim...
Naime, qpila je gorenavedeni paket slusalice sa mikrofonom i web kameru-skype ready.
Treba joj za jelte skype. E fazon je sto nece da primi zvuk. Zvuk na maticnoj je ja mislim 5.1 i ide na fazon 3 ulaza, svaki za po nesto od 5.1 a ako treba mikrofon izbaci se ovo iz roze ulaza i ubaci mikrofon. Kada se ubodu zvucnici sve se cuje a kada se ubode mikrofon nista nece. Cackao sam po opcijama, probao drugi mikrofon i nece da ga vidi...
Sta moze da bude?
Ja cu probati sa drugom kamerom-drugaru cu da uzmem onu sto ima i mikrofon u sebi pa cu probati da vidim da li to radi. Opcija broj 2-Kopao sam po uputstvu i video sam da ima front panel audio ulaz na maticnoj pa cu da otvorim qciste i ubodem front panel od mog starog qcista i da vidim jel tu prima mikrofon (ovo ako nece da prihvati kameru)...
Nemam pojma...sta moze da bude i sta da se radi?

PoZ

==========
BLEJA:)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 10.02.2009. 13:52 #95721

broj poruka: 5704
moras rutirati na roze ne sound out vec sound in, mozras odabrati drugu opciju za taj ulaz...posto ima ogranicen broj ulaza onda su mogucnosti softverski podesive, pa umesto da na njega pici zvuk mora da se izabere mic in. Naravno proveri da nesto nije mutirano

A N G E L

rudika Asus A7V600-X i Canyon Chat pack pro CNR-CP7 10.02.2009. 14:17 #95725

broj poruka: 3
Windows XP

Udji u

ControlPanel -> Sounds And Audio Devices Properties

Otvori kod Sound recordinga: Volume

Chekiraj
kod Mocrophona box gde pise select zatim

otvori Advanced i ako ima opcija Microphone boost chekiraj taj box

Srecno

MilosNBG ... 10.02.2009. 16:21 #95735

broj poruka: 1586
E Machine, o bojama i ukusima jos necemo da raspravljamo, covek je tek dosao do pitanja hoce li primiti ili nece...

Maticna, naravno, na maticnu plocu mislim...

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MaliBaneBG Kako? 10.02.2009. 18:52 #95812

@MACHINE Kako da softverski promenim to? Ja sam gledao uputstvo za maticnu i ono kaze da je roze mic in. Kako da menjam i sta da probam? Nije nista mutirano to 100%.

@Rudika selectovan je Microphon a kada sam isao u Skypov guide on kaze da to za boost ne treba da bude cekirano...

@MilosNBG LoL

Ae pomagajte zivota vam:)
XD

==========

MACHINE Re: Kako? 10.02.2009. 18:56 #95814

broj poruka: 5704
Ako imas instaliran Realtek (onaj plavi rak zaz ALC chipove) software imas da biras u okviru onih slika za sta ce koji prikljucak da se koristi...mozes od mikrofonskog napraviti izlaz ili ulaz...ako to nemas skini nove drajvere i aplikaciju i podesi...prema modelu ploce, naravno (najpre ubijes stare drajvere)...microphone mozes proveriti u sound recored da li menja onaj `osciloscope`

A N G E L

:: @MACHINE Kako da softverski promenim to? Ja sam gledao uputstvo za maticnu i ono kaze da je roze mic in. Kako da menjam i sta da probam? Nije nista mutirano to 100%
::
:: @Rudika selectovan je Microphon a kada sam isao u Skypov guide on kaze da to za boost ne treba da bude cekirano..
:: @MilosNBG Lo
:: Ae pomagajte zivota vam:
:: X
:: =========
:: BLEJA:))
MaliBaneBG Re: Re: Kako? 11.02.2009. 07:59 #95916

Sad sam proverio, nije Realtek nego neki SoundMax audio driver...Gledam sada na Asusovom sajtu...
==========

:: Ako imas instaliran Realtek (onaj plavi rak zaz ALC chipove) software imas da biras u okviru onih slika za sta ce koji prikljucak da se koristi...mozes od mikrofonskog napraviti izlaz ili ulaz...ako to nemas skini nove drajvere i aplikaciju i podesi...prema modelu ploce, naravno (najpre ubijes stare drajvere)...microphone mozes proveriti u sound recored da li menja onaj `osciloscope
:: A N G E L
:: :: @MACHINE Kako da softverski promenim to? Ja sam gledao uputstvo za maticnu i ono kaze da je roze mic in. Kako da menjam i sta da probam? Nije nista mutirano to 100%
:: ::
:: :: @Rudika selectovan je Microphon a kada sam isao u Skypov guide on kaze da to za boost ne treba da bude cekirano..
:: :: @MilosNBG Lo
:: :: Ae pomagajte zivota vam:
:: :: X
:: :: =========
:: :: BLEJA:))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs