Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
INTEL STOCK Kuler
STRANA 1 OD 1
Plamen INTEL STOCK Kuler 09.02.2009. 10:21 T15297

status: user
broj poruka: 2836
Poseduje INTEL Core2Duo E7300 + BOX kuler. E sad, kada igram neku zahtevnu igricu (tipa CRYSIS) kuler na procesoru pocinje da se dere, tj cuje se kao neki starij HDD od pre 10godina. Kada udjem u bios pise 1200-1500rpm i tad se ne cuje. Cim predje tih 1500rpm on se cuje. Temperatura procesora nikada ne prelazi 35c. Da li postoji neki program pomocu kog mogu iz windowsa da pratim kojom brzinom se okrece kuler na procesoru i da ogranicim brzinu na 1500rpm, da li je to pametno? Da li imam garanciju na STOCK kuler?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk Hm 09.02.2009. 11:28 #95536

broj poruka: 462
Da li si siguran da se to kuler cuje tako, on obicno pocne malo da bruji vise, da zuji ali nikad nisam cuo da se dere ili drlja kao hard disk?!! Ustvari otvori kuciste i kada pocnes sa igrom stavi prst na sredinu kulera i zaustaviga rukom, tako ces sigurno znati da li je do njega! Ako jeste onda ga menjaj posto cisto sumnjam da ima garancija na njega, zovi radnju u kojoj si kupio i pozali se na problem pa ce ti oni sigurno izaci u susret, u najgorem slucaju dace ti jeftinije neki drugi kuler, moj apreporuka cooler master hiper tx2!

Plamen re 09.02.2009. 11:35 #95538

Siguran sam da je kuler na procesoru, prvo sam mislio da je hard ali nije, zato sto kada opteretim HDD ne menja se zvuk, samo kada koler predje 1500rpm onda daje zvuk kao neki stari HDD. A citao sam da ljudi podese u biosu coler na max 1000rpm i onda se ne dere, ali kod mene nema nigde to da se podesi. Da li bih smeo to da uradim, npr da ga stavim na max 1300rpm?
Slavuj ... 09.02.2009. 11:38 #95539

broj poruka: 2236
U BIOS-u bi trebalo da postoji opcija Silent, pa je izaberi... tamo gde pokazuje temperature, pa ispod... mislim da je u meniju Hardware Monitor ili tako nešto.

A možda samo nisi ``dobro`` pričvrstio hladnjak, moj se ni na 2400 rpm, prema Everestu nije čuo drugačije od bilo kog drugog ventilatora iz kućišta, osim što je, naravno, bio bučniji.

Nagluhi glasnogovornik mumlafona
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 09.02.2009. 11:43 #95540

Koler su mi namestili tamo gde sam kupio racunar. Ja mislim da je dobro postavljen zato sto me procesor nika ne prelazi 35c.

Dragot re 09.02.2009. 12:54 #95545

broj poruka: 1149
Vise Plamenu postavljas stvarno glupe teme te graficka te procesor.
Ti su te dobro zeznuli sto nisi gledo kad si kupovo a kazes da se razumes.
Nosi to sve u taj servis pa nek oni vide sta ce sa njim jer ces ti samo nesto da z.....s !!!

Plamen re 09.02.2009. 19:21 #95607

Ja ne znam stvarno sta nisam gledao. Extra masinu sam kupio i ti sad nesto pricas. A taj koler je bio 0k kad sam kupio racunar, poceo je od pre neki dan da ispusta iritirajuce zvuke...

Dragot re 09.02.2009. 19:24 #95608

broj poruka: 1149
Pa to da valja nebi se culo...

Plamen xexe 09.02.2009. 20:22 #95615

Smesan si, pa ne znam kako mogu da biram STOCK kuler i da gledam kad on dolazi uz procesor...xexe

philaemos re 09.02.2009. 23:18 #95641

broj poruka: 2743
Drug mi se pozalio pre par dana da je kupio komp u doticnoj poznatoj firmi pri cemu su ljudi zice od kulera ostavili da vise (iako treba da se zakace oko kulera) i da kace sam ventilator, pa se to culo kao traktor
Isto se i meni desilo kada sam kupio racunar za firmu, s` time sto nije bilo nalepnice za garanciju na kucistu pa sam sam otvorio i zakacio zice da ne kace sam kuler.
Ako nemas nalepnicu, tj. smes da otvoris kuciste, uzmi pa proveri.

Kompove za mene uvek sam sklapam iz delova, sto dajes nekoj firmi da ti budzi komp...?

Hope is the first step on the road to disappointment.

Plamen re 09.02.2009. 23:35 #95646

Provericu to. Ja prvi put cujem za te nalepnice, tj da ne smes da otvorish komp dok je pod garancijom. Pa da ga ja nisam otvorio sad bih imao HDD sa 8MB cache umesto sa 16MB koje sam platio.xexe

philaemos Re: re 09.02.2009. 23:55 #95652

broj poruka: 2743
U Pakom-u i Gigatron-u dobijes nalepnice... bar na ovim kompovima koje sam video pre mesec dana, jedan sam narucio za firmu u Gigatron-u, a jedan je kupio drugar u Pakom-u
Da li je drugar izgubio garanciju zbog otvaranja ne znam, ja ovaj iz Gigatrona-a nisam dirao, ranije sam kupio komp za firmu u Big Apple-u koji nije imao nalepnicu i koji sam otvarao zbog vec pomenutog kacenja zice o kuler

Hope is the first step on the road to disappointment.

:: Provericu to. Ja prvi put cujem za te nalepnice, tj da ne smes da otvorish komp dok je pod garancijom. Pa da ga ja nisam otvorio sad bih imao HDD sa 8MB cache umesto sa 16MB koje sam platio.xex
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs