1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare? Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200... 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W? za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW? 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
bolje uzmi Asus P5QL-E.Imam je i bolja je od pro verzije jer ima bolju naponsku jedinicu i bolje se oc.Napajanje ce biti dovoljno,samo uzmi v2,3 jer je bolje.Ostalo je sve ok.
Palit je zakon!
:: :: 1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare :: Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200.. :: 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W :: za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW :: 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
ta P5QL-E jeste kvalitetna po pitanju naponske i ostalih stvari, ali ne moze da izdrzi FSB veci od 420-430 (na vise mesta i foruma video, ali ne ynam dale je sigurno tako) a to je jako bitno za Quad koji ima mali mnozilac. Za Pro ne znam ali ako hoces overclock Quad-a ja bih isao na P5Q-E ili P5Q-PRO... Ostalo je sve dobro sto si naveo.
Onda jedino da sacekam da skupim jos malo para pa da uzmem P5Q-pro
:: ta P5QL-E jeste kvalitetna po pitanju naponske i ostalih stvari, ali ne moze da izdrzi FSB veci od 420-430 (na vise mesta i foruma video, ali ne ynam dale je sigurno tako) a to je jako bitno za Quad koji ima mali mnozilac :: Za Pro ne znam ali ako hoces overclock Quad-a ja bih isao na P5Q-E ili P5Q-PRO.. :: Ostalo je sve dobro sto si naveo :: :: ::
Sve zavisi dal hoces da klokujes, ja sam ti rekao u tom slucaju i yato sto je Quad u pitanju, neki dual core bi se lepo klokovao i na P5QL Pro i E. Ali o ovome ti pricam
:: Onda jedino da sacekam da skupim jos malo para pa da uzmem P5Q-pr :: :: :: ta P5QL-E jeste kvalitetna po pitanju naponske i ostalih stvari, ali ne moze da izdrzi FSB veci od 420-430 (na vise mesta i foruma video, ali ne ynam dale je sigurno tako) a to je jako bitno za Quad koji ima mali mnozilac :: :: Za Pro ne znam ali ako hoces overclock Quad-a ja bih isao na P5Q-E ili P5Q-PRO.. :: :: Ostalo je sve dobro sto si naveo :: :: :: :: :: ::
ako hoces QUAD mozda da izaberes neku barem P5Q-pro ili cak P5Q-E, ako mozes toliko da se pruzis, na tebi je izbor
:: :: 1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare :: Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200.. :: 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W :: za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW :: 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
Da li bi bio dovoljan P5Q bez -E ili -PRO samo P5Q?
:: :: ako hoces QUAD mozda da izaberes neku barem P5Q-pro ili cak P5Q-E, ako mozes toliko da se pruzis, na tebi je izbo :: :: :: :: :: 1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare :: :: Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200.. :: :: 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W :: :: za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW :: :: 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
Makar P5Q Pro...nista ispod. Ili baci pogled na DFI DK P45-T2RS ili J&W JW-P45D2-ULTRA/EXTREME
A N G E L
:: Da li bi bio dovoljan P5Q bez -E ili -PRO samo P5Q :: :: :: :: :: ako hoces QUAD mozda da izaberes neku barem P5Q-pro ili cak P5Q-E, ako mozes toliko da se pruzis, na tebi je izbo :: :: :: :: :: :: :: :: 1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare :: :: :: Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200.. :: :: :: 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W :: :: :: za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW :: :: :: 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
Taj J&W JW-P45D2-ULTRA bi mi odgovarao jer je jeftiniji.
:: Makar P5Q Pro...nista ispod. Ili baci pogled na DFI DK P45-T2RS ili J&W JW-P45D2-ULTRA/EXTREM :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Da li bi bio dovoljan P5Q bez -E ili -PRO samo P5Q :: :: :: :: :: :: :: :: ako hoces QUAD mozda da izaberes neku barem P5Q-pro ili cak P5Q-E, ako mozes toliko da se pruzis, na tebi je izbo :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 1) Uskoro uzimam komp pa mi treba mala pomoc. Sta mislite o ovoj ploci: ASUS P5QL Pro P43? ili mi preporucujete neku drugu za slicne pare :: :: :: :: Na plocu cu staviti 9800gtx+, 4GB ram ddr2 800Mhz, Inetl Q8200.. :: :: :: :: 2) Da li ce ovo napajanje biti dovoljno: LC POWER Super Silent LC 6600 v2.2b 600W :: :: :: :: za gore navedene komponente i jedan HDD i DVD/RW :: :: :: :: 3) Sta mislite za HDD Seagate 500GB 7200rpm,32MB Diamond? Kakav je kvalitet? Ili da uzmem neku drugu marku?
OK samo ja bih uzeo WD umesto Seagate (to Diamond u imenu mi smrdi na Maxtor, pravi Seagate su samo Baracuda... mozda gresim) Za izivljavanje u kloku uzmi DFI DK P45-T2RS, imam je
Hope is the first step on the road to disappointment.
:: OK samo ja bih uzeo WD umesto Seagate (to Diamond u imenu mi smrdi na Maxtor, pravi Seagate su samo Baracuda... mozda gresim :: Za izivljavanje u kloku uzmi DFI DK P45-T2RS, imam j :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Uzmi jaci proc od Q8200, tj. kupi Q9550, taj Q8200 nije nesto, napajanje ce izdrzati lagano, a za 9800GTX+ jos malo dodas i uzmes 4870, posto ti taj GTX+ kosta oko 14k, 12k ti kosta 4850, a 4870 16.5k dinara, taj lc ce ti izdrzati i 4870,...
Ok, to onda znaci, da treba traziti Baracudu ili neki WD ili Samsung
edit: ne bih zeleo da mnogo pametujem, ali uzimati takve komponente i LC napajanje mi ne ide jedno s` drugim, komp bi ti bio mnogo srecniji sa nekim Corsair, Antec, OCZ napajanjem
:: Diamond i jeste DiamondMax ili ti nekada Maxto :: :: :: :: OK samo ja bih uzeo WD umesto Seagate (to Diamond u imenu mi smrdi na Maxtor, pravi Seagate su samo Baracuda... mozda gresim :: :: Za izivljavanje u kloku uzmi DFI DK P45-T2RS, imam j :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: ::
Grafu sam vec uzeo polovnu, staru 3 meseca za 12k, a 4870 je preko 18k koliko sam ja informisan., ali nije vazno. Procesor ne mogu jaci jer skoro da nemam dovoljno pari ni za ovo. HDD cu naj verovatnije uzeti neki WD, a za napajanje koje mi preporucujete do 4k max 4,5k i ni dinara vise. Ako neka komponenta sto planiram da uzmem nije nekog kvaliteta slobodno dajte neki predlog, ali naravno da nije mnogo skuplji od navedenog.
:: Uzmi jaci proc od Q8200, tj. kupi Q9550, taj Q8200 nije nesto, napajanje ce izdrzati lagano, a za 9800GTX+ jos malo dodas i uzmes 4870, posto ti taj GTX+ kosta oko 14k, 12k ti kosta 4850, a 4870 16.5k dinara, taj lc ce ti izdrzati i 4870,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
A neki OCZ od 500W za 4,5k? da li bi bilo dovoljno?
:: Od 600W za 4.5k mislim da je LC jedini izbo :: Bolje bi bilo recimo Antec TP-Trio 550W, ali ono je 7.5k :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: za napajanje koje mi preporucujete do 4k max 4,5k :: :: ::
Iskreno ne znam, jedino neko drugi da kaze. Uzmi taj LC sa 14cm ventom - LC6600GP v2.3, ne izgleda toliko strasno, imas i 2 god garanciju... cim ima 2 x 6pin 12V za graficku i 4+4 pin 12V za plocu, trebalo bi da ti gura bez problema Pozz
:: A neki OCZ od 500W za 4,5k? da li bi bilo dovoljno :: :: :: :: Od 600W za 4.5k mislim da je LC jedini izbo :: :: Bolje bi bilo recimo Antec TP-Trio 550W, ali ono je 7.5k :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: za napajanje koje mi preporucujete do 4k max 4,5k :: :: :: :: ::
Ta masina jedva da vuce nesto preko 300W, sto ce reci da je 400W za nju dovoljno (CM 380W npr.). Zato uzmi max. 500W i pevaj. OCz (PC P&C model najbolje) bice odlican izbor, neki iz njhove game za 50e. HDD neki Hitachi, WDC ili Barracuda. Ploca DFI, JW ili Asus prema ceni. AKo nema odredjene prikljucke imas konvertore, to nema veze sa inicijalnom kolicinom niti brojem railova, bitna je amperaza (sto veca) na +12V, +3.3V i +5V izvodima
Iskreno ja bih za 40e na tu masinu bacio LC6550GP2, solidno napajanje, 2 god.gar. tesko, nesto vece od standardnog a manje od onih dugackih sto imaju monolitnu Plotech stampu. Nisam cuo da se iko zalio na njih, a prodao sam ih gomilu...
Ja mislim da cu sa ovom konfiguracijom biti miran jedno 2-3god
ploca: DFI LanParty p45-t2rs procesor: Intel Q8200 graficka: 9800 GTX+ memorija: 2X2GB Geil 4-4-4-12 HDD: WD videcu jos koji Napajanje: LC power verovatno LC6600 ili LC6550 neki DVD/RW, kuciste neko solidno nit najskuplje nit najjeftinije.
monitor imam od 22`, mozda jos dodam neki kuler za procesor. Hvala puno svima na odgovorima i na pomoci.
Ok konfiguracija. Ako razlika u ceni nije velika uzmi LC6600GP, mozda pozelis da malo kloknes nesto... greota je da ti takva masina radi na default... Salim se Srecno
@MACHINE Vidim da LC u najbolja napajanja stavlja Teapo kondezatore i da malo steka na filtriranju. Kakvi su Teapo? Znam da si dosta upucen u tematiku, unapred hvala na odgovoru.
:: Ja mislim da cu sa ovom konfiguracijom biti miran jedno 2-3go :: :: ploca: DFI LanParty p45-t2r :: procesor: Intel Q820 :: graficka: 9800 GTX :: memorija: 2X2GB Geil 4-4-4-1 :: HDD: WD videcu jos koj :: Napajanje: LC power verovatno LC6600 ili LC655 :: neki DVD/RW, kuciste neko solidno nit najskuplje nit najjeftinije :: :: monitor imam od 22`, mozda jos dodam neki kuler za procesor :: Hvala puno svima na odgovorima i na pomoci.
Lithium Oc house.Sto se napajanja tice ko njih imas LC6560T za 4.9K(mozda i jeftinije)a ono ce da oduva sve ove navedene.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Gde mogu kupiti sledece komponente po naj povoljnojim cenama? naravno u BGu :: :: :: ploca: DFI LanParty p45-t2r :: :: procesor: Intel Q820 :: :: Napajanje: LC power LC6600
Teapo nije los uopste. Ne svidja mi se ona maxima na `badcaps` da sve sto nije japanski brand ne valja...pa Enermax u skoro sva napajanja stavlja JPce (CEC corp.) pa ni jedan nisam video naduven. Antec stavlja mnogo gore Fuhjyyu, FSP, TT, CM CapXon ili Canicon. Uporedio bih Teapo sa Samxon, vecina PSU breandera stavlja Teapo. A ne mogu da kazem da nisam vidjao naduvane Nippon Chemi-con, Nichicon, Siemens...svi oni imaju svoj vek a uvek uleti neka losa serija. Naravno da je uvek bolje imati PSU sa svim Japancima ali je takvih napajanja premalo, mozda svski 10-i primerak high-end game najboljih proizvodjaca
A N G E L
:: Ok konfiguracija :: Ako razlika u ceni nije velika uzmi LC6600GP, mozda pozelis da malo kloknes nesto... greota je da ti takva masina radi na default... Salim s :: Srecn :: :: @MACHINE Vidim da LC u najbolja napajanja stavlja Teapo kondezatore i da malo steka na filtriranju. Kakvi su Teapo? Znam da si dosta upucen u tematiku, unapred hvala na odgovoru :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: Ja mislim da cu sa ovom konfiguracijom biti miran jedno 2-3go :: :: :: :: ploca: DFI LanParty p45-t2r :: :: procesor: Intel Q820 :: :: graficka: 9800 GTX :: :: memorija: 2X2GB Geil 4-4-4-1 :: :: HDD: WD videcu jos koj :: :: Napajanje: LC power verovatno LC6600 ili LC655 :: :: neki DVD/RW, kuciste neko solidno nit najskuplje nit najjeftinije :: :: :: :: monitor imam od 22`, mozda jos dodam neki kuler za procesor :: :: Hvala puno svima na odgovorima i na pomoci.
obrati na dodatak GP/GP2 na napajanju, Giant/Green POwer...nesto su izdrzvljivija od obicnih
A N G E L
:: Ja mislim da cu sa ovom konfiguracijom biti miran jedno 2-3go :: :: ploca: DFI LanParty p45-t2r :: procesor: Intel Q820 :: graficka: 9800 GTX :: memorija: 2X2GB Geil 4-4-4-1 :: HDD: WD videcu jos koj :: Napajanje: LC power verovatno LC6600 ili LC655 :: neki DVD/RW, kuciste neko solidno nit najskuplje nit najjeftinije :: :: monitor imam od 22`, mozda jos dodam neki kuler za procesor :: Hvala puno svima na odgovorima i na pomoci.
NE Ja imam Chieftec 410W (Sirtec ga pravio) i napajanje dostize 11.35V (jako lose) na +12V grani pri punim opterecenjem: DFI DK P45 Intel e7300 Radeon 3850 4GB OCZ WD Caviar A ripple je ubi boze, dok naponni +5V i +12V cak i kada ne radim nista dosta skacu gore dole Njemu treba bar 550W neceg boljeg, kada se izracuna i moj komp trosi 250W ali kada ga opteretim 100% tih Chieftec 410W jedva guraju, ne do` Bog da klokujem nesto
:: Kupi kuciste sa Chieftec napajanjem od 400W, i miran si a ako ti nesto prekoostane dodaj za proc,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.