Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Tih CPU Cooler
STRANA 1 OD 2  
XXXL Tih CPU Cooler 07.02.2009. 00:47 T15249

status: user
broj poruka: 537
Pozdrav svima,

Pre par minuta mi je riknuo Intel stock cooler tako da je ocigledno doslo vreme za zamenu .)

Potreban mi je neki cooler koji ce biti vrlo tih. Provodim dosta pored kompa na poslu i tishina je zlata vredna (znaci da sam do sad bio `shvorc` sa ovim intelovim stock kulerom). Da li neko ima neki predlog koji kuler valja kupiti ?

Malo sam gledao razne review-ove i cooler roundup-e, i nisam dosao do nekog konretnog zakljucka.

Ne bih davao neke ogromne pare na cooler za cpu a ako vec nema nesto sto moze da zadovolji zahteve tisine, onda bi se i isprsio (recimo 40tak e, mozda i 50 ako odlepim od mozga).

Od onih kulera koje sam gledao, sledeci su mi zapali za oko :

Thermalright Ultra 120 (nema fan a kosta ko da trazis od samog djavola da ti umesi pitu)
Cooler Master V8 ( - || - )
Cooler Master Hyper 212
OCZ Vindicator
NOCTUA cooleri za CPU (preskupi ako se ja pitam, ali ako su extra vredi razmisliti...)

Konfiguracija koju bi taj cooler hladio je :

Intel E6550 stock (nikad nije klokovan, nikada i nece biti, znaci iskljucivo na fabrickim podesavanjima ga koristim)
Gigabytte P35 DS3R
2G Geil CL4
GF 8600GT (ovo ce se mozda uskoro menjati)
WD od 500GB + Samsung F1 1TB 32MB cache
LC6550G
imam 2 Noctue od 12cm u kucistu (jednu bi mogao da stavim na cooler ako zatreba, imam jos jednu u rezervi)
i bitna stavka kod kupovine je kuciste : Cooler Master Mystique 631 Black (nadam se da ovi kuleri mogu da se uglave u ovo kuciste)

Ako neko ima neki dobar predlog/savet bilo bi kul posto sutra moram da kupim neshto :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Zaboravih 07.02.2009. 00:49 #95068

da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
Ishmerish Re: 07.02.2009. 00:51 #95069

broj poruka: 7285
TT Max Orb

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
LonleyMax druze da ti kazem... 07.02.2009. 00:52 #95070

broj poruka: 1475
s obzirom koji cpu imas i da ti je bitna tisina, a para ne zalis... za tebe je prava stvar CM Z600!!!
Equinoxe Re: Zaboravih 07.02.2009. 00:53 #95072

broj poruka: 12057

Za to malo teže. Adapter nema čak ni novi V8.
Uzmi Cooler Master Hyper 212, ako može da ti stane u kućište.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
XXXL Re: Re: 07.02.2009. 01:07 #95075

Mozda i valja, ali mi se ne dopadaju ti orb-oliki kuleri jer ne moze da im se zameni fan ako rikne ili pocne da zuji. A i nije `bagatela` :) 30e :)

:: TT Max Or
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
cele1988 ... 07.02.2009. 01:09 #95076

broj poruka: 1424
crni radovane imas fan contoler stavi bre HYPER TX i nemoj da smaras ljude

XXXL Re: druze da ti kazem... 07.02.2009. 01:09 #95077

Za njega, koliko sam procitao na nekoliko review-a, kazu da pravi dosta buke kada se postavi fan na njega, a bez fan-a, procesor na stock frekvencijama ide i preko 60 stepeni sto je malo `vruce` :) a i papren je :)

:: s obzirom koji cpu imas i da ti je bitna tisina, a para ne zalis... za tebe je prava stvar CM Z600!!!
XXXL Re: Re: Zaboravih 07.02.2009. 01:10 #95078

Valjda moze, on mi je prvi pick na draftu za sad :)

:: Za to malo teže. Adapter nema čak ni novi V8
:: Uzmi Cooler Master Hyper 212, ako može da ti stane u kućište
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
XXXL Re: ... 07.02.2009. 01:10 #95079

Imam onaj neki CM Xdream .) jos nisam to cudo povezivao, skontao sam da cu imati 6Km kablica unutar kucista ako to povezem :) :) :)

:: crni radovane imas fan contoler stavi bre HYPER TX i nemoj da smaras ljude
cele1988 ... 07.02.2009. 01:12 #95080

broj poruka: 1424
oces da ti ponesem HYPER TX u ponedeljak! da vidis dal ce da se dere
Meni on radi n 800rpm na 5000+ BE 3.2ghz i samo kad ode preko 50c (skoro nikad)
se cuje malo oko 1600rpm
Ishmerish orboliki 07.02.2009. 01:14 #95081

Max orb ti se nece cuti(provereno),medjutim ako vec ne zalis lovu a hoces kvalitet,mama za sve ove navedene kulere je Zalman CNPS 9700(NT ili LED).

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Almighty84 Re: Re: Zaboravih 07.02.2009. 01:15 #95082

broj poruka: 294
Moja licna preporuka CM V8, a adapter za soket 1366 ili ti i7 vec postoji za njega i ima u desku da se pazari :)

OCz re 07.02.2009. 01:19 #95083

broj poruka: 2900
9700NT je tu negde ispred CM 212. Ali, V8 ga dobija sigurno. Zalman je precenjen, ali, debelo ..

Ukoliko je tisina bitna, pa uzmes bilo sta i stavis neki tih fan. Da se vrti na ~1000RPM i eto tiho ce biti. A ukoliko ti overclock nije uopste u planu, pa sto onda da dajes uopste 40e+ za CPU kuler. Uzmi nesto jeftinije za ~20-30e max.
XXXL Re: re 07.02.2009. 01:22 #95084

Slazem se :)

Samo ne znam sta bi mogao da uzmem za tu kintu a da moze eventualno da normalno ohladi i neki quad core :)

:: 9700NT je tu negde ispred CM 212. Ali, V8 ga dobija sigurno. Zalman je precenjen, ali, debelo .
:: Ukoliko je tisina bitna, pa uzmes bilo sta i stavis neki tih fan. Da se vrti na ~1000RPM i eto tiho ce biti. A ukoliko ti overclock nije uopste u planu, pa sto onda da dajes uopste 40e+ za CPU kuler. Uzmi nesto jeftinije za ~20-30e max.
OCz re 07.02.2009. 01:26 #95086

Vidi Vendettu 2 ili Tt Big Typhoon, oni su ~30e ne vise, i oba spadaju u dosta dobre hladnjake, a i tihe trebalo bi.

*edit* Uf, pa sad tek vidim, cak su ~35e ..ovaj kurs nas ubi sa cenama ..
Ishmerish Re: re 07.02.2009. 01:28 #95087

Pa ako si probao(uporedio)oba onda ok.Ja sam vrlo dobro upoznat sta moza 9700LED i ko god kaze da je precenjen...

Doduse V8 nisam probao.

:: 9700NT je tu negde ispred CM 212. Ali, V8 ga dobija sigurno. Zalman je precenjen, ali, debelo .
:: Ukoliko je tisina bitna, pa uzmes bilo sta i stavis neki tih fan. Da se vrti na ~1000RPM i eto tiho ce biti. A ukoliko ti overclock nije uopste u planu, pa sto onda da dajes uopste 40e+ za CPU kuler. Uzmi nesto jeftinije za ~20-30e max.
OCz re 07.02.2009. 01:35 #95088

Bio je on nekad fancy, i mnogi su se lozili na Zalman-a tada. Sada Zalman prodaje ime mnogo vise neko same kulere veruj mi.
Nisam probao ja licno V8, ali video sam par slucajeva kako hladi ( ne glupi i netacni review-ovi po netu ) i rekao bih da dobija Zalman-a u load-u ~3-6c, u toj nekoj granici.

Ja sam probao IFX-14 pored 9700NT-a koga imam, i on ga dobija maltene 10c u load-u (zapravo, povecanjem napona dobija ga za mnogo vise a od napona dosta i zavisi jer nema svaki kuler istu sposobnost disipacije ..) Doduse IFX-14 neki i smatraju za #1, mada tu se kolju 3-4 modela tako da nema nekog zvanicnog #1..

Eh da, rekao bih da je Zalman 9700 najblizi po performansama Tt Big Typhoon-u. Bas mi deluju blizu gde je razlika ~1-2c max u korist jednog ili drugog.

I pazi isto koliko kosta Big Typhoon a koliko 9700 ( koga zapravo sada pa i onda ..ne mozes ni da nadjes u radnji )
Nicolas Re: Tih CPU Cooler 07.02.2009. 01:57 #95090

broj poruka: 308
ja koristim OCZ Vendetta 2, extra tih,
sa njim mi je i sa visokim voltazama
procesor hladan!

:: Pozdrav svima
:: Pre par minuta mi je riknuo Intel stock cooler tako da je ocigledno doslo vreme za zamenu .
:: Potreban mi je neki cooler koji ce biti vrlo tih. Provodim dosta pored kompa na poslu i tishina je zlata vredna (znaci da sam do sad bio `shvorc` sa ovim intelovim stock kulerom). Da li neko ima neki predlog koji kuler valja kupiti ?
:: Malo sam gledao razne review-ove i cooler roundup-e, i nisam dosao do nekog konretnog zakljucka
:: Ne bih davao neke ogromne pare na cooler za cpu a ako vec nema nesto sto moze da zadovolji zahteve tisine, onda bi se i isprsio (recimo 40tak e, mozda i 50 ako odlepim od mozga)
:: Od onih kulera koje sam gledao, sledeci su mi zapali za oko
:: Thermalright Ultra 120 (nema fan a kosta ko da trazis od samog djavola da ti umesi pitu
:: Cooler Master V8 ( - || -
:: Cooler Master Hyper 21
:: OCZ Vindicator
:: NOCTUA cooleri za CPU (preskupi ako se ja pitam, ali ako su extra vredi razmisliti...
:: Konfiguracija koju bi taj cooler hladio je
:: Intel E6550 stock (nikad nije klokovan, nikada i nece biti, znaci iskljucivo na fabrickim podesavanjima ga koristim
:: Gigabytte P35 DS3
:: 2G Geil CL
:: GF 8600GT (ovo ce se mozda uskoro menjati
:: WD od 500GB + Samsung F1 1TB 32MB cach
:: LC6550
:: imam 2 Noctue od 12cm u kucistu (jednu bi mogao da stavim na cooler ako zatreba, imam jos jednu u rezervi
:: i bitna stavka kod kupovine je kuciste : Cooler Master Mystique 631 Black (nadam se da ovi kuleri mogu da se uglave u ovo kuciste
:: Ako neko ima neki dobar predlog/savet bilo bi kul posto sutra moram da kupim neshto :)
DaSickSyst CoolerMaster HyperTX 07.02.2009. 03:04 #95093

broj poruka: 2909
Potpisujem da za 20 evra nemas tisi kuler,a ni bolje hladjenje...
Ako se opredelis za njega sigurno ces se javiti da nam kazes hvala sto smo te `ubedili` da ga uzmes...Vrlo cesto ga ugradjujem na konfiguracije kada ljudi zele dobro i tiho hladjenje...

A ako ti je bas stalo da das 40 evra uzmi Thermalright Ultra-120A,dolazi bez ventilatora koji se naknadno ugradjuje i doplacuje...Odlicno hladi i ako uzmes dobar ventilator 92mm mozes sam da podesis brzinu okretaja i nivo buke....Jednostavno izvanredan kuler...Mada je ovo sasvim bespotrebno ako ne planiras da overklokujes...Kupi lepo HyperTX i jos 2GB rama za preostalu kintu i uzivaj.

DaSickSystem

SkyFire Re: Re: Zaboravih 07.02.2009. 04:55 #95094

broj poruka: 18472
Greska..Adapter za Nehalem ima V8!

I Want to believe - The truth is out there

SkyFire ... 07.02.2009. 04:57 #95095

broj poruka: 18472
@XXXL@ Od tih svih ponudjenih najbolji je CM V8!Samo njegova cena nije 40 vec 50 Eur-a!Najjeftiniji a najisplativiji je CM 212 tako da ti samo te dve opcije ostaju...

I Want to believe - The truth is out there

Almighty84 Re: Re: Re: Zaboravih 07.02.2009. 05:46 #95097

broj poruka: 294
Cisto da potvrdim svoju prethodnu izjavu :0

http://www.desk.co.yu/opis/opis.aspx?art=40082&cen=Maloprodajni%20WEB

:: Moja licna preporuka CM V8, a adapter za soket 1366 ili ti i7 vec postoji za njega i ima u desku da se pazari :
:: ::
:: :: Za to malo teže. Adapter nema čak ni novi V8
:: :: Uzmi Cooler Master Hyper 212, ako može da ti stane u kućište
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: da kazem, ako cu morati da dam 40+ evra na cooler, bilo bi fino da bar postoji opcija da se koristi na novoj generaciji intel procesora (tj. da postoji opcija kupovine novih `zakacaljki` :) )
gile23 ... 07.02.2009. 09:16 #95101

broj poruka: 9121
Kupi vodeno hladjenje,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FSamir Da, tišina je skup sport. 07.02.2009. 12:03 #95112

broj poruka: 777

Najvažnija stvar za tiho hlađenje CPU-a, GPU-a ili celog računara je da kupiš kuler i kućište na koje možeš da po svom izboru montiraš ventilatore od 12 cm.
Poenta je u onome `po svom izboru`.

Ventilatori od 12 cm na svojih 12 Volti su retko kad tihi. Na 5 ili 7 Volti su vrlo tihi a još uvek pokreću dovoljno vazduha. Moraš da vodiš računa da uvek kupuješ model koji će se pouzdano startovati na 5 Volti.

Obrati pažnju na sistem montiranja. Jedan deo velikih i teških kulera u sistemu kačenja nema onaj gvozdeni krst koji dolazi sa druge strane ploče i služi kao potpora. Bez tog elementa ploča bude strašno savijena. To savijanje u delu oko CPU-a može da se vidi i kod fabričkih Intel kulera. Mogu i rade ploče i tako ali je meni grozno kad vidim ploču savijenu k`о kifla.

Thermalright i Noctua kuleri jesu skupi ali su uvek dobar izbor. Noctua i Scythe S-Flex na 1600 obrtaja ventilatori takođe.

dorabi1 ako neces klokovati 07.02.2009. 16:09 #95152

broj poruka: 939

usrafi neki noctua ili termalright vent u stari stock kuler i pevaj!!!
Sta ce ti V8 ako neces klokovati?

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs