Pa zavisi i od izvodjenja same ploce i klase u koju spada, generalno u top klasi ja prednost dajem Intel chipsetu mada je problem ako ti treba SLI na Intel plocama nije moguc sem na nekoliko X58 ploca (ni sve X58 ploce ga ne podrzavaju). Postojala je varijanta sa modifikovanim biosima ali je to sve znak pitanja. I generalno `bolja` je pitanje i konkretnih potreba i mogucnosti samog chipseta.
Intelovi procesori najbolje idu sa Intelovim čipsetovima, a od skoro to važi i za AMD. Znači, osim ako ti ne trebaju SLI ili eventualno nešto drugo što nVidija nudi, a Intel ne (sa čime ja nisam upoznat, pošto sam AMD-ovac) nemaš ni malo dileme oko izbora proizvođača čipseta. Ostaje ti samo da izabereš čipset i proizvođača ploče, i to je to.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.