Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Lov na stare duhove.
STRANA 1 OD 1
peguar Lov na stare duhove. 05.02.2009. 17:14 T15210

status: user
broj poruka: 332
Imam paranoju (odavno zbog crkavanja monitora u sred noci dok je bio ukljucen u struju) da svako vece pred spavanje cupam kuciste i monitor iz struje. Pa me zanima sledece:
Da li valja ostavljati preko noci (osim kad je nevreme naravno) komp ustekan u struju? (pogotovu ako je overklokovan).
Cuo sam da nevalja drndati tako komp ali opet moram da pitam sta je najbolje?

Ja sam sa starom masinom MSI ploca i sempron 3000+ to radio uvek i nikakvih problema nisam imao.

Ovo me zanima najvise zbog toga sto mi je komp klokovan i uvek kad iscupam iz struje pa ponovo upalim komp, komp se ugasi pa se upali(cuo sad da je to zbog OC-a i da ne treba da brinem) ali da li je bas tako?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Lov na stare duhove. 05.02.2009. 17:21 #94775

broj poruka: 18472
Restart pri pokretanju imas zbog OC-a..To je normalno...Normalno je da komp i drzis ustekan u zid..Treba se cuvati nevremena naravno ,tacnije grmljavine..Zato treba uzeti neki protektor radi bezbednosti sistema..I UPS-evi zavrsavaju posao..

I Want to believe - The truth is out there

:: Imam paranoju (odavno zbog crkavanja monitora u sred noci dok je bio ukljucen u struju) da svako vece pred spavanje cupam kuciste i monitor iz struje. Pa me zanima sledece
:: Da li valja ostavljati preko noci (osim kad je nevreme naravno) komp ustekan u struju? (pogotovu ako je overklokovan).
:: Cuo sam da nevalja drndati tako komp ali opet moram da pitam sta je najbolje
::
:: Ja sam sa starom masinom MSI ploca i sempron 3000+ to radio uvek i nikakvih problema nisam imao
:: Ovo me zanima najvise zbog toga sto mi je komp klokovan i uvek kad iscupam iz struje pa ponovo upalim komp, komp se ugasi pa se upali(cuo sad da je to zbog OC-a i da ne treba da brinem) ali da li je bas tako
doca80 Re: Lov na stare duhove. 05.02.2009. 17:22 #94776

broj poruka: 3053
Najbolje resenje je da prestanes da paranoises i ne vadis komp iz struje UOPSTE,osim kad je nevreme...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Imam paranoju (odavno zbog crkavanja monitora u sred noci dok je bio ukljucen u struju) da svako vece pred spavanje cupam kuciste i monitor iz struje. Pa me zanima sledece
:: Da li valja ostavljati preko noci (osim kad je nevreme naravno) komp ustekan u struju? (pogotovu ako je overklokovan).
:: Cuo sam da nevalja drndati tako komp ali opet moram da pitam sta je najbolje
:: Ja sam sa starom masinom MSI ploca i sempron 3000+ to radio uvek i nikakvih problema nisam imao
:: Ovo me zanima najvise zbog toga sto mi je komp klokovan i uvek kad iscupam iz struje pa ponovo upalim komp, komp se ugasi pa se upali(cuo sad da je to zbog OC-a i da ne treba da brinem) ali da li je bas tako
Ognjeni ... 05.02.2009. 17:28 #94779

broj poruka: 4518
imas za 30-40e da kupis Mustekove UPS-ove...koji ce ti biti vise nego dovoljni

Nivelisace napon u odredjenoj granici (ipak je to 30e) i imaces 10-15 min vremena kad nestane struje da lepo pogasis sve, ne izgubis podatke i ugrozis komponente iznenadnim gasenjem usled nestanka struje.

Ajd uzdravlje :)

zandarm ... 05.02.2009. 18:33 #94794

broj poruka: 1454
Ljudi, treba štedeti struju...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

mkoja ... 05.02.2009. 19:25 #94808

broj poruka: 124
nisam bas siguran da ti jeftini UPS-evi nivelisu napon.
skuplja resenja definitivno, ali ti za 30-40 evra, sumnjam.
vlajkic re:: 05.02.2009. 19:48 #94809

broj poruka: 609

Sto se tice peglanja napona na ups-u trebas da imas oznaku AVR..i to nije onaj od 30-40 evra..kroz taj ups prodje napon samo tako..to je samo baterija..ja mislim da bez 100 evra nema ups-a sa avr-om..u tvom slucaju dosta je i surge protector neki kvalitetniji a ako si bas paranoik iskljucis prekidac na surge protectoru pre nego legnes :-)...eto toliko....pozzz
bunjevac Lov na stare duhove 05.02.2009. 20:35 #94811

broj poruka: 578

ako baš moraš to da radiš kupi neki kvalitetan razdelnik koji ima prekidač za struju i onda samo uključuješ prekidač
gile23 ... 05.02.2009. 22:39 #94838

broj poruka: 9121
Ako ti je crko komp ili monitor zbog struje to znaci da je kvalitet takav da samo mozes da se slogiras kao i u vecini Srbije, ali se lagano poboljsavaju, a ljudi su ti rekli zbudzis stabilizator napona i miran si,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 05.02.2009. 22:49 #94847

broj poruka: 2900
Gluposti ..ovo bi se lako moglo zavesti u urbane legende. Inace, komp ne treba da ima hard boot ako je clock-ovan. To ce uglavnom tako biti ako je nesto nestabilno ili sl. (pogotovu RAM)

*edit* A da ok je ako se iscupa iz struje pa onda ima hard boot.
peguar @OCz 06.02.2009. 00:51 #94876

broj poruka: 332
I ja to velim nema frke kad ne cupam iz struje ali kad iscupam ima taj hard boot. Nikako samo da mi neko kaze za taj hardboot da li on nesto ostecuje, pogotovu ako se stalno primenjuje.
Malo mi je glupo da prozivodjaci ploca kao zastitu kod OC-ovanih masina upraznjavaju hardboot a onda cujem bolje ostavi ustekan komp jer ce mi tako otici kondezatori.
Da ne budem dosadan ja se slabo razumem u elektroniku. Mechanics is my game.

P.S. Urbana legenda me kostala novog monitora jer je na ovom otisao trafo u pm pa se nije isplatilo popravljati.

Znaci ne cupam - dogovoreno.

@gile23
Nadam se da ce mi majka Srbija ovog puta biti naklonjenija.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs