Imam Bartona 2500+ overklokovanog na 2.5GHz, a hladi ga Thermaltake Silent Tower, ali ccu probati i Big Typhoon. Zanima me da li neko ima Thermaltake Pipe 101, Polo 735, ili Extreme Volcano 12 za prodaju?
:: Probaj Silent Boost pošto kod mene radi savršeno sa isto klokovanim Barton-o :: :: :: Reci mi gde si uzeo Silent Boost? Nisam uspeo da ga nadjem, bar do sada, mada sam ga imao u vidu.
:: Sta ce ti drugi kooler kada imas Silen Tower, dodas mu samo dvanesticu(verovatno vec i imas) i sve radi kao podmazano ::
Probao sam sa osmicom na 5500rpm i sa devetkom na 3200rpm, ali nisam bio prezadovoljan, zato shto sam probao Extreme Volcano 12 (kad sam uzimao ovaj primerak bartona) i on ga je drzzao na 42-43 stepena (na 100% optereccenja), shto je 5-10 stepeni nizze od gore pomenutih varijanti u razlichitim brzinama. Probaccu svakako i sa dvanaesticom (imam), pa pishem...
Pretpostavljam da si digao magistralu na 200MHz i mnozilac na 12.5. A Barton overen na 2500MHz daje 3800+ Mislim da bezveze gubis vreme sa time, a i Batron vez problema radi do 65C.
:: Pretpostavljam da si digao magistralu na 200MHz i mnozilac na 12.5 :: A Barton overen na 2500MHz daje 3800 :: Mislim da bezveze gubis vreme sa time, a i Batron vez problema radi do 65C :: Jesam podigao magistralu na 200MHz i mnozzilac na 12.5. Deklarisana maksimalna temperatura mu je 85*C, ali kako mu podizzem napon (1.85V) drastichno mu se smanjuje prag pregrevanja, tachnije chim predje 60*C rizikujem da blokira, obichno na 62-63. E, to sve je bilo pre dve nedelje, a sad radi na 227x11 (isto 2.5GHz) od kada sam uzeo Geil One 2x512MB (ddr400 1.5-2-2-5, ddr500 2-2-2-5, ddr600 2.5,4,4,7). Trenutno ne mozze brzze zbog ogranichenja koja ima plocha Abit NF7-S v2.0, ali uskoro ccu da joj modujem chipset voltazzu pa ccemo da vidimo. EEEEEE, a juche sam uzeo vodeno hladjenje ThermalTake BigWater SE i spustio mu temperaturu pri maksimalnom optereccenju za 10*C! u odnosu na vazdushno heat-pipe ThermalTake Big Typhoon! SAD IDEMO DALJE! I BRZZE!
Meni je Barton bez problema radio na preko 70C. Ako ti pada na 62-62 (a toliko je meni default temperatura leti, sa box coolerom bez casefana i sa kucistem pod stolom) nesto drugo je u pitanju. Mislim da ti ogranicenje pravi NF2 cipset koji nece da ide preko granice od 220-225 sem u specijalnim slucajevima.Preko toga rizikujes da spalis plocu. Uostalom 228x11 ti daje 4000+ tako da ako dignes magistarlu jos za 1 herc, zavrsio si posao. :)
Sta ja smem da uradim sa BOX cooler-om da bih overclockovao ovog bartona a da ne rizikujem mnogo??? Napominjem da nema nikakvog iskustva sa overclokovanjem pa vas molim da mi detaljno objasnite sve!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.