Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MEMORIJA
STRANA 1 OD 1
pufi MEMORIJA 03.02.2009. 21:47 T15165

status: user
broj poruka: 2196
E narode da li se isplati uzeti da se na kompu ima 8GB,na VISTI 64BITA,koliko ce brze raditi sistem nego kad imam 4GB,i da li ce?

Planirao sam da uzmem GEIL BLACK DRAGON 4x2GB 800MHz za nekih 75 EVRA>>>>>>>

Hvala unapred!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: MEMORIJA 03.02.2009. 21:51 #94368

broj poruka: 8138
poznato je da vista guta memoriju.Ako igras samo igrice neces osetiti apsolutno nikakvu razliku izmedju 4gb i 8gb.Ako se bavis programiranjem ili slicno onda uzimaj slobodno.

Palit je zakon!

:: E narode da li se isplati uzeti da se na kompu ima 8GB,na VISTI 64BITA,koliko ce brze raditi sistem nego kad imam 4GB,i da li ce
::
:: Planirao sam da uzmem GEIL BLACK DRAGON 4x2GB 800MHz za nekih 75 EVRA>>>>>>
:: Hvala unapred!!!!!!
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
pufi re 03.02.2009. 21:57 #94371

broj poruka: 2196

Ne bavim se programiranjem,da li ce brze raditi sistem?

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Equinoxe Re: re 03.02.2009. 22:04 #94373

broj poruka: 12057

Sam OS ti neće brže raditi. Radiće brže aplikacije poput Adobe After Effecs-a koji u Multi CPU podešavanjima ima opciju da za svaki core alocira određenu količinu RAM-a kako bi ti Render Preview ili Final Render bio brži. Tu se oseti, samo tako. Startuju se 4 after procesa i svaki pojede koliko si mu dodelio, (ako imaš 8, onda max do 2 GB) i kad to krene da renda, ne veruješ svojim očima.

Maya i 3dsmax, ali samo u x64 izvedbi pod uslovom da useravaš komp od ogromnih projekata i textura.

Igre, Photoshop, DVD, Photo, CAD - nikakvu razliku nećeš primetiti.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Ne bavim se programiranjem,da li ce brze raditi sistem
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
philaemos re 03.02.2009. 22:30 #94380

broj poruka: 2743
Ako ti pare nisu problem `turi` mu 8GB cisto da imas ^_^
Ne stvarno, cena `value` ram-a stvarno nije velika, a ako mislis da ce bas Black Dragon nesto da ti ubrza stvari, grdno se varas (imao-probao), kupi tamo neki Kingston value RAM ili ajde HyperX i uzivaj
Pozz

metalpirat uzmi!!! 04.02.2009. 02:41 #94439

broj poruka: 490

Ja imam istu memoriju kao ti i planiram da dodam jos 4g. Ha bavim se grafikom, i ako ti je to prioritet tu memorije nikad dovoljno.

Samo da kazem da i Photoshop jede memoriju. RAW format u photoshopu pa kad krene da se radi da vidis kako memorija nestaje. VIsta ima tu novinu da ako je memorija zauzeta iskljuci efekte. Za igrice, net, muzika, filmovi neces primetiti neku razliku. Sve u svemu visak memorije nece skoditi osetice se neka lakoca u radu, ali ne nesto specijlano.
tortojed Baxe, Baxe! 04.02.2009. 22:44 #94622

broj poruka: 10997
:: Sam OS ti neće brže raditi. Radiće brže aplikacije poput Adobe After Effecs-a koji u Multi CPU podešavanjima ima opciju da za svaki core alocira određenu količinu RAM-a kako bi ti Render Preview ili Final Render bio brži. Tu se oseti, samo tako. Startuju se 4 after procesa i svaki pojede koliko si mu dodelio, (ako imaš 8, onda max do 2 GB) i kad to krene da renda, ne veruješ svojim očima
:: Maya i 3dsmax, ali samo u x64 izvedbi pod uslovom da useravaš komp od ogromnih projekata i textura
:: Igre, Photoshop, DVD, Photo, CAD - nikakvu razliku nećeš primetiti
:: ::

Vidi se da nisi proverio ACAD 2008 i 2009! Gutaju RAM-a onoliko koliko im se ponudi (u 64bit-noj Vi$ti). Pa jos ako si ubio page file...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs