Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX???????????
STRANA 1 OD 1
vuk125 ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 02.02.2009. 22:07 T15138

status: user
broj poruka: 2929
Prvo sam uzeo J&W 790gx Extreme koja nije bila ispravna, pa am jurim po citavom gradu da nadjem neku plocu koja meni odgovara.
Pa nadjem neku firmu u kojoj navodno ima ovaj DFI pa kao bice sutra, pa me onda zovu da mi kazu da ce stici tek u petak MILSIM KAKAVA JE TO ZVAKA, meni treba komp i vec nedelju dana se ja zezam ne mogu plocu da nadjem da to kompletiram.
Sada je pitanje nasao sam ASUS M3A32-MVP Deluxe, da li vredi cekati ovaj DFI ili da pazarim ovog ASUSA i da to sklopim ili da zaglavim u Kovin.

Ajde MACHINE odgovaraj, ti si mi i onako ubacio crva za ASUSA, a vi ostali svacije misljenje je dobro doslo.

Pomagajte ili cu da odem u sumu kuppim SMEDEREVAC i druziti se medvedima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 02.02.2009. 22:08 #94121

broj poruka: 5704
Moj stav je poznat...ASUS nema premca...zemaj to i uzivaj u carima brzine, stabilnosti i izdrzljivosti...jes da nema display ali je to i njihov moto jer ima ne treba jer ne crkavaju...nesto jacu naponsku sekciju ima i od JW...

A N G E L

:: Prvo sam uzeo J&W 790gx Extreme koja nije bila ispravna, pa am jurim po citavom gradu da nadjem neku plocu koja meni odgovara
:: Pa nadjem neku firmu u kojoj navodno ima ovaj DFI pa kao bice sutra, pa me onda zovu da mi kazu da ce stici tek u petak MILSIM KAKAVA JE TO ZVAKA, meni treba komp i vec nedelju dana se ja zezam ne mogu plocu da nadjem da to kompletiram
:: Sada je pitanje nasao sam ASUS M3A32-MVP Deluxe, da li vredi cekati ovaj DFI ili da pazarim ovog ASUSA i da to sklopim ili da zaglavim u Kovin
::
:: Ajde MACHINE odgovaraj, ti si mi i onako ubacio crva za ASUSA, a vi ostali svacije misljenje je dobro doslo
:: Pomagajte ili cu da odem u sumu kuppim SMEDEREVAC i druziti se medvedima.
Equinoxe Re: 02.02.2009. 22:19 #94124

broj poruka: 12057

Zemi ASUS-a i uživaj.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

obradmi Obe su firme dobre ,to govorim iz iskustva 02.02.2009. 22:22 #94125

broj poruka: 7720
Uzmi Asus ,oba imaju South bridge 750 izvucices optimal iz Deneba.Tehnicki gledano vrlo mala razlika ,znaci ako ti se ne ceka uzmi Asus.

LonleyMax Acuc... 02.02.2009. 22:49 #94129

broj poruka: 1475
delim misljenje sa ostalima!!!!
vujste Re: ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 02.02.2009. 22:56 #94134

broj poruka: 52
Gde si nashao Asus m3a32 plochu i po kojoj ceni, jer bih je i ja uzeo???? poz

:: Prvo sam uzeo J&W 790gx Extreme koja nije bila ispravna, pa am jurim po citavom gradu da nadjem neku plocu koja meni odgovara
:: Pa nadjem neku firmu u kojoj navodno ima ovaj DFI pa kao bice sutra, pa me onda zovu da mi kazu da ce stici tek u petak MILSIM KAKAVA JE TO ZVAKA, meni treba komp i vec nedelju dana se ja zezam ne mogu plocu da nadjem da to kompletiram
:: Sada je pitanje nasao sam ASUS M3A32-MVP Deluxe, da li vredi cekati ovaj DFI ili da pazarim ovog ASUSA i da to sklopim ili da zaglavim u Kovin
:: Ajde MACHINE odgovaraj, ti si mi i onako ubacio crva za ASUSA, a vi ostali svacije misljenje je dobro doslo
:: Pomagajte ili cu da odem u sumu kuppim SMEDEREVAC i druziti se medvedima.
vuk125 ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 03.02.2009. 00:28 #94158

ASUS M3A32-MVP Deluxe
Chip Set:AMD790FX
South Bridge:SB600
Power Unit: 8 Phases

DFI 790GX-M2RS full ATX
Chip Set: AMD790GX
South Bridge:SB750
Power Unit: 4+1 Phases

Obe su vrhunske izrade.

Posto vidim da neki misle da obe imaju South Bridge SB750
obradmi Na ovu sam mislio 03.02.2009. 00:48 #94160

M3A79-T Deluxe ona ima sb750

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=789&l4=0&model=2503&modelmenu=1

Izmedju ove 2 alternative sto si ti naveo bolja ti je DFi, jer ima Sb750,svaki 790gx ima sb750 .

Ova sto sam ti ja dao link jeste 790fx ali sa sb750.Znaci kod Asus-a nema svaki 790 fx chipset sb750 ,vec ima i sa sb600.
vujste Re: ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 03.02.2009. 01:10 #94166

broj poruka: 52

Vuk125 (pod uslovom da zhivish u Beogradu), gde si nashao Asus M3A32-MVP deluxe u kojoj prodavnici i po kojoj ceni, jer sam na dosta mesta trazhio i u fazonu su kao da je nece vishe nabavljati pa me bash interesuje jer bih je pazario? Hvala

:: ASUS M3A32-MVP Delux
:: Chip Set:AMD790F
:: South Bridge:SB60
:: Power Unit: 8 Phase
:: DFI 790GX-M2RS full AT
:: Chip Set: AMD790G
:: South Bridge:SB75
:: Power Unit: 4+1 Phase
:: Obe su vrhunske izrade
:: Posto vidim da neki misle da obe imaju South Bridge SB750
TheBear Za Phenom 03.02.2009. 08:18 #94199

broj poruka: 6502
uzmi Biostar TA-790GX A2+ bolja od te ne treba, em sto je dosta jeftinija od Asusa a radi odlicno, za overklok ko stvorena, ima novi Chipset 790gx i sb750 ja ne bih gledao dalje, jer je taj Asus M3A79-T Deluxe preskup, a M3A32-MVP Deluxe ima stari Southbridge i chipset, mislim jake su to ploce ta dva asus-a ali vise su pravljene za nekog ko hoce 4 Radeona u Crossfire da stavi a ko nece ne treba da baca pare bezveze, ali ovaj Biostar je mnogo isplativiji.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 03.02.2009. 09:41 #94204

ASUS M3A32-MVP Deluxe nema, da sam trazio go...no ni toga n bi bilo, mislim ovo je totalni shit!!!!!!!
Zvao sam od jutros tu firmu da vidim kada to stize jer su mi obecali danas u toku dana, kao da nazovem danas na pocetku radnog vremena da mi kazu kada da dodjem.
A jedan mamlaz koji tamo radi mi nudi neku sa 780G chipom, koji kaze da je to slicno sa gore pomenutim ASUSom, `Gospodine razlike su minimalne to sto ste vi trazili na zalost nema doslo je do zabune., ali ovo je u stvari ta ploca samo malo drugacija, necete pogresiti`.
Mozda sam ja njemu preko telefona zvucao nenormalno, pa se doseti da proba da mii uvali neki nuklearni otpad iz magacina
Sta sam ja Saaban , NE RAZUMEM?????????!!!!!!!!.
Ovo je zemlja cudesa, sa cudnim ljudima.
Jel ovi sto rade u toj firmi prolaze neki lekarski pregled???????????
Ostaje mi samo DFI.
Hvala ti na savetu za BIOSTAR ali to ne bih.
TheBear Kako hoces 03.02.2009. 10:20 #94209

broj poruka: 6502
i ja sam kad sam uzimao hteo J&W 790GX-EXTREME ali nije nigde bilo, pa sam zvao vise radnji i trazio jos neki Gigabyte model ni toga nije bilo, i na kraju sam uzeo Biostar i nisam se pokajao, ploca je odlicna... Taj DFI nije los ali je skup u odnosu na ono sto pruza, i moguce je da je to JR odnosno uATX model iako ne pise da je, jedino ako stoji DK ispred onda je ona fullATX.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos re 03.02.2009. 17:36 #94275

broj poruka: 2743
2 slova posle `DFI` su ti bitna jer oznacavaju seriju, a imas ih 5
Komplikovaniju plocu za klokovanje nisam video ( imam DK P45), stvarno mozes mnogo da je maltretiras i izvuces iz nje, ali ima dzigericu da ti pojede. Dok nisam skinuo uputstvo sa neta i obisao DFI forum, nisam mogao da klokujem fsb sa 266MHz ni na 267Mhz
Ako ti treba ploca ```da je usrafis u kuciste, da nista ne diras i klokujes, a da sve radi``` zaobidji DFI, i kupi nesto jeftinije i jednostavnije

Pozz

P.S. Pa sto bas moras da uzimas AMD platformu, probaj da nadjes neki Asus sa intel platformom, olaksaj sebi zivot...

Ishmerish Re: ASUS M3A32-MVP Deluxe ili DFI 790GX-M2RS full ATX??????????? 03.02.2009. 19:41 #94306

broj poruka: 7285
Uzmi sta hoces ali je taj tvoj bivsi J&W bog po pitanju odnosa cena-kvalitet i nije mi jasno zasto nisi zamenio crknutu za ispravnu?,tek onda bi video sta imas.Ovako za dzabe bauljas po mraku.Sto se tice gospodina Cheng-a i njegove kuhinje mislim da je bezmalo naduvana za te pare,jos malo pa ce ljudi poceti da pisu(misle)da se DFI klokuje sam od sebe.Ako nemas love za Asuso-vu top ponudu(M3,M4)a pritom ne mislim na ovaj zastareo(preskup) Deluxe,jedini logican izbor je bas 790GX Extreme.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: ASUS M3A32-MVP Deluxe nema, da sam trazio go...no ni toga n bi bilo, mislim ovo je totalni shit!!!!!!
:: Zvao sam od jutros tu firmu da vidim kada to stize jer su mi obecali danas u toku dana, kao da nazovem danas na pocetku radnog vremena da mi kazu kada da dodjem
:: A jedan mamlaz koji tamo radi mi nudi neku sa 780G chipom, koji kaze da je to slicno sa gore pomenutim ASUSom, `Gospodine razlike su minimalne to sto ste vi trazili na zalost nema doslo je do zabune., ali ovo je u stvari ta ploca samo malo drugacija, necete pogresiti`
:: Mozda sam ja njemu preko telefona zvucao nenormalno, pa se doseti da proba da mii uvali neki nuklearni otpad iz magacin
:: Sta sam ja Saaban , NE RAZUMEM?????????!!!!!!!!
:: Ovo je zemlja cudesa, sa cudnim ljudima
:: Jel ovi sto rade u toj firmi prolaze neki lekarski pregled??????????
:: Ostaje mi samo DFI
:: Hvala ti na savetu za BIOSTAR ali to ne bih.
obradmi Podrzava ti i ASUS M3A32-MVP Deluxe sa sb600 Deneb core 03.02.2009. 21:12 #94361

Evidentno je da je noviji samim tim i bolji sb750 zbog tog rezervisanog linka sa CPU.Ako nisi neki ljubitelj OC mozes i ASUS M3A32-MVP Deluxe.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs