1.KUPIO SAM MIKRO ATX GIGABAJTOVU MATICNU PLOCU,NF4,S939... STAVIO SAM NA NJU ATLONA 64 3000,MSI 6600GT,512 RAMA,HARD 160. ZANIMA ME DA LI CE OVA PLOCA MOCI DA IZVUCE MAKSIMUM IZ OVIH KOMPONENTI I IMA LI NEKE VELIKE RAZLIKE TO STO JE MANJA.ILI STA VEC MOZE DA BUDE PROBLEM.
Kupio sam juga starog 10 godina, da li će na autoputu ići kao i BMW? Neće. Mini matične ploče u startu su namenjene office i nezahtevnim korisnicima gde je bitna štednja na "nepotrebnim" dodatnim karticama i sličnim drangulijama koje bi stvarno u office mašinama bile balast. Stoga se ni overklok sekciji ovakvih ploča ne pridaje značaj - čisto bacanje para i vremena, tako da to očekujem i od tvoje ploče. Ne da nema opcije za overklok (iako je i to moguće) već, da nikako ne može biti izbor za "ceđenje" komponenti. Meni izgledaš debelo upao u zamku performansi. To što misliš da izvučeš iz komponenti ipak nije toliko značajno da bi se nervirao. Ta ploča će - ako bude - mnogo više da ti znači svojim stabilim radom, nego po par procenata overkloka više... ako te kompjuter gnjavi svojom nestabilnošću, svejedno ti je da li to radi sporije ili brže.
iz ovih komponenti... hmmm saglasan sam sa prethodnim postom u potpunosti, cemu 6600gt i athlon 939 ako ih ne stavis na neku od realno retkih ploca koje mogu da izvuku maximum iz njih...
nakon svega...
ako bas zelis, da cedis ove kvalitetne stvari, zameni tog gigabyte-a sa plocom DFI NF4 ULTRA INFINITY, koja je puno jeftinija od DFI NF4 ULTRA-D a ima iste karakteristike, pa udri po overkloku.
Imam obe ploce i rade fenomenalno, cista preporuka.
p.s. veoma je bitno koju memoriju koristis, sa kakvim latencama.
JA SAM SE POGRESNO IZRAZIO,NE PLANIRAM JA DA KLOKUJEM I TAKO TO NEGO MI JE SAMO BITNO DA CE MATICNA MOCI DA ISPRATI RAD OVIH KOMPONENTI I KOJI PROBLEMI MOGU DA SE POJAVE ZBOG ISTE.
i brzina nije presudna, ne mora da znaci da ce to ici sporije! Sama tehnologija u elektronici ide ka smanjivanju IC kola. Tako da to sto je micro nikako ne znaci da je office masina niti da bi veca ploca bila bolja !!!
Nemas razloga za brigu , jer ne nameravas overclock ili upgrade, tako da manjak slotova tebi nece znaciti mnogo.Ako sve radi stabilno to je ok. Problem bi nastao ako bi zeleo da da udjes u mali procenat ljudi kao sto smo mi ovde , pa da svaki cas dodajes i oduzimas komponente.Dok je sve stabilno i radi kako treba , ne sikiraj se.Resenje je posle toga , prodaja masine i kupovina druge.Poz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.