i kad prebacim na manual ne dozvoljava promenu a i sam procesor je fabr. zakljucan.(nije black edition) ima li neki program kojim mogu da menjam brzinu
ma jok druze isao sam na +,-.vidi znam da koristim bios.nisam bas kreten-cisto da znas da se ne bi patio bez veze sa mnom.da li znas za klokovanje van bios-a. hvala u svakom slucaju.
Onda ne znam, nisam nikad klokovao van BIOS-a ali moguce je, ja sam dobio uz maticnu Biostar neki program TOverclock3 tako se nesto zove i mozes da dizes voltaze menjas FSB... Ali mi se uvek kad bih klokovao preko toga restartovao komp tako da najbolje iz bios-a.
:: :: ma jok druze isao sam na +,-.vidi znam da koristim bios.nisam bas kreten-cisto da znas da se ne bi patio bez veze sa mnom.da li znas za klokovanje van bios-a. hvala u svakom slucaju ::
Kao prvo klokovanje AMD procesora uopšte nije komplikovano i neizvodljvo (lični primer). Intel je daleko komplikovanije klokovati (više opcja u biosu treba podesiti) nego AMD. Drugo, ASUS i dalje forsira onaj šit od BIOS-a koji je retardiran do bola. Ne znam za ASUS-ov bios ali svi ostali otkrivaju dodatne funkcije za klok ako po ulasku u BIOS pritisneš CTRL+F1. Probaj, ASUS-a nisam imao još iz doba Cyrix procesora pa nisam siguran, ali mora da postoji opcija za menjanje FSB-a. Pozdrav svima Skid
Slozio bi se da je OC kod AMD mnogo prostiji nego kod Intela
31.01.2009. 00:40
status: user broj poruka: 7720
E sad kod Brisbane kao sto je u ovom slucaju ne moze vise od 3,2 ghz ,Kad smo kod sabijanja ne znam koji je to Intelov quad postize 3,6 ghz bez dizanja voltaze ,kao sto je to slucaj kod Deneba ili ko drzi trenutni rekord u OC quadova 6,5 ghz pssst.
Re: Slozio bi se da je OC kod AMD mnogo prostiji nego kod Intela
31.01.2009. 19:44
status: user broj poruka: 2743
Elem, ti druze ne procita ono sto sam napisao (pogledaj zagradu, nekoliko odgovora iznad tvog), ali si zato u sekundi ispoljio odliku ljudi `AMD je najbolji na svetu` :))) pozz
:: E sad kod Brisbane kao sto je u ovom slucaju ne moze vise od 3,2 ghz ,Kad smo kod sabijanja ne znam koji je to Intelov quad postize 3,6 ghz bez dizanja voltaze ,kao sto je to slucaj kod Deneba ili ko drzi trenutni rekord u OC quadova 6,5 ghz pssst.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.