Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Najbolja ploca za AMD Deneb?
STRANA 1 OD 2  
TheBear Najbolja ploca za AMD Deneb? 27.01.2009. 07:40 T14926

status: user
broj poruka: 6502
Koja ja najbolja od ove 3:

GA-MA790X-UD4
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3002

ili

J&W 790GX EXTREME
http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?147

ili
Biostar 790GX A2+
http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/introduction.php?S_ID=374
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman Re: Najbolja ploca za AMD Deneb? 27.01.2009. 07:54 #92447

broj poruka: 1046
ubaci tu i DFI.

:: Koja ja najbolja od ove 3
::
:: GA-MA790X-UD
:: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=300
:: il
:: J&W 790GX EXTREM
:: http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?14
:: il
:: Biostar 790GX A2
:: http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/introduction.php?S_ID=37
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Nabrojao sam ove pristupacnije, DFI je skup 27.01.2009. 08:07 #92448

ali ima ova

DFI LanParty JR 790GX-M2RS

http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?itemId=540&downloadFlag=false&action=e&windowstate=normal&mode=view

DmasteRNo1 Ne bih da tvrdim pazar 27.01.2009. 09:19 #92454

broj poruka: 6101
Ali ako može da se sudi prema njenoj prethodnici, koju ja imam, preporučio bih ti Gigabajta. Imam GA-MA78G-DS3H AMD 780G i za ovih 4-5 meseci nisam imao stvarno nikakavih problema sa njom. Mani je lično stabilnost važnija, od OC potencijala i nekih drugij stvari. Pa, ako Gigabajt nije usrao motku s tom 790GX pločom, u šta čisto sumnjam, ja bih ti preporučio nju. Za ove dve stvarno ne znam, do sada se nisam sretao sa pločama iz J&W-a i Biostara.

Šefe, koji ti je vrag?

TheBear Ja sam planirao 27.01.2009. 09:27 #92455

prvo da uzmem neku P35 plocu i Intel E5200, ali nigde nema to sto hocu a hitno mi treba ploca, a posto imam AMD X2 5600+, sad hocu da uzmem neku ekstra plocu i za par meseci stavim Deneb na nju, pa zato pitam, a ovaj Gigabyte izgleda mnogo dobro, ima Ultra Durable 3 tehnologiju, 100% solid capacitors, podrzava memoriju na 1200+ Mhz za razliku od ostalih, cena je 98evra, samo joj ne znam overklok potencijal, ali verujem da ima dobar bios cim je UD4. Meni izgleda mnogo bolje od Biostara koji je malo jeftiniji.
pufi re 27.01.2009. 09:27 #92456

broj poruka: 2196
Covek lepo pita koja je najbolja od ove 3 a vi ubrajeate DFI,svako zan da je DFI ima extra ploca,od ove tri

1.JA imam Biostar TA790GX A2+ i ploca je vrhunska,najbolj amoguca za
overclocka,pogubis se od opcija za klokovanje
2.J&W 790GX EXTREME isto je odlicna ploca,bolja je od biostara jer ima 3xPCI-Ex,i skuplja je za nekih 1200 dinara,dobra je ali sto bi bacao pare jer je i biostar odlican
3.a ovaj gigabyte ne uzimaj,imao sam jen na testu pre neki dan doduse ne istu nego GA-MA790FX-DS5,ploca je inace dobra,ima zesce probleme sa SATA kontrolerima,a i USB ne rade kako treba,ova 2 usb-a koja su dole blizu izlaza za zvucnu,ne rade najbolje,ja ubodem usb a on ko da se nista nije desilo,ubodem ponovo on ga nadje ponovo,USB je nov KINGSTON od 4GB!!!!

http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-ma790fx-ds5/comp_comp_mboard/16/890

UZMI BIOSTAR!!!!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Scyter Re: 27.01.2009. 09:31 #92462

broj poruka: 8138
od ove 3,gigabyte.

Palit je zakon!

DmasteRNo1 @Pufi 27.01.2009. 09:35 #92463

Nemoj da brkaš pojmove. Ploča koju si ti imao na testu, ima SB600 koji je baš imao problema sa SATA i USB-om. 790GX ima SB750, znači poslednji i najsavremeniji AMD-ov SB, tako da takvih sranja sa njom neće da bude.

Šefe, koji ti je vrag?

markopvict Re: @Pufi 27.01.2009. 09:48 #92467

broj poruka: 4515
Matori, ozracio ga je n95, nije nam samo rekao da li koristi onaj sa 8gb memorije, taj 100% vise zraci zbog vece memorije ?!

- - - -

:: Nemoj da brkaš pojmove. Ploča koju si ti imao na testu, ima SB600 koji je baš imao problema sa SATA i USB-om. 790GX ima SB750, znači poslednji i najsavremeniji AMD-ov SB, tako da takvih sranja sa njom neće da bude
:: Šefe, koji ti je vrag?
pufi re 27.01.2009. 12:23 #92492

Aj ne jedite govana,imam obicnu N95,ako je bitno,sve u svemu GIGABYTE je djubre,ne sve ali vecina modela!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

BlueSkyNIS Mojne se nerviraš 27.01.2009. 12:37 #92496

broj poruka: 860
I ja bih pre išao na nešto drugo nego na gigabyte.

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

TheBear Opet 27.01.2009. 12:37 #92498

sam zvao 10 radnji i skoro nigde nema nijedne od ovih ploca. Ima J&W Extreme ali je 10400 din. sto je mnogo a meni ne trebaju 3 PCI-E slota. Najverovatnije cu uzeti ovu

Biostar TA790GXB A2+ kosta 7100 din. za te pare je super ja mislim

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/introduction.php?S_ID=379

ista je kao obicna 790GX A2+ samo nema neki sideport memory i nema 2 PCI-E slota sto meni i ne treba jer nemam para za Crossfire

CaleBG Re 27.01.2009. 13:46 #92522

broj poruka: 41

Gde si nasao tu plocu (TA790GXB A2+), i ja je jurim?
odgovor moze i na mail da ne krsimo pravila foruma o reklamiranju
DmasteRNo1 U`zi je, meni ne treba 27.01.2009. 15:54 #92572

Kao što već rekoh, nemam iskustva sa Biostarom, mada mi po slici ploča deluje osakaćano baš za taj drugi PCI-E 16x slot (koji svaka 790GX ploča treba da ima), a ni zvučna mi ne deluje nešto naročito (sam tri konektora), kao da su stavili neku integrušu od pre 10 godina.

Šefe, koji ti je vrag?

DaSickSyst GA-MA790X-UD4 27.01.2009. 16:40 #92601

broj poruka: 2909
Do sad su mi se sve Gigabyte UD ploce fenomenalno pokazale.I moja preporuka definitivno ide za GA UDx...
Ali me interesue gde si nasao ovu plocu...Koliko znam treba da se pojavi tek februara.

Testirao sam Intel varijante Ultra Durable 3,EP45-UD3R i EP45-UD3P obe ploce su odlicne...Nisam testirao ni jednu AMD UD plocu,ali ako su upola dobre kao EP45 onda uzimaj i uzivaj.

DaSickSystem

TheBear Re: GA-MA790X-UD4 27.01.2009. 17:22 #92615

Ja sam hteo da je uzmem, ali stize u radnje tek za dve nedelje nema nigde ima samo u cenovnicima, uzeo sam na kraju ovu Biostar 790GXB i kazali su mi da je poslednja na stanju kod uvoznika ta sto sam je uzeo ja. Uzeo sam je u Hell.s Computers za 7050 din.
mislim da je za te pare odlicna, meni zvuk nije bitan toliko a Crossfire mi ne treba uopste ionako imam jednu graficku i jos je nvidia, a Ati nemam nameru da kupujem ni u buduce.

Ali sad sam sve spojio i upalim komp ali mis ne reaguje preko USB-a je znaci u koji god port da ga stavim ne reaguje, jel zna neko kako ovo da resim ? Molim da napise odgovor ako neko zna.

:: Do sad su mi se sve Gigabyte UD ploce fenomenalno pokazale.I moja preporuka definitivno ide za GA UDx..
:: Ali me interesue gde si nasao ovu plocu...Koliko znam treba da se pojavi tek februara.
:: Testirao sam Intel varijante Ultra Durable 3,EP45-UD3R i EP45-UD3P obe ploce su odlicne...Nisam testirao ni jednu AMD UD plocu,ali ako su upola dobre kao EP45 onda uzimaj i uzivaj
:: DaSickSyste
MIGOSA Pogledaj BIOS 27.01.2009. 17:46 #92630

broj poruka: 280
Na mojoj Gigabyte ploci posti opcija u BIOS-u da enable-jes opciju za tastaturu i misa preko USB prikljucka.

Predpostavljam da se radi o tome i kod tebe.

pufi re 27.01.2009. 17:56 #92632

AJ imam taj BIOSTAR TA790GX i sve mi radi,probaj da restartujes bois vadjenjem baterije,grfaiku ubodi obavezno u master,a ko pravis crossfire tu drugu ubodi u slave!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

DaSickSyst Re: re 27.01.2009. 18:14 #92637

:: AJ imam taj BIOSTAR TA790GX i sve mi radi,probaj da restartujes bois vadjenjem baterije,grfaiku ubodi obavezno u master,a ko pravis crossfire tu drugu ubodi u slave!!
Hm...CrossFire sa Nvidia grafikom...Zanimljivo...

@TheBear
Zaboravi ovo za vadjenje baterije,kao sto rece Migosa u BIOSu imas opciju za aktiviranje tastature i misa preku USBa...To makar ima svaka ploca.

DaSickSystem
MACHINE J&W 27.01.2009. 18:17 #92639

broj poruka: 5704
Van konkirecnije, definitvno ne srpada u klasu sa Biostar i GA, to bi bila uvreda njohovim pogonima :))

Nisam imao tu plocu, konkretno ali jesam 3 njohova modela, ne mislim na br. ploca...svi su besprekorni za tu kintu

A N G E L

TheBear Resio sam problem 27.01.2009. 18:41 #92649

@DaSickSystem

Hteo sam Gigabyte sa Ultra Durable 3 tehnologijom, znam da ih hvalis, svidela se i meni ta ploca ali bilo mi je hitno pa sam morao ovu.
Hteo sam i J&W ali kad sam malo bolje razmislio, sta ce mi tri PCI-E slota za CF kad niti imam Ati grafiku niti planiram da je kupujem tako da ce mi i ova raditi posao.

@Pufi
Nemam tu ko tvoju ja sam uzeo 790GXB A2+ ta ti ima samo jedan PCI-E 2.0 slot i nema neki Sideport memory, i ima malo losiju zvucnu Realtek ALC662 ali meni za dva mala zvucnika bolja i ne treba.

MACHINE Re: Resio sam problem 27.01.2009. 18:43 #92651

broj poruka: 5704
Taj Gigabyte super izlgeda i na oko je zaista kvalitetan, ima mnogostruko filtriranje napona i dosta FETova po vazi. Cist i dfin dizajn...probaj pa javi utiske...

A N G E L

:: @DaSickSyste
:: Hteo sam Gigabyte sa Ultra Durable 3 tehnologijom, znam da ih hvalis, svidela se i meni ta ploca ali bilo mi je hitno pa sam morao ovu
:: Hteo sam i J&W ali kad sam malo bolje razmislio, sta ce mi tri PCI-E slota za CF kad niti imam Ati grafiku niti planiram da je kupujem tako da ce mi i ova raditi posao
:: @Puf
:: Nemam tu ko tvoju ja sam uzeo 790GXB A2+ ta ti ima samo jedan PCI-E 2.0 slot i nema neki Sideport memory, i ima malo losiju vucnu Realtek ALC662 ali meni za dva mala zvucnika bolja i ne treba
TheBear Re: Re: Resio sam problem 27.01.2009. 18:48 #92654

Ne mogu da je probam jer je nema jos, kao sto rece DaSickSystem stizu tek pocetkom februara u radnje, ja sam uzeo ovu Biostar 790GXB A2+ i dobra je za 7k dinara.

:: Taj Gigabyte super izlgeda i na oko je zaista kvalitetan, ima mnogostruko filtriranje napona i dosta FETova po vazi. Cist i dfin dizajn...probaj pa javi utiske..
:: A N G E L
DaSickSyst Re: Resio sam problem 27.01.2009. 19:21 #92672

:: @DaSickSyste
:: Hteo sam Gigabyte sa Ultra Durable 3 tehnologijom, znam da ih hvalis, svidela se i meni ta ploca ali bilo mi je hitno pa sam morao ovu
Biostar se po meni sasvim solidno pokazao...Nisam se sreo bas sa tim modelom ali mi deluje OK.

:: Hteo sam i J&W ali kad sam malo bolje razmislio, sta ce mi tri PCI-E slota za CF kad niti imam Ati grafiku niti planiram da je kupujem tako da ce mi i ova raditi posao
Svidja mi se kako razmisljas...I ja izbegavam ploce koje imaju CF/SLI jer to ne koristim...Arhitekta sam pa mi suvisne stvari bodu oci.

DaSickSystem
TheBear Jel zna neko 27.01.2009. 19:45 #92685

ko im Biostar, ili neku 790GX plocu, zsto mi CPUZ pokazuje ovako

http://www.imagesforme.com/show.php/327877_CPUZBiostar790GX.jpg

jel treba update biosa ili neka novija verzija CPUZ-a ?

obradmi Gledao sam na Asusovom sajtu 27.01.2009. 19:48 #92688

broj poruka: 7720
Minimum za Deneb je South bridge 700 ,pozeljno je SB750 radi optimalnih perfomansi ,znaci ne mora vrhunska ploca da bi se poterao Deneb.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs