Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Cooler za CPU???
STRANA 1 OD 1
TheGame Cooler za CPU??? 26.01.2009. 23:35 T14920

status: user
broj poruka: 719

Odlucio sam da malo kloknem ovaj moj E6550...E sad treba mi adekvatno hladjenje,ali ne znam tacno koji cooler da uzmem...Za cooler bih izdvojio 30-40 eura max..znaci nista preko toga...Hvala unapred...

Pozdrav...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 26.01.2009. 23:36 #92394

broj poruka: 8138
COOLER MASTER Hyper 212.

Palit je zakon!

Almighty84 RE: 26.01.2009. 23:39 #92398

broj poruka: 294
Cooler Master V8

nesa23c re 26.01.2009. 23:51 #92399

broj poruka: 352
Cooler Master Hyper 212...Ja ga kupio...AMD 7750@3.2GHz sta god da mu radim ne prelazi 36C...Jedino je problem koliko ti je siroko kuciste...18cm ne moze da se zatvori a da se ne krivi lim.Moje kuciste je siroko 20.5cm tako da nema problema...Poz

XXXL Thermalright 26.01.2009. 23:55 #92403

broj poruka: 537
eh.. i ja imam taj procesor, a za oko mi je zapalo par Thermalright coolera, jedan silent a jedan sa 12ticom, a i u navedenom cenovnom rangu su .) Inace po testovima koje sam gledao na netu, Hyper 212 je best buy ali kazu ljudi da ume da bude malo glasniji (sto meni smeta jer mi je radno mesto vezano za komp i nervira me zujanje... a plata stigla i verovatno ce `pasti` neki thermalright :) )
nesa23c Re 26.01.2009. 23:57 #92404

broj poruka: 352
Bucniji jeste malo,ali samo kada je CPU max opterecen,cim mu spusti temp,ne cuje se!Naravno ako je povezan na 4 pin konektor...

TheGame Re: 27.01.2009. 00:59 #92414

Hvala na predlozima...Znaci uzecu CM Hyper 212...E sad ocu isto da promjenim procesorsku pastu,ali ne znam koju da uzmem...Ustvari bolje receno malo me zbunilo nesta sto sam procitao...Ovo sam procitao na jednom forumu...Citiram:

Pitanje:Postoje 3 vrste paste:Za intel,AMD i Univerzalna...
Ne znam u cemu je razlika izmedju njih osim u boji????

Odgovor:u komponenti od kojih se radi procesorska plocica...neki spojevi imaju kontra efekt...jer je procesor radjen od jednog materijala a pasta recimo nemoze ohladiti taj materijal...

Koliko ima istine u ovome???

I jos nesta:Zamolio bih nekoga ako moze da mi baci ovde ili na mail neki link o tome kako se pravilno postavlja pasta na procesor...Jos bolje bi bilo da je to pokazano na slikama...Unapred zahvalan...

Pozdrav...
nomemory Re: Re: 27.01.2009. 02:03 #92427

broj poruka: 251

::
:: Hvala na predlozima...Znaci uzecu CM Hyper 212...E sad ocu isto da promjenim procesorsku pastu,ali ne znam koju da uzmem...Ustvari bolje receno malo me zbunilo nesta sto sam procitao...Ovo sam procitao na jednom forumu...Citiram
:: Pitanje:Postoje 3 vrste paste:Za intel,AMD i Univerzalna..
:: Ne znam u cemu je razlika izmedju njih osim u boji???
:: Odgovor:u komponenti od kojih se radi procesorska plocica...neki spojevi imaju kontra efekt...jer je procesor radjen od jednog materijala a pasta recimo nemoze ohladiti taj materijal..
:: Koliko ima istine u ovome??
:: I jos nesta:Zamolio bih nekoga ako moze da mi baci ovde ili na mail neki link o tome kako se pravilno postavlja pasta na procesor...Jos bolje bi bilo da je to pokazano na slikama...Unapred zahvalan..
:: Pozdrav..
Ne postoje razlicite paste za Brand-ove. Brand se stavlja na namjenska pakovanja. Pasta se razlikuje po proizvodjacu i sve imaju istu funkciju: da sto bolje prenesu toplotu sa metala na metal.
Nanosi se tanki film i na procesor i na hladnjak, toliko da se jos providi materijal ispod
TheGame Re: Re: Re: 27.01.2009. 02:06 #92428

:: Ne postoje razlicite paste za Brand-ove. Brand se stavlja na namjenska pakovanja. Pasta se razlikuje po proizvodjacu i sve imaju istu funkciju: da sto bolje prenesu toplotu sa metala na metal
:: Nanosi se tanki film i na procesor i na hladnjak, toliko da se jos providi materijal ispo

Hvala na odgovoru...pa onda znaci mogu uzeti prakticno bilo koju pastu...Vidjecu neku Cooler Master...

Nicolas Re: Cooler za CPU??? 27.01.2009. 04:16 #92445

broj poruka: 308
OCZ FREEZE pasta i OCZ Vendetta2 (30eur) vrh kuler za te pare, licno iskustvo

:: Odlucio sam da malo kloknem ovaj moj E6550...E sad treba mi adekvatno hladjenje,ali ne znam tacno koji cooler da uzmem...Za cooler bih izdvojio 30-40 eura max..znaci nista preko toga...Hvala unapred..
:: Pozdrav...
TheGame Re: Re: Cooler za CPU??? 27.01.2009. 04:22 #92446

Primjetio sam ovdje na forumu da se ti Nicolas dosta bavis overklokingom...E sad imam jedno pitanje za tebe a i za ostale...Kako je pravilno nanijeti pastu na CPU...Gledao sam npr. na youtube-u da neko npr stavi samo tacku na sredinu,neko povuce malu liniju i onda stavi cooler preko i cooler `razmaze` pastu ali ne preko citave povrsine,uglovi ostanu cisti a neko `razmaze` pastu preko citave povrsine prstom ili kreditnom karticom...Interesuje me kako se pravilno stavlja...Kako je ti stavljas i kako to rade ostali????
Scyter Re: Re: Re: Cooler za CPU??? 27.01.2009. 09:28 #92457

broj poruka: 8138
ja uvek povucem tanku liniju.

Palit je zakon!

:: Primjetio sam ovdje na forumu da se ti Nicolas dosta bavis overklokingom...E sad imam jedno pitanje za tebe a i za ostale...Kako je pravilno nanijeti pastu na CPU...Gledao sam npr. na youtube-u da neko npr stavi samo tacku na sredinu,neko povuce malu liniju i onda stavi cooler preko i cooler `razmaze` pastu ali ne preko citave povrsine,uglovi ostanu cisti a neko `razmaze` pastu preko citave povrsine prstom ili kreditnom karticom...Interesuje me kako se pravilno stavlja...Kako je ti stavljas i kako to rade ostali????
acasfox 4 pin 27.01.2009. 15:23 #92548

broj poruka: 28

Jel postoje 12-ice sa 4 pina u prodaji???
NMY Re: Re: Re: Cooler za CPU??? 27.01.2009. 15:30 #92554

broj poruka: 1509
Stavljanje paste zavisi od procesora...
Ja stavljam samo tacku na sredinu, onako velicine zrna rize, ne vecu, na obicne procesore a na svoj sam tanku liniju (po uputstvu za C2Q)...
Sto se tice paste, preporucujem ARCTIC SILVER 5, extra je...

http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Primjetio sam ovdje na forumu da se ti Nicolas dosta bavis overklokingom...E sad imam jedno pitanje za tebe a i za ostale...Kako je pravilno nanijeti pastu na CPU...Gledao sam npr. na youtube-u da neko npr stavi samo tacku na sredinu,neko povuce malu liniju i onda stavi cooler preko i cooler `razmaze` pastu ali ne preko citave povrsine,uglovi ostanu cisti a neko `razmaze` pastu preko citave povrsine prstom ili kreditnom karticom...Interesuje me kako se pravilno stavlja...Kako je ti stavljas i kako to rade ostali????
TheGame Re: 27.01.2009. 16:33 #92598

Hvala jos jednom na predlozima,sad znam sta cu uzeti...

Pozdrav...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs