i pretrazujuci BadCaps uverio sma se da je zapravo Asus imao najmanje problema sa losim kondenzatorima a ubedljivo najvise EPoX, Abit (ranije serije su bile vrlo lose iako su ih hvalili kao najbolje, losa izrada) i naravno odmah za njima Gigabyte...sto je najgore GA je koristio zapravo jake brandere ali usled loseg projektovanja i dobijanja B klase najboljih imao je problema...eto i cinjenica zasto je ASUS #1 kod nas!!!
Dali su razlicite nadimke za GA: Shitabyte, Crapabyte, Gigashit, Gigacrap...cudno zar ne???
Asus dosta ulaze u projektovanje, zato im je relativno mali procenat defekta, Gigabyte radi upravo ono sto ne bi trebalo, ako zeli da povrati kupce, a to je najbrze moguce izbacivanje novih modela sto dodatno opterecuje inzenjere a sto je brzo to je i kuso :o) I ja sam vrsljao po BadCapsu, svasta nesto citao i u pravu si sto se tice Asusa kod nas, samo cu dodati jos jedno a to je da ako uzmemo u obzir da vecina maticnih kod nas, nebitno kod proizvodjaca, radi na trecerazrednim napajanjima samo jos vise dolazi do izrazaja dizajn napojne jedinice maticne. Ja imam iskustvo da su se najbolje pokazali sa JNC/ANS/RexPower/Frontier napajanjima Asus, MSI, Biostar i ECS. Gigabyte je radio kako kad, kao i Foxconn i Asrock, sa ostalim prozivodjacima ploca nemam iskustva.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
To sa Epoxom i Abitom je seva istina. Kad tad bilo koji od njih će da vam zbog kondenzatora uništava džigericu. Gigabyte ima svojih svetlih i tamnih momenata. Za kupovinu GA ploče/grafičke u bilo kojoj kombninaciji prvo se doooooooobro informišem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava...
Uvek ima izuzetaka, ali zašto rizikovati. ABIT je prso ko lajsna zadnjih godina. KD7 sjajna ploča, NF7-S V.2.0 (imao), Abit IC7-MAX. Ali zato BX-133 RAID, BE6-II iako sjajna ploča, patila je od elektrolita, ABIT KV8-MAX3 i ABIT AN8-SLI takođe problematične sa užas BIOS-ima ili u startu neispravne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava...
Imaju solid polymer caps sa alfanumerickim kodom i bojom (zaboravih koja), a elektrolite sa M u oblom kvadraticu. Evo white sheet u kome se i navodi da se prave svuda a ne samo u Japanu. Ovo je za DSSa, da ne zivi u zabludi da ako je Japanese brand da se tamo i pravi. Evo i linka:
Joj kad se setim onis Asus-ovih ploca A7V8X-X, koje sam nekada prodavao ko lude, pa im je kvalitet toliko opao da su poceli da otpadaju delovi sa ploce (ukljucujuci i kondenzatore
Svaka ploca je ovde primerak za sebe, nikad ne znas sta ces da dobijes..
Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava...
Isti slucaj, bartona na doticnoj ploci sa 1.8 Ghz drzim 2.4, 11X220mhz, memara radi na 440mhz i to sve sa fabrickim kulerom vec 4-5 god, te price za abit prosipajte nekom drugom, sa asusom i klokovanjem uvek sam imao problema
Vidi se da si slbao upoznat i nisi bas neki strucnjak :) Abit NF7 je izvrsna ploca jer ima Rubycone ili Nichicone u VRM i tada je bio najjaca ploca za s462...ali veliki broj ploca je pre 2002 je bio blago receno ubi Boze...jesu one bile brze i nakrcane svime ali elektroliti i sam PCB nisu bili za pohvalu...imao je i on gapova...ali daleko od toga da su lose, to je bio moj #3 brand :) prvi mi je Asus, drugi mi je Asustek i treci Abit :)))
A N G E L
:: :: :: Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava.. :: :: _________________________________________________________________ :: :: Isti slucaj, bartona na doticnoj ploci sa 1.8 Ghz drzim 2.4, 11X220mhz, memara radi na 440mhz i to sve sa fabrickim kulerom vec 4-5 god, te price za abit prosipajte nekom drugom, sa asusom i klokovanjem uvek sam imao problema
:: Vidi se da si slbao upoznat i nisi bas neki strucnjak :) Abit NF7 je izvrsna ploca jer ima Rubycone ili Nichicone u VRM i tada je bio najjaca ploca za s462...ali veliki broj ploca je pre 2002 je bio blago receno ubi Boze...jesu one bile brze i nakrcane svime ali elektroliti i sam PCB nisu bili za pohvalu...imao je i on gapova...ali daleko od toga da su lose, to je bio moj #3 brand :) prvi mi je Asus, drugi mi je Asustek i treci Abit :)) :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava.. :: :: :: :: _________________________________________________________________ :: :: :: :: Isti slucaj, bartona na doticnoj ploci sa 1.8 Ghz drzim 2.4, 11X220mhz, memara radi na 440mhz i to sve sa fabrickim kulerom vec 4-5 god, te price za abit prosipajte nekom drugom, sa asusom i klokovanjem uvek sam imao problema
:: Mislio sam dok si to testirao,.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vidi se da si slbao upoznat i nisi bas neki strucnjak :) Abit NF7 je izvrsna ploca jer ima Rubycone ili Nichicone u VRM i tada je bio najjaca ploca za s462...ali veliki broj ploca je pre 2002 je bio blago receno ubi Boze...jesu one bile brze i nakrcane svime ali elektroliti i sam PCB nisu bili za pohvalu...imao je i on gapova...ali daleko od toga da su lose, to je bio moj #3 brand :) prvi mi je Asus, drugi mi je Asustek i treci Abit :)) :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava.. :: :: :: :: :: :: _________________________________________________________________ :: :: :: :: :: :: Isti slucaj, bartona na doticnoj ploci sa 1.8 Ghz drzim 2.4, 11X220mhz, memara radi na 440mhz i to sve sa fabrickim kulerom vec 4-5 god, te price za abit prosipajte nekom drugom, sa asusom i klokovanjem uvek sam imao problema
Ma nisam ni citao pa me cudi sto nisi odgovorio pa sam samo dodao da se nisi naljutio,...
Pozdrav!
:: Au bre, glie nije tebi bilo upuceno :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Mislio sam dok si to testirao,.. :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Vidi se da si slbao upoznat i nisi bas neki strucnjak :) Abit NF7 je izvrsna ploca jer ima Rubycone ili Nichicone u VRM i tada je bio najjaca ploca za s462...ali veliki broj ploca je pre 2002 je bio blago receno ubi Boze...jesu one bile brze i nakrcane svime ali elektroliti i sam PCB nisu bili za pohvalu...imao je i on gapova...ali daleko od toga da su lose, to je bio moj #3 brand :) prvi mi je Asus, drugi mi je Asustek i treci Abit :)) :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Meni abitova ploca sljaka kao shvajcarac vec 5 godina, nikad nisam imao problema sa samom plocom u pitanju je Abit NF7-S V.2.0, znaci nema sta joj nisam radio, dusu sam joj vadio, podizao bartona 2500+ do imbecilnosti, i smrad i dan danas radi bez ikakvih problema..., Za GA znam srecom iz tudjih iskustava.. :: :: :: :: :: :: :: :: _________________________________________________________________ :: :: :: :: :: :: :: :: Isti slucaj, bartona na doticnoj ploci sa 1.8 Ghz drzim 2.4, 11X220mhz, memara radi na 440mhz i to sve sa fabrickim kulerom vec 4-5 god, te price za abit prosipajte nekom drugom, sa asusom i klokovanjem uvek sam imao problema
Dakle Machino ostao sam bez reci...Dva dana se ne pojavim na forumu,a ti si vec stigo da spamujes na svakoj mogucoj temi...I koliko vidim nekoliko puta si me sa uzivanjem prozvao. Upravo sam procitao i onu temu Asus,GA,MSI i stvarno ne volim da ispitujem javnost o tome ko sta vise voli jer se ukusi razlikuju...A ti si jedan post o ispitivanju simpatizovanosti oderdjenog brnenda(jednog ili vise) proglasio za merodavan o kvalitetu... IT forum se pretvori u klasican stratedzik marketing forum...
Hocu samo tebi da odgovorim...Covece ako ti je stalo da spamujes i da pljujes po nekim brendu samo izvoli,ali MOLIM TE prekini da me prozivas za ovakve gluposti...Jer ne zelim da se svadjam...
Mozes jos 1000 puta da kazes da je belo ustvari crno,ali ja se sa tim NIKAD necu sloziti ma koliko ti insistirao na tome i ma koliko puta pokusao da me ubedis.
Prodaj ljudima koju god zvaku hoces,ali mene zaobidji sa ovakvim glupim prijavama:Ja cu da dokazem DSSu ovo ono... Ne treba ti da prosvetljavas ljude da li ja zivim u zabludi ili ne...Ako hoces mene da prosvetlis obracaj se meni,a nemoj da objasnjavas Baxu ili ne znam kome kako ces ti meni da dokazes nesto...To se zove ogovaranje.
Zao mi je sto ovo moram da kazem i nisam zeleo da verujem,ali sada stvarno vidim da je Mrlja bio 100% u pravu u vezi tebe.
Ovo nije moja reakcija samo na ovaj post vec i na ove od juce i prekjuce koje sam upravo procitao...Svaka ti cast,mene si ostavio bez teksta.
Idi bre ala sve shvatas licno, kako ja ne padam u vatru??? A, da, ne smem...ne moras sve primiti k srcu kao da pricam o tebi a ne o opremi. Cooliraj. Pozzz
A N G E L
:: Dakle Machino ostao sam bez reci...Dva dana se ne pojavim na forumu,a ti si vec stigo da spamujes na svakoj mogucoj temi...I koliko vidim nekoliko puta si me sa uzivanjem prozvao :: Upravo sam procitao i onu temu Asus,GA,MSI i stvarno ne volim da ispitujem javnost o tome ko sta vise voli jer se ukusi razlikuju...A ti si jedan post o ispitivanju simpatizovanosti oderdjenog brnenda(jednog ili vise) proglasio za merodavan o kvalitetu.. :: IT forum se pretvori u klasican stratedzik marketing forum.. :: :: Hocu samo tebi da odgovorim...Covece ako ti je stalo da spamujes i da pljujes po nekim brendu samo izvoli,ali MOLIM TE prekini da me prozivas za ovakve gluposti...Jer ne zelim da se svadjam.. :: :: Mozes jos 1000 puta da kazes da je belo ustvari crno,ali ja se sa tim NIKAD necu sloziti ma koliko ti insistirao na tome i ma koliko puta pokusao da me ubedis :: :: Prodaj ljudima koju god zvaku hoces,ali mene zaobidji sa ovakvim glupim prijavama:Ja cu da dokazem DSSu ovo ono.. :: Ne treba ti da prosvetljavas ljude da li ja zivim u zabludi ili ne...Ako hoces mene da prosvetlis obracaj se meni,a nemoj da objasnjavas Baxu ili ne znam kome kako ces ti meni da dokazes nesto...To se zove ogovaranje :: :: Zao mi je sto ovo moram da kazem i nisam zeleo da verujem,ali sada stvarno vidim da je Mrlja bio 100% u pravu u vezi tebe :: :: Ovo nije moja reakcija samo na ovaj post vec i na ove od juce i prekjuce koje sam upravo procitao...Svaka ti cast,mene si ostavio bez teksta :: :: :: DaSickSyste ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.