Dakle, problem je sledeci: ortak poseduje Corsairov XMS DDR550, modul od 512MB. Naravno, treba mu giga, ali je problem u sledecem: dotichni identichni Corsair se ne mozhe izbunariti ni granatiranjem uvoznichkih magacina (verovatno). Moje pitanje je sledece: shta chovek da uzme, a da mu daje iste ili priblizhno iste performanse pomenutog modula? Ovako kvalitetne stvari su jako retke zverke tako da nemam bash iskustva sa njima, pa se moj iole pametan predlog sveo na TakeMS, kvalitetnije Transcende i Geil. Ako neko zna za neshto bolje shto ce sa tim istim Corsairom proraditi u dual-channelu (njemu je bitno), ajde recite ljudi.
Mislim da je ovo nemoguca misija.I da nadjesh neki slican DDR550 sa verovatno Samsung TCCD cipovima pitanje je da li ce raditi.Vrhunski moduli su veoma izbirljivi mada treba probati.Mislim da TakeMS i Transcend nemaju module u rangu ovog Corsaira pa bih ja probao sa GeiL-om.Pogledaj u Imtelu , oni imaju Corsair TwinX DDR550, mozda se neshto iskopa.
sa Garsonom, to je jako tesko za reci dok covek ne proba, mnogo faktora uticu na kompatibilnost memorijskih slotova i ploca. Ukoliko ploca koristi NFORCE chipset popunjavanjem vise od dva memorijska slota uslovljavaju da zaboravis na 1T tajminge memorije i brzinu od 400mhz, memorijka setovanja ce biti 2T na 333mhz.
Ukoliko bas hoces da experimentises probaj: 1. TWIN MOS SPEED PREMIUM 2. ADATA VITESTA 3. OCZ GOLD ili PLATINUM
OCZ koliko ja znam kod nas niko ne uvozi, a nisam nigde ni video u cenovnicima. Treba ustanoviti koji su cipovi na Corsair-u, 99% su Samsung TCCD pa naci i probati neshto sa istim cipovima.Ako je ovo Corsair XMS4400 sa latencijama 2.5-4-4-8 onda je Samsung TCCD. TwinMOS Speed Premium je deklarisan kao DDR400 i ima Winbond BH-5 cipove , pa bih ja zaboravio na njega jer Corsair sigurno nema Winbond cipove. A-Data Vitesta ima Hynix cipove pa opet ne moze. A ovo sa 1T i 333 Mhz nije bash tacno.Da pojasnim, kod AMD Winchester jezgra i sa 4 popunjena slota 1T nije bio moguc.Kod Venice jezgra to je ispravljeno.Sa 2 popunjena slota nema problema cak i kod s754 Athlona (radi i 1T i na 400 Mhz). Opet ponavljam da Imtel ima ovu memoriju ali cini mi se samo kao 2x512MB.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.