E ovako, resio sam da uzmem Intel E5200 i neku plocu, sad znam da je ekstra DFI Blood Iron P35 T2RL ali ne znam koliko gubim u odnosu na P45 chipset, ili da uzmem neku P43 Asus P5QL-E naprimer. Sad me zanima koliko ce mi koristiti taj PCI-E 2.0 slot u buducnosti, i sta to imaju novije P43 i P45 ploce, bitan je overklok potencijal, a koliko sam citao za to je medju najboljim DFI Blood Iron P35. I koliko je bolji E7200 od E5200 dal se isplati razlika u novcu ? I mnogo gledam ovu J&W iP35-PRO ali nisam siguran, negde kazu ekstra je, negde kazu izbegavati u sirokom luku, ako je neko probao nek kaze nesto.
njihova ideja da lice na EPoX a imaju kvalitet i brzinu Abita. Daju 3 god.gar. kvalitetne su, povoljne (bar dok ne steknu reputaciju na novom trzistu). Nema bolje za tu kintu. I DFI je ovde svega par godina, vecina nije ni znala da su radili kao OEM pa ih u poslednjih par godina havle na sva usta. JW nije nista losiji od DFI. Koristio sam 3 njohove ploce (izmedju ostalog i tu) i za te pare nisam nasao zamerku, preciznije da se izrazim, da je kostala i 100e ne bih mogao naci zamerku...ne znam ko je rekao d aih treba zaobilizati, volo bih da cujem?!
Uzmi Asus P5QL-E naprimer, odlična ploča. Nikakve razlike nećeš osetiti sa single karticom sa 2.0 PCI-E slotom, bar ne još. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
To sam procitao na nekom forumu stranom, kao u fazonu to lici na Abit iP35 PRO ali bolje ne uzimati, i negde sam na Benchforumu procitao da su nekome 3 takve crkle ili tako nesto. I ajde posto si je probao, sta mislis jel bolja ta iP35-PRO ili Asus P5QL-E, s obzirom da je J&W dosta jeftinija. I da li je bolja P5QL-E ako kasnije hocu Quad da stavim ?
nikako ne uzimaj P5QL-E ako ti je overklok potencijal bitan...citao sam par revjuova i slabo je isao FSB...nisu uspeli da ga preguraju preko 410-420MHz... sto se tice J&W ploce, deluje kao dosta kvalitetna, jedino sto bih joj zamerio je memorija jer su podrzani samo 667 i 800MHz moduli i mozda su jedinicu za napajanje procesora mogli malo bolje da odrade, jer iako ima petofaznu filtraciju napona ima samo dva mosveta po fazi tako da ne znam bas kako se ponasa kada se optereti sa nekim overklokovanim quad-om... sto se DFI-a tice, memoriju podrzava do 1066MHz sto je extra, naponska sekcija ima cetvorofaznu filtraciju sa po 3 mosfeta po fazi, tako da je tu ipak malo bolja od J&W...sve u svemu ja bih isao na DFI, na drugom mestu J&W, a Asus P5QL-E, sto se tice overkloka, zaobidji... da, zaboravih...sto se tice PCI-E 2.0, nemoj da brines neces nista izgubiti, nema tu razlike u poerformansama ni sad i nece ih biti sigurno narednih godinu dana ako ne i vise...a i tada ces neku malu razliku u performansama primetiti jedino ako uzmes neku bas High end graficku... Overclocking is the way of life!!!
dobio bi dosta na perfomansama kad bi uzeo e7200.Bolji je od e5200 zato sto mu je fsb 1066 a ovome 800mhz.I e7200 ima 1mb vise kesa.A sto se tice ploce Asus P5QL-E definitivno.Ja sam na nju oc e7200 na 3,5ghz i radi bez problema za svaki dan.Takodje ima bolju naponsku jedinicu od ove dfi i dobro su joj rasporedjeni konverzatori.Ne greje se uopste i dosta je stabilna!
Hmm, a kakve su joj opcije u BIOS-u za overklok, i citao sam na netu da zabada na 420Mhz FSB, meni za E5200 i ne treba toliko ali za neki Quad treba. I jel ti taj E7200 sa BOx cooler-om ? Ne verujem koliko se dvvoumim kad sebi nesto kupujem... Nemam para za E7200 rado bih ga uzeo ali je on 100e, ploca 80 i vise, i neki cooler CM Hyper TX2 planiram, mnogo mi je.
:: dobio bi dosta na perfomansama kad bi uzeo e7200.Bolji je od e5200 zato sto mu je fsb 1066 a ovome 800mhz.I e7200 ima 1mb vise kesa.A sto se tice ploce Asus P5QL-E definitivno.Ja sam na nju oc e7200 na 3,5ghz i radi bez problema za svaki dan.Takodje ima bolju naponsku jedinicu od ove dfi i dobro su joj rasporedjeni konverzatori.Ne greje se uopste i dosta je stabilna :: :: Palit je zakon! :: ::
uopste nemoj da se dvoumis...tih mega kesa vise koje ima E7200 uopste nisu vredni para...ortak ima E5200, drzi ga na 3.7GHz za svaki dan, radi ko zmaj... nema potrebe da bacas pare na nesto vise...
najjednostavnije,ima sve lepo rasporedjeno za memoriju oc,za procesor...Moj e7200 je sa box kulerom i ne prelazi preko 52c pri opterecenju.Najbolja kombinacija ti je DFI blood iron p35 t2rl i e5200.Ploca je extra za oc,citao sam dosta o njoj i najvise ljudi je imaju uz e5200.
Saske, a koju plocu ima,i sta mislis dal bi mogao da se klokuje na toliko sa box cooler-om ?
:: uopste nemoj da se dvoumis...tih mega kesa vise koje ima E7200 uopste nisu vredni para...ortak ima E5200, drzi ga na 3.7GHz za svaki dan, radi ko zmaj.. :: nema potrebe da bacas pare na nesto vise.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
ima Abit IP35-PRO koja je stvarno vrhunska ploca i na zalost vise se ne proizvodi...isterao je proc do 4.2-4.3GHz ali to je bilo cisto da vidi dokle moze, trebalo je prilicno napona da bi se to postiglo... sa box kulerom ne bi valjalo da pokusavas overklok ako planiras da podizes napon na procesoru jer bi ipak bila prevelika temperatura i ne bi bio stabilan...a i ne znam kakvi su sada box kuleri koje intel daje uz nove procesore...
E Machine, znaci toliko razmisljam da uzmem tu plocu, ali me jedna svar zabrinjava, ne podrzava memoriju na vise od 800Mhz, nisam siguran za sta je vazna brza memorija na 1066 npr. I jos sam na nekom OCUK forumu citao mnogo o toj ploci i covek je uspeo da klokuje E8400 na 4500mhz, a Q6600 na 3,6Ghz to mi se svidja jer planiram da stavim E5200 bar na 3,3-3,5Ghz moye i vise ako bude hteo.
I ako neko zna staje to Dual Bios kad ima ploca ?
A inace kombinacija koju sad razmisljam da uzmem je
Intel E5200 J&W IP-35-PRO Cooler Master Hyper TX2
Kad je toliko hvalis :) najverovatnije cu uzeti jer mi je jako primamljiva cena.
:: JW-IP35-PRO :) probaj, necees se pokajat :: :: :: A N G E L :: :: ::
Kao prvo DFI nije star `par godina`, moj ortak je pre dosta godina narucio jednu iz Nemacke i bila je najbolja za klokovanje u to vreme. U Srbiji DFI moze da se kupi odavno, ja sam prvi put cuo za njih pre mozda 7-8 godina Inace, nezvanicno,`pravi` Abit je prestao da postoji jos 2006. a zvanicno 31. decembra `08. god i dosta inzenjera je jos 2006. preslo u DFI Druga je stvar sto ljudi u Srbiji nisu culi za DFI jer im svuda ispiraju mozgove Gigabyte i Asus, od kojih bi ja uzeo samo Asus, ali na prvom mestu DFI
A, bre Cirko :) nisam rekao da je stara par godina vec da je 99% ljudi ovde za nju cula 2003!!! Firmaj eradila OEM, kao sto sam rekao, a datira iz 1981. Starije su svakako Foxconn i LiteOn (1974) do tajvanskih. Ne citas pazljivo, Cirko :) rekao sam da su na nasem trzistu svega par godina! Inace DFI nije nista specijalno. Daleko od toga da je jak kao ASUS, nije...firme koje znaju da prave ploce bolje od Asusa su Tyan i SuperMicro, ne racunajuci brandove poput IBM, Intel, HP-Compaq, FSC, Dell, Macintosh...koji i sami imaju svoje serije za servere i radne stanice.
za TheBear: Dual BIOS chip sluzi kao backup podrska ako ovaj prvi pogresno uflesujes ili crkne pa rad preuzme drugi EEPROM ili pak svoj original sadrzaj automatski prekopira u master chip...
A N G E L
:: :: :: Kao prvo DFI nije star `par godina`, moj ortak je pre dosta godina narucio jednu iz Nemacke i bila je najbolja za klokovanje u to vreme :: U Srbiji DFI moze da se kupi odavno, ja sam prvi put cuo za njih pre mozda 7-8 godin :: Inace, nezvanicno,`pravi` Abit je prestao da postoji jos 2006. a zvanicno 31. decembra `08. god i dosta inzenjera je jos 2006. preslo u DF :: Druga je stvar sto ljudi u Srbiji nisu culi za DFI jer im svuda ispiraju mozgove Gigabyte i Asus, od kojih bi ja uzeo samo Asus, ali na prvom mestu DF :: ::
`...a lebac... cek da namestim sajkacu... jesam dobar...?` :D Salim se, pa jesam malo overreacted... my bad...
:: A, bre Cirko :) nisam rekao da je stara par godina vec da je 99% ljudi ovde za nju cula 2003!!! Firmaj eradila OEM, kao sto sam rekao, a datira iz 1981. Starije su svakako Foxconn i LiteOn (1974) do tajvanskih. Ne citas pazljivo, Cirko :) rekao sam da su na nasem trzistu svega par godina! :: :: za TheBear: Dual BIOS chip sluzi kao backup podrska ako ovaj prvi pogresno uflesujes ili crkne pa rad preuzme drugi EEPROM ili pak svoj original sadrzaj automatski prekopira u master chip.. :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: Kao prvo DFI nije star `par godina`, moj ortak je pre dosta godina narucio jednu iz Nemacke i bila je najbolja za klokovanje u to vreme :: :: U Srbiji DFI moze da se kupi odavno, ja sam prvi put cuo za njih pre mozda 7-8 godin :: :: Inace, nezvanicno,`pravi` Abit je prestao da postoji jos 2006. a zvanicno 31. decembra `08. god i dosta inzenjera je jos 2006. preslo u DF :: :: Druga je stvar sto ljudi u Srbiji nisu culi za DFI jer im svuda ispiraju mozgove Gigabyte i Asus, od kojih bi ja uzeo samo Asus, ali na prvom mestu DF :: :: :: ::
da nigde u BG-u nema da se kupi J&W iP35-PRO, i DFI Blood Iron P35 nigde znaci, sve radnje sa Berze i ITSvet-a sam zvao. Kao ova iP35-PRO treba da stigne pocetkom februara !?!?
:: da nigde u BG-u nema da se kupi J&W iP35-PRO, i DFI Blood Iron P35 nigde znaci, sve radnje sa Berze i ITSvet-a sam zvao. Kao ova iP35-PRO treba da stigne pocetkom februara !?! :: :: ::
Nema, zvao sam danas, znaci svuda gde pise da ima na itsvet i pcberza ustvari nema, a pogotovo u Gigatronu oni kao sve imaju a kad pozoves nista nemaju.
:: DFI Blood Iron P35 imas u a-maze :: :: Palit je zakon! :: :: :: da nigde u BG-u nema da se kupi J&W iP35-PRO, i DFI Blood Iron P35 nigde znaci, sve radnje sa Berze i ITSvet-a sam zvao. Kao ova iP35-PRO treba da stigne pocetkom februara !?! :: :: :: :: :: ::
Ej, taj Gig@tron je smorio, sve ima al kad bi se zajebavali. Srozavaju se polako ali sigurno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nema, zvao sam danas, znaci svuda gde pise da ima na itsvet i pcberza ustvari nema, a pogotovo u Gigatronu oni kao sve imaju a kad pozoves nista nemaju. :: :: :: :: DFI Blood Iron P35 imas u a-maze :: :: :: :: Palit je zakon! :: :: :: :: :: da nigde u BG-u nema da se kupi J&W iP35-PRO, i DFI Blood Iron P35 nigde znaci, sve radnje sa Berze i ITSvet-a sam zvao. Kao ova iP35-PRO treba da stigne pocetkom februara !?! :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Al stvarno, pitao sam ih za 4-5 modela ploca nijednu nisu imali, znaci mnogo neozbiljno, a svuda su im azurirani cenovnici i sve kao ima.
:: :: Ej, taj Gig@tron je smorio, sve ima al kad bi se zajebavali. Srozavaju se polako ali sigurno :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Nema, zvao sam danas, znaci svuda gde pise da ima na itsvet i pcberza ustvari nema, a pogotovo u Gigatronu oni kao sve imaju a kad pozoves nista nemaju. :: :: :: :: :: :: :: DFI Blood Iron P35 imas u a-maze :: :: :: :: :: :: Palit je zakon! :: :: :: :: :: :: :: da nigde u BG-u nema da se kupi J&W iP35-PRO, i DFI Blood Iron P35 nigde znaci, sve radnje sa Berze i ITSvet-a sam zvao. Kao ova iP35-PRO treba da stigne pocetkom februara !?! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.