Ovo mi se desilo odjednom..Naime..Ubacio sam DVD disk da narezem i odmah primetio da je rad usporen..Nero reze al se postotak vrsenja radnje pomera brzinom kornjace a mis tj kursos ako pomeram sve secka kao i kretanje kroz net ali sve ovo samo ako rezem disk!Bio CD ili DVD isto..Setih se da se mozda bios izbagovao posto i ovako moja memorija nije u dobrim odnosima sa plocom fabricki ali nista.. Sva 4 stapa,svih 4 GB se isto ponasaju..Vadio sam stap po stap i isti je efekat! E sad,cenim da ce se naci Machine i reci mi zasto nisam izvrteo Gold Memory i MemTest ali svakako Gold Memory izbacuje error i sa zdravom memorijom jer ove memorije nisu kompatibilne sa Rampage Formulom tj X48 Chipset-om ali moze da se podesi stabilan sistem i da nema gresaka u radu kao sto nije bilo do sad! P.S.Rar radi sasvim ok!
Jesi ti sasvim siguran da nije softverski problem, ili eventualno do rezača ? Jesi probao da režeš u Nero Burning Rom-u umesto u Express-u ?
Probaj sasvim drugi paket za rezanje, pa makar i windowsow shit.
Sa koje particije/diska režeš ? Jel sa njim sve OK ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Kazi mi posto snam da ta memara koju koristis ima mogucnost tecnog hladjenja, pa me zanima da li je to samo mogucnost (mislim moze da radi i bez toga, vazdusno hladjenje), ili se hladi samo tecnoscu? Odgovor bi mi puno znacio, znam da ti ne pomazem u problemu, hvala unapred
Koji rezac imas, mozda se on izbagovao, pa je doslo `ono` vreme, mislim secam se ne znam koliko FDD zbog kojih ni sistem ni bios nisu hteli da se dignu ili su bagovali do imbecilnosti, ne znam razlog zasto bi sa rezacem bilo drugacije... jesi li probao da ubodes neki drugi rezac i probas, imam je usb externi, a imam i jedan interni koji skuplja prasinu, pa ako se ne snadjes... :)
To kako si opisao, 99% nije memorija. Ista skoro veze nema sa narezivanjem (mislim, da je posebno bitna za narezivanje pa da se samo tu vidi da nešto ne štima, pre bi pucala i u 100 drugih stvari). Deinstaliraj ti lepo taj nervozni nero, iskoristi eraser alate za čišćenje registra od nera, a zatim probaj narezivanje sa CD Burner XP (freeware) ili clone-cd-om, koji imaju svoj engine za narezivanje, i vidi da li se to i onda dešava. Ako se dešava, onda pre sumnjam i ja na rezač koji ne može da se kalibriše ili ima problema sa protokom podataka... mnogo manje sumnjam na medij koji koristiš i firmware rezača, to skoro 100% otpada jer si koristio i cd i dvd-e.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
CD Burner XP - odlična besplatna burn aplikacija. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Deinstaliraj ti lepo taj nervozni nero, iskoristi eraser alate za čišćenje registra od nera, a zatim probaj narezivanje sa CD Burner XP (freeware)... :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Proveri u kom modu ti radi rezac u Device Manager-u - IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS ... Izaberi granu/kanal na kojoj ti je rezac i vidi da li je ukljucen ULTRA DMA mod. Na primer za optiku je najcesce UDMA2 ili UDMA4 a za hard diskove UDMA5,6. Kod tebe je na toj optici verovatno samo PIO mod pa je zbog toga tako usporeno. To se najcesce desava ako si menjao granu za CD/DVD ili dodavao ili skidao HDD-ove skorije ili prosto zeznuo drajvere za maticnu plocu.
ne verujem da je RAM ali virus svakako da...ili neki drajver...zali mi se i ortak na tako nesto...malwarebytes u ruke...a ako bas ciljas na mem onda MemTest86+ 2.11 ce da radi. Dakle, problem sa granom na koojoj je disk, ako ima SATA nema ti PIO i DMA klasicno, isto tako i za izvor rezanja, proveriti sve kablove i rezimerada...soft takodje, stavi Alcohol pa probaj...isto moze biti neka nekompatabilnost neke od instaliranih aplikacija...
Meni je jedna externa kutija sa DVDom pravila problema. Kad je ukljucim odma mi mis i internet usporeno rade.Problem sam resio tako sto sam umesto DVDa ubacio HDD i sad radi dobro i ta kutija.
Windows je nov!Znaci nema veze sa sistemom! Virusa nemam! Oba rezaca se ponasaju isto! Gold Memory sam probao i puca!(Opet kazem on mi nije merodavan jer Memorija nije svakako kompatibilna sa plocom) Desavalo mi se da dok rarujem malo ukoci sistem ,cekam malo duze da otvaram prozore i stranice na netu!Ali raspakivanje,kompresija ide sasvim najbolje..!
Nabavio sam neki nov vodeni sistem pa sam Prime-ovao radi testa temperature jedno dva dana,ne znam da nisam nacepio malo memaru..Jebi ga,sad mi sve pada na pamet..
@bax@ Do sad je sve radilo kako treba,probao sam sve to ali isto se desava!
@Pisko@I nero 7 i 9 se isto ponasaju!Probao na oba rezaca!Memorija itekako hoce da zeza i simptomi su dakle bas ovakvi u rezanju ako nesto nije u redu...Imao vec iskustvo vise puta..U svakom slucaju ne kazem da nisi u globalu u pravu..Moze biti i nesto drugo..
@PHPCo@ Ultra DMA
@Machine!@Pomislio sam i na aplikacije i na drivere-a,ali do sad sam radio 100x na istom sistemu sa istim podasavanjima i nisam imao te probleme..
@obradmi@ Nemam raid!
@OCz@ Jeb_ga bro,sta ces,nemam mogucnosti da uzmem neke profi kao sto su Axe Ram
@Almighty84@
Memoriju i drzim samo onako i ako imam vodeno hladjenjenje.. Ni za Q joj ne treba voda,cisto prose_avanje ,hladna je kao spricer! Evo bas pogledaj da ne mislis da te lazem :
Nije mi tesko da probam i MemTest...Samo opet cu nagovestiti da ce biti problem jer ploca nije kompatibilna sa memorijom i obrnuto.. Jel ta verzija ima na Hirens Boot-u?Koja verzija Hirensa?Nisam skoro skidao!
I Want to believe - The truth is out there
:: Koji win??? WinXP SP3 je po meni majka Mara svih OS-ov :: :: RAM definitivno probaj sa MemTest86+ 2.11 i uverices se da je besprekoran...ova verzija sasvim sigurno pravilno detektuje tvoju platformu.. :: :: :: A N G E L :: :: ::
Ma sve to stoji ali dal me razumes da vec duze vreme isti sistem koristim iste drivere ,iste programe i isti nacin upotrebe i nije bilo ni slicnih problema! Ja bih najvise voleo da nije memorija i da nisam upravu zaista!
@bax2003@ Kad pomenu particiju..HD me svakako zeza lai mislim da nebi trebalo da bude on u pitanju..Instalacija programa mi nije na C i to nikad ne praktikujem! Kako god okrenes HD nema veze sa ovim..
Nista,kad dodjem sa posla,bacam se na sve zive metode istrazivanja..
I Want to believe - The truth is out there
:: Nisi probao nista osim Nera. Jedini dobar je Nero 6. Ako ne onda AShampoo Burning Studio i prvo uninstaliraj Nero
uninstaliraj ide/sata driver iz device manager-a, i pusti da ga windows sam opet instalira, to je 100% resenje problema. Ne samo sto sam ja imao isti problem, nego i gomila ljudi sa raznih foruma po netu. Bas je bio u pitanju driver. Meni je dugo rezao tako, a kad mi je puko film, otisao na net, covek kaze da se uradi prosti uninstal u device manager, restartujes win i kada ga opet nadje, resen problem!! Naravno, opet se restartuje win (ipak je sistemski driver) i to je to!
Resio sam problem..Tj nasao sam uzrok! Prekinut dovod struje do rezaca posto su mi oba na istoj grani..Kablic se malo izvukao iz molexa i stvarao kratak spoj..Sad je sve ok!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.