Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem!
STRANA 1 OD 2  
Evgenije74 Problem! 22.01.2009. 23:55 T14805

status: user
broj poruka: 7
Imam sledeću konfiguraciju:
CPU: Intel C2D E8400 @ 3GHz
Ploča: Asus Maximus II Formula
RAM: 4*1GB DDR2 1066MHz OCZ Reaper Cross Fire
Grafička: Gainward Bliss 9600 GT GS 1024DDR3
Napajanje: Corsair TX750W
HDD: WD 3200AAKS. Seagate Baracuda ST3500320AS

Problem je sledeći, kada postavim memoriju da radi na 1066MHz i pri malo većem opterećenju ili uopšte mi izbaci plavi ekran u Win XP-SP2 i Visti SP1. Probao sam nebrojeno puta sa reinstalacijom oba sistema, dok sa Linux Ubuntu 8.10 neko vreme radi kao švajcarski sat i onda zamrzne sistem i moram da ga restartujem. Posle toga podesim memoriju u biosu da radi na 800MHz i sve radi kao da nikad ništa nije ni bilo.... Ne znam da li je do memorije ili do ploče ili već ne znam čega, nista nije klokovano već je sve na defaultu osim memorije koja je spuštena da radi na 800MHz umesto na 1066MHz (ili više pošto je jel` te `klokerska`). Milion puta sam pregledao i nigde nema nikakvih fizičkih oštećenja, kondenzatori na ploči su uredu, memorija je probana na drugom kompu, čak sam i uradio update BIOS-a sa poslednjom verzijom sa neta i opet NIŠTA! Molim vas POMAGAJTE!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE MemTest86+ 2.11 23.01.2009. 00:01 #91385

broj poruka: 5704
vidi da li izbacuje greske...nakon nekoliko prolaza, verovatno RAM, ali je moguce i da ploca ne vari kako treba 1066

A N G E L

Slavuj ... 23.01.2009. 00:03 #91386

broj poruka: 2236
Na kom hdd-u je OS ?

iz Mrcajevaca

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 23.01.2009. 00:07 #91388

broj poruka: 1117
ta memorija radi na 2.1V...da li si to podesio u biosu posto po defoltu stoji na 1.8V???

Overclocking is the way of life!!!

MACHINE Re: ... 23.01.2009. 00:08 #91389

To sam skroz smetunuo sa uma :) da, turi vecu voltazu 2+

A N G E L

:: ta memorija radi na 2.1V...da li si to podesio u biosu posto po defoltu stoji na 1.8V??
::
:: Overclocking is the way of life!!!
Dragg re 23.01.2009. 00:14 #91391

broj poruka: 2270
Nije prvi put da ploča ne postavi dobro latencije i voltažu. Prekontroliši to u BIOSu i namesti ručno ako je zategnuto.

Saske Re: Re: ... 23.01.2009. 00:17 #91392

poceo si da zaboravljas osnovne stvari...nema, stigle te godine... :P

:: To sam skroz smetunuo sa uma :) da, turi vecu voltazu 2
:: A N G E L
Evgenije74 Problem 23.01.2009. 00:47 #91403

broj poruka: 7
Vec sam bio podesio latencije rucno, 5-5-5-15 voltazu na 2.1V, sve to, XP je na WD-u, a vista SP1 na Seagate-u, Zaboravih da pomenem, Linux je na WD800AAJS, problem i dalje stoji
MACHINE Re: Problem 23.01.2009. 00:52 #91405

MT86+ 2.11 nekoliko krugova ili sati...ako to prodje onda GM 6.92 na Thorough

A N G E L

:: Vec sam bio podesio latencije rucno, 5-5-5-15 voltazu na 2.1V, sve to, XP je na WD-u, a vista SP1 na Seagate-u, Zaboravih da pomenem, Linux je na WD800AAJS, problem i dalje stoji
Ishmerish Re: Re: Problem 23.01.2009. 00:59 #91407

broj poruka: 7285
Video sam isti slucaj sa Q6600,P5Q-E i 2x1GB 1066MHz Kingston HyperX-om i jednostavno ta memorija je radila svugde samo ne u toj masini(bog zna sta joj je sve radjeno(testovi))ali iako ispravna nije mogla stabilno preko 800MHz.Pa ti vidi..

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: MT86+ 2.11 nekoliko krugova ili sati...ako to prodje onda GM 6.92 na Thoroug
:: :: Vec sam bio podesio latencije rucno, 5-5-5-15 voltazu na 2.1V, sve to, XP je na WD-u, a vista SP1 na Seagate-u, Zaboravih da pomenem, Linux je na WD800AAJS, problem i dalje stoji
MACHINE Re: Re: Re: Problem 23.01.2009. 01:07 #91410

Zato sam i napisao da ako prodje MT86+ 2.11 izvrti GoldMemory 6.92 a to ce potrajati ~24h na level-3. TO nece proci sigurno ako je neispravna mem ili bilo sta slicno sa plocom

A N G E L

:: Video sam isti slucaj sa Q6600,P5Q-E i 2x1GB 1066MHz Kingston HyperX-om i jednostavno ta memorija je radila svugde samo ne u toj masini(bog zna sta joj je sve radjeno(testovi))ali iako ispravna nije mogla stabilno preko 800MHz.Pa ti vidi.
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: MT86+ 2.11 nekoliko krugova ili sati...ako to prodje onda GM 6.92 na Thoroug
:: ::
:: :: A N G E L
:: :: :: Vec sam bio podesio latencije rucno, 5-5-5-15 voltazu na 2.1V, sve to, XP je na WD-u, a vista SP1 na Seagate-u, Zaboravih da pomenem, Linux je na WD800AAJS, problem i dalje stoji
Saske ... 23.01.2009. 01:48 #91414

pokusaj za pocetak da ubodes samo dva modula, pa vidi kako se u tom slucaju ponasa...

DaSickSyst re 23.01.2009. 02:01 #91415

broj poruka: 2909
Ako Gold memory stigne do 30-35% bez greske onda je ram ispravan i nema poterbe da testiras dalje nemoj ni razmisljas od 24h tstu jer je to cisto gubljenje vremena...Tako da ostaje druga mogucnost...Ploca...
Vise puta sam vidjao da Asus i MSI tako brljave...Mozda mozes da resis to apdejtom BIOSa...Ako ne moraces da menjas nesto od hardvera.

DaSickSystem

Ishmerish @Machine 23.01.2009. 02:08 #91416

Ne pratis me,memorija je bila ispravna.Testirana je i mem testom,gold memory i svim svetim a i ostatak makine je bio ok.Jednostavno nije htjela(sto bi rekao Kemal).E onda ju je prodao i uzeo 2x1+2x1Gb Ocz 800Mhz Ati CF Edition(kao moja)i ta mu i dan danas radi na 2.2 i 1066MHz.

Inace svi Ocz CF moduli su hand tested i fabricki garantovani da rade na 2.2v.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

MACHINE Re: re 23.01.2009. 02:11 #91417

Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba...

A N G E L

:: Ako Gold memory stigne do 30-35% bez greske onda je ram ispravan i nema poterbe da testiras dalje nemoj ni razmisljas od 24h tstu jer je to cisto gubljenje vremena...Tako da ostaje druga mogucnost...Ploca..
:: Vise puta sam vidjao da Asus i MSI tako brljave...Mozda mozes da resis to apdejtom BIOSa...Ako ne moraces da menjas nesto od hardvera
:: DaSickSyste
DaSickSyst Re: Re: Re: Problem 23.01.2009. 02:21 #91419

:: Video sam isti slucaj sa Q6600,P5Q-E i 2x1GB 1066MHz Kingston HyperX-om i jednostavno ta memorija je radila svugde samo ne u toj masini(bog zna sta joj je sve radjeno(testovi))ali iako ispravna nije mogla stabilno preko 800MHz.Pa ti vidi.
Ista prica je bila i sa ASUS P5KC i P5K Premium plocama...Ono je pa tek promasaj nad promasajima...
Stavis RAM 1066MHz startuje se racunar,posle nekog vremena zakuca,nakon restarta vrati na 800MHz...A ako ploca ne zakuca u radu znaci da je ram vec daunklokovan...Ali je mnogo vci problem bio naci SATA opticki uredjaj koji ce registrovati ploca...Nemoj ni da pokusavas da stavis SATA i SATA2 HDD da rade zajedno...Ili jedno ili drugo.

Na na Asus P5K Premium sam probao Geil,Corsair i Kingston 1066MHz i ni jedna nije radila na predvidjenih 1066MHz vec su se sve posle par restarta bile na 800MHz.
Nisam znao da i P5QE ima isti problem.

Rock stupid.Mind blowing.

DaSickSystem
Ishmerish @U 23.01.2009. 02:25 #91420

Shvatam ja tebe ali ti meni reci sta sam ja smesno rekao,taj HyperX i danas sljaka na 1066MHz sa Phenom-om,a njemu Ocz radi kao san.Sta je sa vama ljudi cim prodje ponoc vi podivljate,nisam bio napolju ali moram otici da vidim dali je pun mesec.

PS:Ovu suvoparnu teoriju koju si naveo bih ja mogao da ti navedem bar u 50 sveri zivota,pa da zines kao sto vecina forumasa zeva na ovu tvoju.Ovde smo da se informisemo i pomognemo ljudima a ne da delimo magistrature tehnickih nauka.Pozdrav

:: Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba..
:: :: Ako Gold memory stigne do 30-35% bez greske onda je ram ispravan i nema poterbe da testiras dalje nemoj ni razmisljas od 24h tstu jer je to cisto gubljenje vremena...Tako da ostaje druga mogucnost...Ploca..
:: :: Vise puta sam vidjao da Asus i MSI tako brljave...Mozda mozes da resis to apdejtom BIOSa...Ako ne moraces da menjas nesto od hardvera
:: :: DaSickSyste
MACHINE Re: @U 23.01.2009. 02:29 #91421

Ma ne ti...citirao sam DSS-a

A N G E L

:: Shvatam ja tebe ali ti meni reci sta sam ja smesno rekao,taj HyperX i danas sljaka na 1066MHz sa Phenom-om,a njemu Ocz radi kao san.Sta je sa vama ljudi cim prodje ponoc vi podivljate,nisam bio napolju ali moram otici da vidim dali je pun mesec
:: PS:Ovu suvoparnu teoriju koju si naveo bih ja mogao da ti navedem bar u 50 sveri zivota,pa da zines kao sto vecina forumasa zeva na ovu tvoju.Ovde smo da se informisemo i pomognemo ljudima a ne da delimo magistrature tehnickih nauka.Pozdrav
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba..
:: :: A N G E L
:: :: :: Ako Gold memory stigne do 30-35% bez greske onda je ram ispravan i nema poterbe da testiras dalje nemoj ni razmisljas od 24h tstu jer je to cisto gubljenje vremena...Tako da ostaje druga mogucnost...Ploca..
:: :: :: Vise puta sam vidjao da Asus i MSI tako brljave...Mozda mozes da resis to apdejtom BIOSa...Ako ne moraces da menjas nesto od hardvera
:: :: ::
:: :: :: DaSickSyste
Ishmerish @Machine 23.01.2009. 02:33 #91422

Boli vas k.. sa vasim flat-om,dok ja sa ovim govnetom sve povatam ostaricu.

My sincere apology.

:: Ma ne ti...citirao sam DSS-
:: :: Shvatam ja tebe ali ti meni reci sta sam ja smesno rekao,taj HyperX i danas sljaka na 1066MHz sa Phenom-om,a njemu Ocz radi kao san.Sta je sa vama ljudi cim prodje ponoc vi podivljate,nisam bio napolju ali moram otici da vidim dali je pun mesec
:: :: PS:Ovu suvoparnu teoriju koju si naveo bih ja mogao da ti navedem bar u 50 sveri zivota,pa da zines kao sto vecina forumasa zeva na ovu tvoju.Ovde smo da se informisemo i pomognemo ljudima a ne da delimo magistrature tehnickih nauka.Pozdrav
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba..
:: :: :: A N G E L
:: :: :: :: Ako Gold memory stigne do 30-35% bez greske onda je ram ispravan i nema poterbe da testiras dalje nemoj ni razmisljas od 24h tstu jer je to cisto gubljenje vremena...Tako da ostaje druga mogucnost...Ploca..
:: :: :: :: Vise puta sam vidjao da Asus i MSI tako brljave...Mozda mozes da resis to apdejtom BIOSa...Ako ne moraces da menjas nesto od hardvera
:: :: :: ::
:: :: :: :: DaSickSyste
DaSickSyst Re: Re: re 23.01.2009. 02:37 #91423

:: Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba..

Smesno ili ne tako je...Ako ne nadje gresku do 30% nece je ni naci.
Stavi neispravan ram na tu plocu i Gold Memory ce prijaviti gresku izmedju 1 i 10%...Cak i ako taj modul normalno radi i nije ti pravio problem,a ima gresku GM ce ga naci vrlo brzo...Ako prodje 30% nije greska u mem. modulu i nema smisla gubiti 24 sata u dokazivanju neceg sto je ocigledno...Ako zakuca posle toga ploca je u pitanju.

To sam pokusavao bas sa P5K Premijum i pustao sam dva modula da rade mem test po 2-3 sata i nije bilo nikakve greske vec posle 2 sata ploca zakuca.Testirao sam iste module na GA ploci 5-6 sata izvrteo testove 2 puta i nikakva greska...Znaci ploca je.
Stavio sam neispravan modul na jednu pa na drugu plocu GoldMemori ga je nasao oba puta u roku od 20 sekundi na 2%...Neispravan modul je radio i na jednoj i na drugoj ploci,ali je imao gresku koja je odmah provaljena.

DaSickSystem
MACHINE Re: Re: Re: re 23.01.2009. 02:50 #91426

Dzaba ti ja govorim...postoje slucajevi kada ce test prijaviti gresku i kada je nema...stoga se koriste termini kao u medicini senzitivnost i sepcificnost, efikasnot modela da negativno oznaci kao negativno a pozitivno kao pozitivno...naravno, usled ljudske greske, nesavrsenosti i propusta u algoritmu kao i interferencije signala u hardveru (zato postoji ECC chip na serverskim memorijama) dolazi do flase alarm-a...ja sam imao nekoliko primera da je ploca i ram skroz ispravni (sertifikovani modeli) a da neki testovi jave gresku...retko ali ne i ne moguce...a rekao sam i razlog, drugi je e820 i BIOS mapiranje, kod nekih modela jednostavno ne dodje do sigurnog alociranja test mape pa se okaci deo prostora zaduzen za shadowing ka procesoru, periferijama...a taj manji deo se uvek menja, poput onih LowMem 640KB

A N G E L

:: :: Ovo sto si rekao je smesno. To je kao kada bih ja tebi rekao kako treba da u ACADu odradis kotiranje npr. nekog dela enterijera...tacno je da on na quick otkrije njaveci broj gresaka jer se koriste algoritmi i paterni za koje je staticsticki pokazanao da hvataju najvise i najcesce greske usled greske u fabrikaciji, ali je to 75% svih gresaka, da bi se detektovalo 95-99% potrebno je odraditi kompletno testiranje po svim paternima i varijacijama. Npr. u MT86 novijim ver. postoji kvalitetan ModuloX 32-bit pattern ali je on u MT86+ skracen tj. loop mu je manji pa izvrti samo nekoliko sekvecni pseudoslucajnih brojeva i ogranicen broj premestanja (shiftovanje i rotacije sa i bez carriera), dok MT86 oficijelni ima vise prolaza u okviru istog testa, nekih 5x vise...pa samim tim u prvom prolazu ima vecu senzitivnost&specificnost od MT86+ ali duze traje. Tu treba cak pokrenuti i BitFade test koji traje 1.5h...GM je za sada najbolji softverski tester i nema konkureciju prilikom provere serverskih i radnih stanica nakon provere hardverskim fabrickim testovima. Postoji jos jedan nedostupan program (bar ne od 2000) koji se koristio za proveru mem modula na stanicama MIR a zove se Qualitas RAMexam. Te soft testere nakon hard provere koriste najpoznatiji branderi poput: Mushkin, Buffalo, Patriot, Crucial, Corsair, Micron, Infineon, Mitsubishi, Toshiba..
:: Smesno ili ne tako je...Ako ne nadje gresku do 30% nece je ni naci
:: Stavi neispravan ram na tu plocu i Gold Memory ce prijaviti gresku izmedju 1 i 10%...Cak i ako taj modul normalno radi i nije ti pravio problem,a ima gresku GM ce ga naci vrlo brzo...Ako prodje 30% nije greska u mem. modulu i nema smisla gubiti 24 sata u dokazivanju neceg sto je ocigledno...Ako zakuca posle toga ploca je u pitanju
:: To sam pokusavao bas sa P5K Premijum i pustao sam dva modula da rade mem test po 2-3 sata i nije bilo nikakve greske vec posle 2 sata ploca zakuca.Testirao sam iste module na GA ploci 5-6 sata izvrteo testove 2 puta i nikakva greska...Znaci ploca je
:: Stavio sam neispravan modul na jednu pa na drugu plocu GoldMemori ga je nasao oba puta u roku od 20 sekundi na 2%...Neispravan modul je radio,ali i na jednoj i na drugoj ploci ali je imao gresku
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: re 23.01.2009. 02:52 #91427

@Machine
Vazi.

@Evgenije74
Pusti Gold Memory da radi jedno pola sata ako nema greske nije memorija nego ploca.

DaSickSystem
korica I JA IMAM ISTI PROBLEM 23.01.2009. 07:37 #91441

broj poruka: 152
Evgenije 74 ne znam da li si resio problem ali ja nisam.Imam istu plocu i procesor kao ti i 4x1gb kingstone hyper x memoriju isti problem kao i tebi mi se desava, stim da kad plocu overklokujem procesor obicno na 4Mgh onda mi se to desava plus ako memoriju gurnem iznad 900mgh ne znam koji mu je djavo i zasto to radi!

Interesuje me kod tebe tempereatura na northbrigu,procesoru,chipsetu kolka je?
Posto kod mene northbrige ide do 62 stepena ne znam da li je to ok posto sam gledao na netu ljudi su rastavljali celu plocu zbog grejanja.Problem je bio u srafovima posto nisu bili stegnuti i skinuli su temperaturu za 20 stepeni.Da li ti imas problem sa grejanjem ili ne?

Unapred hvala!

Ishmerish Re: I JA IMAM ISTI PROBLEM 23.01.2009. 08:56 #91444

Pravo pitanje je koje kuciste imas?

PS:Ako imas 12-ku koja direktno tuce u north onda...

:: Evgenije 74 ne znam da li si resio problem ali ja nisam.Imam istu plocu i procesor kao ti i 4x1gb kingstone hyper x memoriju isti problem kao i tebi mi se desava, stim da kad plocu overklokujem procesor obicno na 4Mgh onda mi se to desava plus ako memoriju gurnem iznad 900mgh ne znam koji mu je djavo i zasto to radi
:: Interesuje me kod tebe tempereatura na northbrigu,procesoru,chipsetu kolka je
:: Posto kod mene northbrige ide do 62 stepena ne znam da li je to ok posto sam gledao na netu ljudi su rastavljali celu plocu zbog grejanja.Problem je bio u srafovima posto nisu bili stegnuti i skinuli su temperaturu za 20 stepeni.Da li ti imas problem sa grejanjem ili ne
:: Unapred hvala
mikruli Temperature na Maximus II ploci 23.01.2009. 13:52 #91502

broj poruka: 56
Posto kod mene northbrige ide do 62 stepena ne znam da li je to ok posto sam gledao na netu ljudi su rastavljali celu plocu zbog grejanja.Problem je bio u srafovima posto nisu bili stegnuti i skinuli su temperaturu za 20 stepeni.Da li ti imas problem sa grejanjem ili ne?

Unapred hvala!

Ja imam sledeću konfiguraciju:
RAM: 4*1GB DDR2 800 MHz OCZ Platinum
Grafička: Sapphire ATI 3870 HD
Napajanje: Corsair TX550W
HDD: Seagate Baracuda 500 GB. Seagate Baracuda 320 GB
Kućište: Antec Nine Hundred

Sve je na podrazumevanim vrednostima. Temperature jezgara su 36 C i 41 C (Tjmax = 100), temp. južnog mosta 49 C, temperatura severnog mosta 59-65 C.

mikruli Temperature na Maximus II ploci 23.01.2009. 13:54 #91504

broj poruka: 56

Unapred hvala!

Unapred hvala!

Ja imam sledeću konfiguraciju:
RAM: 4*1GB DDR2 800 MHz OCZ Platinum
Grafička: Sapphire ATI 3870 HD
Napajanje: Corsair TX550W
HDD: Seagate Baracuda 500 GB. Seagate Baracuda 320 GB
Kućište: Antec Nine Hundred

Sve je na podrazumevanim vrednostima. Temperature jezgara su 36 C i 41 C (Tjmax = 100), temp. južnog mosta 49 C, temperatura severnog mosta 59-65 C.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs