Nego smo samo, realni. Hvale se tu nekim azdajama intel ovo intel ono extreme quad 1000 dolara 8 GHz, trte mrte mnogo smo jaki, a ovamo ih jadni atom procesor za lap top odrzava u zivotu, bez njega bi bankrotirali.
Zato sto mi treba za profi upotrebu, nazalost mnogo bolje radi intel od amd sto se tice video montaze i njega sam uzeo zbog buraza a inace eeeeeeeeeeeeeee peguar bi uzeo opet amd-a pa jos ati ili nvidia chipset pa gde bi mi bio kraj. A za cenu trebalo bi malo pogledati sta koji proc nudi i amd i intel i uporediti i cenu i performanse. Ja vise volim AMD-a ali ne branim ikome da uzme INTEL-a. I jedni i drugi mi trebaju bas zbog cena. :))))))))))
Mislim da je Intel bespotrebno i izasao sa Nehalemom
22.01.2009. 21:26
status: user broj poruka: 7720
Ulozili su dosta para u to i nikakav efekat .Umesto da su sacekali da se prodaju zalihe chipseta i onda izasli sa CoreI5,Mozda strah od AMD-a da ih ne prestigne sa novim CPU ,ali kakve veze to ima ,drzao je AMD vrh pa se opet Intel prodavao.Ovako Nehalem preskupa arhiktetura koja se i nije nesto pokazala ,kod ljudi nedostatak para i onda se ovako zavrsava.Abner kazu da ce Deneb AM3 na 3,1 ghz biti brzi oko 20 % od postojeceg najbrzeg Deneba ,tako da moze da se desi da bude vrlo blizu Nehalemu ili cak i nesto brzi od njega.
Mozda bi novonastala situacia mogla meni da pogoduje na neki nacin. Predhodna informacia koju sam imao je da je trebalo da Intel Core 2 Quad procesore sutnu do kraja 2009.godine i da se od 2010. fura samo Nehalem.
Mozda ce taj rok sada biti odlozen i dati mi vise vremena da pocastim sebe sa jednim Intel Q9550.
Ovo je potpuno tacno sto si rekao, pre svega za atom cpu. Vec mesecima JEDINO zaradjuju sa tim procesorom, a to je (kao sto svi znamo) za laptop. A atom je dosta jeftin, za razliku od C2Q itd (oko 5 puta). A glavni razlog sto pucaju je prezasicenje trzista Intelovim ponudama. Razvijali su C2 tehnologiju godinama (oko 3-4), a znajuci Intel, trebace im jos duplo toliko da opet izbace nesto tako dobro. Nije Intelu frka zbog AMD-a, nego upravo Intelovi stari kupci koji vec neko vreme imaju C2D i C2Q i ne treba im nista bolje, a to znaci samo jedno za Intela - nema novog profita. To je To. Meni je licno drago zbog Intelovih problema jedino (ili najvise) zato sto mrzim njihovu power monger filozofiju, ali se nadam da ce Dubai i kompanija dovoljno brzo da izvuku AMD pa da vidimo neke 45nm primerke za kucnu upotrebu.
p.s. Teskoce u ekonomiji prvo i najvise osete najvece kompanije (mislim na hardver)
life`s a bitch...and then you die.
:: Nego smo samo, realni. Hvale se tu nekim azdajama intel ovo intel ono extreme quad 1000 dolara 8 GHz, trte mrte mnogo smo jaki, a ovamo ih jadni atom procesor za lap top odrzava u zivotu, bez njega bi bankrotirali :: :: JOL :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.