Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koja maticna
STRANA 1 OD 2  
djokosrb Koja maticna 19.01.2009. 11:24 T14680

status: user
broj poruka: 6875
Koju maticnu da uzmem za core 2 duo e 6750,normalnu cenu da ima,ako moze njena cena?HVALA!!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 19.01.2009. 11:48 #90469

broj poruka: 2196
DFI BLOOD IRON Infinity P35 chip,extra overclocker................oko 70evra kosta
Biostar P35D2A7 P35 chip,odlicna za overclock..........50evra

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

pufi re 19.01.2009. 11:55 #90472

obe su dobre a jeftine,uzm DFI

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

FSamir Gigabyte Slobodno 19.01.2009. 12:06 #90487

broj poruka: 777

Gigabyte GA-EP35-DS3
Gigabyte GA-EP35-DS3L
Gigabyte GA-EP31-DS3L

MOOHAMED Re 19.01.2009. 12:09 #90488

broj poruka: 25
Glas za DFI
Scyter Re: 19.01.2009. 12:10 #90489

broj poruka: 8138
kakav gigabyte,uzmi slobodno DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL.

Palit je zakon!

TheBear Od ovih svih gore navedenih 19.01.2009. 12:22 #90491

broj poruka: 6502
ja bih uzeo DFI Blood Iron, a dobar je i Gigabyte EP35-DS3L. A posto ti neces da ovrklokujes onda uzmi ono sto ti je najjeftinije.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 19.01.2009. 12:24 #90492

broj poruka: 2836
Uzmi GIGABYTE GA-P43-S3L, Ima 2.0 PCI-E, dobar je overclocker, daje iste performanse kao i P45 cipset, a i cena je mala oko 65e.

pufi re 19.01.2009. 12:26 #90493

Ne uzimaj gigabyte,to su najgore ploce koje su ikad napravljene,treba zakonom zabraniti tu firmu,uzmi taj DFI ne neces pogresiti,pravac u radnju!!!!!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

pufi re 19.01.2009. 12:34 #90494

Dodus eovo sledece nije tok ove teme ali nema veze!!!

Dok sam se ja razmisljaoo kombinaciji E8400 i ovaj DFI on mi je bio na prvom mestu pa ovaj biostar,jeste da ce ovaj e8400 bolje raditi sa P45 pa sam odustao i uzeo BIOSTAR TA790GX i phenom 9550 X4 i nisam se pokajao,procesor je zmija i radi na 4x2.8

Uzmi taj DFI

EVO LINK

http://www.itsvet.com/proizvod/dfi-infinity-blood-iron-p35-t2rl/comp_comp_mboard/44/865

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

MACHINE Definitvno 19.01.2009. 12:38 #90496

broj poruka: 5704
J&W JW-IP35-PRO kosta 60e a odrace bilo koji Biostar, Gigabyte i Microstar u toj klasi, nakrcana je svime i svacim, izrada dobra, stabilna garancija...vredi 50% vise, toliko bi kostao DFI i Asus. To je zapravo `plagijat` cuvenog Abit iP35 Pro...naime vecina inzenjera iz Abita je prosle godine presla u Jwele

A N G E L

pufi RE 19.01.2009. 12:44 #90497

Umalo da zaboravim na nju,MACHINE je lepo opisao,ali ja bih pre taj dfi

EVO LINK:

http://www.itsvet.com/proizvod/j&w-jw-ip35-s/comp_comp_mboard/551/982

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

MACHINE Re: RE 19.01.2009. 12:48 #90498

Mislio sam na ovu: http://itsvet.com/proizvod/j&w-jw-ip35-pro/comp_comp_mboard/551/940

jer je i niza cena, ne znam zasto, a svud asu SolidCaps...i ima sufix PRO

A N G E L

:: Umalo da zaboravim na nju,MACHINE je lepo opisao,ali ja bih pre taj df
::
:: EVO LINK
:: http://www.itsvet.com/proizvod/j&w-jw-ip35-s/comp_comp_mboard/551/98
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
pufi re 19.01.2009. 12:56 #90499

obe su dobre,ja ne vidim razliku!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

MACHINE Re: re 19.01.2009. 13:26 #90502

Pa razlika je sto S u odnosu na PRO nema sve kondenzatore u cvrstim dielektrikom, takodje nema DualBIOS. Ostalo je isto

A N G E L

:: obe su dobre,ja ne vidim razliku!!!
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
BlueSkyNIS JW 19.01.2009. 14:16 #90518

broj poruka: 860
Izgleda da JW ploče uopšte nisu loše, a MACHINE? Vidim da imaš iskustva sa njima...
Šteta što ih nema svuda u prodaji.

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

DaSickSyst Gigabyte bez trunke razmisljanja... 19.01.2009. 14:18 #90519

broj poruka: 2909
GA EP45-DS3L ili GA P35-DS3L je nesto dobro sto a nije skupo...
P35-DS3L je svojevremeno bila proglasena za best buy plocu na newegg-u...Takodje je dobila maksimalnih 5 zvezdica od strane korisnika(TRI PUTA je dobila `titulu` Winner of Customer Choice Award - Intel Motherboards) dok je gore navedeni DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL dobio 3 od maksimalnigh 5,pa vrlo brzo je bio povucen iz prodaje jer je naisla jedna defektna serija....pa ti sam vidi koja je razlika...
Kolega u firmi ima dva racunara sa P35-DS3L i Q6600 koji vec vise od godinu dana rade bez ikakvih problema,a desavalo se da se ti racunari ne gase i po par nedelja bez prestanka,danju se na njima crta(modeluje) mocu renderuju... Ustvari ko god ti kaze da je ova ploca losa budi siguran da je nije testirao nego lupa gluposti...Ovo jeste malo starija ploca ali je bez ikakve sumnje dobra...

Ako hoces bas dobru plocu za neku pristojnu kintu uzmi Gigabyte EP45-UD3L ili par evra skuplju Gigabyte EP45-DS3R i jedna i druga su pokupile maksimalnih 5 zvezdica od strane korisnika na neweggu,a UD3R je vec dobila titulu 1x Winner of Customer Choice Award - Intel Motherboards,a izasla je pre nesto manje od dva meseca...Obe su Ultra Durable 3 tehnologija,izuzetni kvalitetne izrade i izuzetno stabilne...Ako uzmes nesto od ovog sto sam ti naveo na `konju si`,a prosao si vrlo jeftino.Ako procitas testove po netu videces da je GA EP45-UD3R skoro svuda preporucena kao `editor`s choice`.
Imas masu tih clanaka na engleskom po netu,ali evo jedan na srpskom:
http://www.tehnoguru.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2049&Itemid=50

Mozes i da procitas utiske korisnika sa Newegga koji je najveci diler hardverske opreme u svetu...
EP45-UD3R
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128359
EP45-UDRL
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128372

Pored ove dve ploce nema potrebe da razmisljas o bilo kakvom DFIu ili ne daj boze J&W...Jer su i UD3R i UD3L PROVERENO ODLICNE PLOCE.

DaSickSystem

Plamen re 19.01.2009. 14:19 #90520

broj poruka: 2836
Covece ti u realnom radu necesh da primetish razliku izmedju DFI, Gigabyte, ASUS.... sve je to isto. A sto se tice ovoga da je GIGABYTE djubre, veoma gresis, Gigabyte je poznat po kvaliteru, stabilnosti, i performansama. (pufi)

DaSickSyst Re: re 19.01.2009. 14:29 #90524

:: Covece ti u realnom radu necesh da primetish razliku izmedju DFI, Gigabyte, ASUS.... sve je to isto. A sto se tice ovoga da je GIGABYTE djubre, veoma gresis, Gigabyte je poznat po kvaliteru, stabilnosti, i performansama. (pufi
Bas tako.

Pufi,mnogo je vise imalo smisla ono kad si ostavljao prazne poruke u zastarelim temama na forumu da bi nabijao broj postova nego li ovo lupanje gluposti bez ikakvih argumenata...

Ako kazes da je nesto `djubre` daj neki argument zbog cega MISLIS da je to tako...Da nisi mozda testirao neku od ovih ploca???Ja jesam.

Provaljujem da se sluzuis onim:`Rekao mi je neko,kome je rekao neko,ko je cuo od nekog,a taj je cuo od nekog tamo da je to djubre.`...Izuzetan argument.

Edit:
@djokosrb
U gornjem tekstu sam na jednom mestu greskom napisao DS3R umesto UD3R...DS3R je takodje izuzetna ploca,ali je malo starija i pravljena je sa Ultra Durable 2 ,dok je UD3R Ultra Durable 3 tehnologija...Znaci novija i usavrsenija.
Izvinjavam se za lapsus.

DaSickSystem
MACHINE Re: re 19.01.2009. 16:20 #90547

Da, Gigabyte je djubre...kamo srece da moze i da lici na JW koji zaposljava Abitove ljude...nikakve tu munje poput Ultra Giga, Shita ne mogu da prevagnu...UltraMegaGiga 3, Mega Durable 8,...i slicno traju negde do godinu dana...plafon. Nekada bese GA za ponos i diku a sada su negde tu sa MSIem kada je ovaj bio pri dnu popularnosti...ako neces muke, zaobidji GA i Biostar a uzmi Asus ili JW. Argument mi je to sto sam svakoj GA ploci iz masine koja je bila na servisu pojeo panaiju :))

A N G E L

:: Covece ti u realnom radu necesh da primetish razliku izmedju DFI, Gigabyte, ASUS.... sve je to isto. A sto se tice ovoga da je GIGABYTE djubre, veoma gresis, Gigabyte je poznat po kvaliteru, stabilnosti, i performansama. (pufi
FSamir Gigabyte mi puno znači. 19.01.2009. 17:37 #90559

broj poruka: 777

Polovina moje egzistencije se oslanja na izradi računara sa Gigabyte pločama.
Pa recimo da sam do sad napravio `par` računara.
Posle više godina sam odabrao taj brend kao broj jedan.
Što se tiče servisiranja nisam primetio da se neki brend nešto izdvaja po učestalosti kvarova, a bilo je tu svega i svačega.

Lično trenutno koristim abit IP35 PRO i to samo zato što ga je AnandTech preporučio.
I ja sam odmah primetio sličnost između abit i JW ploča, a posebno onih na bazi P35 čip-seta. JW je previše jeftin tako da nisam siguran koliko može da se poredi sa originalnim abit-om.
zandarm ... 19.01.2009. 17:42 #90560

broj poruka: 1454
Koristim GA-P35-DS3L skoro dve godine i baš nikakav problem sa njoj nisam imao. Preporuka.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

Equinoxe Re: ... 19.01.2009. 18:08 #90574

broj poruka: 12057

Meni je GA-P35-DS3P pravila probleme sa overklokovanim Quad-om. Naponska jedinica se usijavala i skucavao se komp. Međutim na defaultu, sve je bilo OK. Nije baš za iživljavanje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Koristim GA-P35-DS3L skoro dve godine i baš nikakav problem sa njoj nisam imao. Preporuka
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
SkyFire Re: Re: ... 19.01.2009. 18:27 #90581

broj poruka: 18472
Naponske sekcije su uvek imali lose!

I Want to believe - The truth is out there

:: Meni je GA-P35-DS3P pravila probleme sa overklokovanim Quad-om. Naponska jedinica se usijavala i skucavao se komp. Međutim na defaultu, sve je bilo OK. Nije baš za iživljavanje
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Koristim GA-P35-DS3L skoro dve godine i baš nikakav problem sa njoj nisam imao. Preporuka
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: I Don`t Know What That Means
DaSickSyst Re: Re: re 19.01.2009. 19:18 #90590

:: Da, Gigabyte je djubre...kamo srece da moze i da lici na JW koji zaposljava Abitove ljude...nikakve tu munje poput Ultra Giga, Shita ne mogu da prevagnu...UltraMegaGiga 3, Mega Durable 8,...i slicno traju negde do godinu dana...plafon. Nekada bese GA za ponos i diku a sada su negde tu sa MSIem kada je ovaj bio pri dnu popularnosti...ako neces muke, zaobidji GA i Biostar a uzmi Asus ili JW. Argument mi je to sto sam svakoj GA ploci iz masine koja je bila na servisu pojeo panaiju :)

Machino i sam si svestan da lupas bez veze...Nisi ni video plocu,a vec si je poslao u servis...

Imam par vrlo bliskih prijatelja koji valjaju hardver i ja im tu vrlo cesto pomazem oko izbora i sklapanja konfiguracija.Najcesce ugradjujemo GA ploce(na moje insistiranje) samo zato sto jos ni jednu primedbu nisam imao na njih niti se neka pokvarila,a prosle godine sam sklopio makar 15-20 masina samo sa GA plocma i jos nema ni jedne jedine reklamacije!
I sta sad hoces da mi kazes da se kod tebe svaka GA ploca pokvari,a kod mene sve rade...
Onda nesto ne umes da uradis kako treba i radis pogresno i to je jedino objasnjenje...Procitaj uputstvo koje ide uz plocu,jer AKO je istina ovo sto pricas ti ih definitivno sam kvaris...

Daj da vidimo gde su se toliko lose pokazale...Da je makar 1% od toga sto ti pricas tacno GA bi morao odavno da propadne...A nije...Nego je u samom vrhu prizvodjaca maticnih ploca...Ovde je nesto nelogicno...Neko laze.

Kako to da se meni nije pokvarila GA P965-DS3 koju koristim vec skoro tri godine???
Po tvojoj racunici vec tri puta je MORALA da se pokvari..A vidis nije ni jednom...
Mucim je renderom,overklokujem,racunar mi radi svaki dan...Spajao sam i po 3 nedelje bez restarta racunara,a kamo li gasenja...I sad se ti pojavis i kazes mi da ne valja i da je djubre sa nekom pricom koja ne da ne pije vodu nego je najblaze receno smesna...Za mene je ovo idealno,jer sam ovako kvalitetnu i stabilnu plocu mogao samo da pozelim.
Ova ploca je odradila Sizifov posao i retko koja bi izrdzala mucenje koje joj ja priredjujem...Doduse nije se pokvarila nikom koga znam da je ima,a znam jos par ljudi koji imaju bas ovaj model,ali ajde da verujem tebi da sve GA cim ih odpakujes odmah se pokvare...I ti ces sad da poredis jedan J&W sa GA...Glupost.
Uozbilji se Masino nismo deca...

DaSickSystem
pufi RE 19.01.2009. 19:49 #90597

GIGABYTE DJUBRE!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzmi DFI!!!!!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs