ovih novijih cpu-a shvatio sam da ukoliko ti je voltaza na auto idi kupaj se... voltazu obavezno postavljaj manualno tj rucno... moras nam reci koji ti je VID da bi bilo ko mogao da ti kaze koliko moze da cepa bez dizanja... CoreTemp ce ti ocitati VID pa nam javi!!!
Core 2 Duo E8400 zavisno od primerka krece se do 3600 Mhz nekad i do 3800 Mhz ali vrlo retki slucajevi!Racunaj na 3600 mhz!
I Want to believe - The truth is out there
:: SkyFire i ostali, recite mi stabilan takt sa i bez dizanja voltaze za ovaj setup :: :: MSI G45M MS-752 :: C2D E84 :: 2x2GB (4G kit) Transcend DDR2-80 :: Enermax 460 :: :: :: A N G E L ::
Moze vise zavisi koji ti je kuler... imas tri verzije box kulera... aluminijumski (ceo), debeli aluminijumski sa bakrom u sredi, i tanki sa bakrom u sredi... ovaj drugi je provereno drzi Q6600 na defu na 36-38 stepeni u idle i voltaza 1.3V... proveri koji ti je kuler pa vidi da javis pa cemo da vidimo... mada mislim da sa svakim box mozes sigurno ici 500MHz gore...
:: BOX cooler, koliko dici VCORE? Moze li RAM da ide vise :: :: :: A N G E L :: :: ::
Na defu sa ovim kulerom sto se dobija uz proc na defu je temp oko 34-35 stepeni, a jednom sam ga sinuo na 3600 (400X9) bez dizanja voltaze steping mi je E0, temp je skoro slican oko 35 stepeni, a performanse barem 5% bolje i to sam usput jos i klokovao 4850 na Chieftec-u od 400W i da memorija mi je bila na defu tj. 1150MHZ. Jednino sto mi je nesto bugovao 3D Mark pa nemam rezultate koje sam izvukao,...
Win se resetuje na 3.6, ulazi i kao radi na 3.5 i 3.55 ali nestabilno, tek na 3.4. Napon mi ne daje da diram. RAM radi sigurno do 1000MHz, tako da nije ono ogranicavajuci faktor...3 faze napajanja na MSI...Enermax 20 pin ATX + P4
LonelyMax: uvek se dobija isti cooler: uz stare C2D E 2/4/6 ide dupli ALU, uz Quad dupli sa bakarnom osnovom a uz nove E 5/7/8 ide plitak ALU...dakle, dobro se zna koji ide uz E8400: plitki ALU. Nema filozofiranja
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.