5 ce koristiti AMD chipset ,3 ce koristiti Nvidia chipset.
M4A79T Deluxe, M4A79 Deluxe, M4A78T-E, M4A78-E i M4A78 PRO, Prve dve su bazirane na 790 fx chipsetu sa southbridge 750 ,sledece dve su bazirane na 790 gx chipsetu sa southbridge 750 i poslednja ploca je sa 780 g chipsetom i southbridge 700. http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11376&Itemid=1
To je nesto novo,nije mi poznata ta informacija..Iskreno to je veoma glup potez!
I Want to believe - The truth is out there
:: link detaljnije ,Nvidia chipset nece koristiti DDR3 1333 kao AMD ov chipset :: nego DDR 2 sa 1066 mhz ,iz kog je to razloga ,meni nije poznato :: :: ::
ovo je vec iznenadjenje.koliko je ovo pouzdana informacija.
:: link detaljnije ,Nvidia chipset nece koristiti DDR3 1333 kao AMD ov chipset :: nego DDR 2 sa 1066 mhz ,iz kog je to razloga ,meni nije poznato :: :: ::
Od kad je AMD kupio ATi-ja i izbacio svoje (ATi-jve) čip setove, ko još lud hoće da kupi nVidijin čip set. Oni samo pokušavaju da zarade još koju kintu, na račun stare slave i ništa više.
am3=ddr3 zbog integrisanog memoriskog kontrolera u cpu!
:: ovo je vec iznenadjenje.koliko je ovo pouzdana informacija :: :: :: :: link detaljnije ,Nvidia chipset nece koristiti DDR3 1333 kao AMD ov chipset :: :: nego DDR 2 sa 1066 mhz ,iz kog je to razloga ,meni nije poznato :: :: :: :: :: ::
nista ja tebe ne razumem.kao sto am2 procesori nisu radili sa ddr1 tako i am3 ne bi trebali da rade sa ddr2 memorijama nego iskljucivo sa ddr3 zato sto je taj ddr3 kontroler integrisan u sam procesor.zato i dalje tvrdim da je ovako nesto nemoguce!
:: I ranije su pravili chipsete kompatibilne sa ddr2 kontrolerom koji su isto bili u CPU.
AM2 Cpu su isto imali memorijski kontroler zajedno sa CPU
13.01.2009. 15:34
status: user broj poruka: 7720
Pa je Nvidia pravila kompatibilne chipset-e sa ddr2 ,rekoh ne znam iz kog razloga ,mozda je problem sto AM3 CPU imaju integrisan i ddr2 i ddr3 memo. kontorler ili idu na sigurno posto nije velik dobitak u perfomansama sa ddr3.
Re: AM2 Cpu su isto imali memorijski kontroler zajedno sa CPU
13.01.2009. 16:29
status: user broj poruka: 1046
u ranoj am2 eri nvidia je razbijala ati chipsetove sa performansama.ddr3 dobitak treba da je nekih 5-10% u odnosu na ddr2.
:: Pa je Nvidia pravila kompatibilne chipset-e sa ddr2 ,rekoh ne znam iz kog razloga ,mozda je problem sto AM3 CPU imaju integrisan i ddr2 i ddr3 memo. kontorler ili idu na sigurno posto nije velik dobitak u perfomansama sa ddr3.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.