Postovani auditorijume, imam jedan problem sa memorijom. Konfiguracija: ABIT NF7S V2.0, Barton 2500 (radi kao 3200), HDD WD 80GB, 512 DDR400 Hyundai, 512 DDR400 PQI, ⦠Pre nekih 8 meseci sam dokupio PQI modul, posto tada nije bilo Hyundai modula. Do pre neka 4 meseca nisam imao nikakvih problema i onda je poceo komp da mi se koci. Pre neka 3 meseca poceo je da se restartuje po ucitavanju Windowsa. Sve testove i bencmark programe kojis sam se setio sam probao i nista, sve dok nisam nabavio novu verziju memtest-a (v3.3). Kada sam ga pokrenu, posle nekih 2-3 sata, mi je izbacio poruku o gresci i nasao ih je 342 dok se sistem nije restartovao. Tada sam izvadio PQI modul i sve je radilo normalno. Onda sam izvadio Hyundai modul i na isto mesto stavio PQI modul, cim je Windows poceo da se podize restartovao se. Ponovio sam postupak nekoliko puta i opet isto, BIOS je registruje ali cim pocne da ucitava Windows on se restartuje. Posto imam garanciju, PQI modul je odnesen u Pakom gde ga je jedan covek testirao i on je radio, cak i sa jacim setovanjima. Odnesen je kod mog druga koji ima istu plocu i procesor kao i ja i kod njega je normalno radio. Vratio sam ga kuci, ponovo probao i opet isto. Probao sam da mu podignem napon sa 2.6 na 2.7V i podesavanja stavio na optimal i opet isto. Da li neko ima ideju sta bih jos mogao da probam jer ja nemam vise ideja?
Nisam bas razumeo da li si samo probao PQI modul sam samcat bez starog modula?Probaj jos kod drugara samo ovaj PQI modul i poteraj test kod njega.Ako sve prodje ok dodaj stariji modul i vidi onda testove.Ako PQI ne prolazi ni kod drugara testove , moraces da ih juris da ti zamene memoriju.Morace.Jednostavno insistiraj.Ako ne prolaze u paru , onda se jednostavno ne slazu.I opet se svodi na isto.Moze biti jos ponesto ali...Poz.
Koristio sam isti slot i za jednu i za drugu memoriju. PQI ne radi a druga radi. I probao sam sve frekvencije, koje sam mogao, od 400-200. I ne pomaze.
Kao sto neko gore rece, verovatno da se slot za memoriju malo "rasklimao" to jest popustili su mu kontakti. Bas je karakteristicno za taj model Abita, kao i za AN7. Pokusaj da memoriju stavis u neki od slotova koji nisu korisceni do sada. Desava se da neke memorije jednostavno lepo leze u memorijskom slotu, a neke budu "labave" na kontaktima.
Moguce da je slot, meni se desilo da upravo taj PQI nije uopste radio u jednoj ploci (mislim da je ista ta koju ti pominjes), a bez problema je radila u drugoj. Pogledao sam memoriju pazljivo i primetio da je Pakom-ov stiker vrlo malo presao preko kontakata koji ulaze u leziste. Skinuo sam taj deo stikera i memorija je radila.
Probao sam sva tri slota. Opet nece da podigne windows. Nema nista na kontaktima. Hvala svima na pokusajima ali izgleda da moj komp jednostavno "nevoli" PQI memoriju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.