Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
CPU cooler problem
STRANA 1 OD 1
elssa CPU cooler problem 11.01.2009. 13:43 T14416

status: user
broj poruka: 4
Imam intel core 2 duo E4600 i svaki put kada upalim pc on pocne nenormalno da pisti i ja izvalio da cooler na procesoru ne radi - tj pocne da se vrti pa stane pa pocne opet da se vrti pa stane i sve tako dok ga ja par puta rucno ne zavrtim i on nastavi da se vrti normalno... isto problem mogu da resim tako sto ukljucim sleep opciju (imam vistu ne znam da li je to bitno ili ne...) i cim se komp `ugasi` ja ga opet upalim i sve bude u redu.... Ali dosadilo mi da ovo vise radim i resio sam da promenim cooler, pa me interesuje jel to cooler crko ili je problem u necemu drugom... Jel znate gde mogu da kupim isti ovakav cooler sto sam dobio uz cpu (box cooler) ili mi preporucujete neki drugi, ne mora da bude nista extra jer ja ne clockujem cpu i bitno mi je samo da bude sto tisi (i naravno sto jeftiniji - do nekih 10eur...) ???
hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.01.2009. 14:08 #88461

broj poruka: 12057

Cooler Master RR-LIE-L9E2-GP X Dream P775+

Potraži ovaj cooler na PCBerzi, a mogao bi da probaš da pre kupovine malo osvežiš ventilator na tvom box cooleru sa WD-40.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Intuite A možda je... 11.01.2009. 17:04 #88496

broj poruka: 22

...hladno u sobi i E4600 je na Gigabyte ploči.
elssa re 11.01.2009. 19:56 #88517

Kakve veze ima sto je na gigabyte ploci (imam gigabyte p35-ds3l), nije hladno u sobi i ima vec jedno mesec dana kako se za*ebavam sa s`tim ?? Probacu to sa vd-om, al ako ne uspe to znaci da je crkao cooler, nije nista drugo problem ????
NMY POKUSAJ 11.01.2009. 22:06 #88546

broj poruka: 1509
U BIOS- ugasiti CPU FAN WARNING... Desavalo se to i kod mog kuma na LGA775 Pentiumu nekom, ako stavis ENABLE, kada se pali PC pocne BEEP da udara u 16...
Dakle, stavi u BIOS-u CPU FAN WARNING DISABLED i trebalo bi da bude OK...

Sto se tice tog BOX kulera, vjerovatno je on OK, samo se ne pali ako procesor mozda nije takoreci ugrijan...

Pozdrav i javi ako si sta uspio... :)

PS : Mislim da nema potrebe da mijenjas kuler, sve je to sasvim OK !
PS 2 : Kada uradis to sto sam rekao, kuler ce opet da se gasi, ali ti nece pistati BEEP - SHIT !

SONY VAIO VGN-FW285J

Intuite Mislio sam 12.01.2009. 23:56 #88898

broj poruka: 22

Možda da proveriš da li je CPU Smart fan control mode PWM ili AUTO jer tada
Gigabyte 775 ploče isključuju CPU ventilator kad je u prostoriji u kojoj se računar nalazi iole hladnije (recimo ispod 19 °C).
Onda, naravno uz aktivan CPU fan fail warning, svaki put kada se ispravan ventilator isključi počne iritirajuće da pišti.
elssa re 14.01.2009. 22:33 #89436

Znam da ima opcija u biosu da se ukljuci/iskljuci da pisti ako se kuler za cpu ne pokrene, ali mene je zabrinjavalo da ako je iskljucim a kuler stvarno crk`o da ne ostetim cpu. E sad, ako ja to iskljucim, a kuler stvarno crko i ne obavlja svoj posao, oce li se racunar ugasiti i spreciti ostecenje procesora u slucaju da se ovaj nenormalno zagreje ???
elssa re 14.01.2009. 22:35 #89438

Možda da proveriš da li je CPU Smart fan control mode PWM ili AUTO jer tada
Gigabyte 775 ploče isključuju CPU ventilator kad je u prostoriji u kojoj se računar nalazi iole hladnije (recimo ispod 19 °C).
Onda, naravno uz aktivan CPU fan fail warning, svaki put kada se ispravan ventilator isključi počne iritirajuće da pišti.

Sta treba da bude ukljuceno PWM ili AUTO ?? Meni stoji AUTO...

NMY IF ? 14.01.2009. 23:24 #89446

broj poruka: 1509
Ako ti kuler radi pa se ugasi i tako stalno!
ZNACI DA RADI!

Onda lijepo iskljuci to auto i neka radi stalno!
To sto su uradili je glupa stvar !
Ventilator se gasi ako procesor nije ugrijan tj. opterecen a bios onda daje upozorenje da ventilator ne radi ! VEOMA GLUPO !

Najjednostavnije samo iskljuci CPU FAN FAIL WARNING i nece vise da ti pisti ... i nema potrebe da brines da ce se nesto pregrijati ili sprziti...

Toliko...

SONY VAIO VGN-FW285J

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs