Dobra stvar kod Phenom II Deneb je sto se klokuje do 3,6 ghz bez dizanja voltaze.
Komentar novinara sa Guru3d je da se AMD vratio u trku zasigurno.Jedan korak je iza Nehalema ,a ne tri koraka.I onda krece komentar u vezi cena ,gde je Deneb isplativija varijanta.Poredjujuci Deneb sa Core2quad serijom novinar kaze da je Deneb vrlo slican po perfomansama QX9770 extreme cpu.
Nastavak zakljucka novinara sa Guru3d je da ce sa AM3 socketom i sa DDR3 Deneb dobiti jos + 5 do 10 % na perfomansama ,sto ce ga uciniti jos konkurentijim ,ali ipak misli da je to nedovoljno da dostigne CoreI7 Nehalem ,nego ce ga uciniti konkurentnim sa Corei5 serijom Intel cpu.
Phenom 940 opet nije brzi od Core i7 920, ali glavna stvar kod amd-a je sto ti ne treba nova maticna od 300 evra i DDR3 Triple channel memorija od barem 100 evra, sto je veliki plus...
Kako rekose ovi sa guru3d-a: Ako je AMD ranije bio 3 koraka iza intela, sad je samo jedan iza... __________________ Scourge of PCBerza
Najlakse je terati vodu na svoju vodenicu pa po svaku cenu...Ovaj test na guru 3d je definitivno promasaj!Em sto sam uvek bio protiv toga jer je poznat kao sajt kome se placa reklama za proizvod bilo da je Intel,AMD,nVIDIA,ATI sve jedno al ajde da ga uzmemo u obzir jer ga svi linkujemo kad god je neka novost...Ajde i to manje vise...Odradili su prvi put totalno neprofesionalno i nepotpuno test...Prvo AMD PhenomII nije u istoj klasi sa Nehalemom i to je apsurd porediti ...Onda koliko sam video digli su CPU n 3.8 Ghz dok su Intelove ostavili na default-u...Zanimljiva stvar je da su koristili igru tj fuckin` Crysis koji malte ne nema veze sa CPU-om jer mu je birna snaga GPU-a najvise- Dokazano...Test cist promasaj..Ne znam samo sta su hteli da pokazu sa ovim..Nadao sam se mnogo opsirnijem testu,jer umeju da naprave..
Evo Anand,pa techpowerup,daleko su ozbiljnije testove i realnije uradili.. Opet se nista precizno ne zna. Ma ebem ti i net vise,nista dok ne uzmes stvar u svoje ruke!
U svakom slucaju AMD se konacno probudio i ne radi uopste lose..Prilika za svakog AMD fana da ispuni svoj san o pouzdanom CPU-u finaly..
Ej nek mi neko baci izdvojen link da vidim kako se ponasa sa ovim mocnim kartama i jel im predstavlja po arhitekturi usko grlo..Tipa AMD PhenomII - ATI 4870X2-GTX280 ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.