Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
E8400 I MAXUMUS 2 FORMULA OVERKLOKOVANJE
STRANA 1 OD 1
korica E8400 I MAXUMUS 2 FORMULA OVERKLOKOVANJE 08.01.2009. 07:53 T14320

status: user
broj poruka: 152
Ljudi intereseuje me koje parametre u biosu da podesim da bih izvukao maksimalno od procesora pri tome memoriju imam KINGSTON HYPER X 4 plocice od 1GB na 1066.
Interesuje kolko bih mogao da dobijem stabilan klok sa tom memorijom i procesorom sa podesavanjem FSB i naravno kolko treba da povecam voltazu na procesoru ne bih da se igram pa pitam ako je neko vec overklokovao E8400 na ovoj ploci sta treba sve da podesim u biosu?
Unapred hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nicolas E8400 @ 4.5GHz 08.01.2009. 08:37 #87632

broj poruka: 308
Ako si ubo E0 reviziju procesora (ako si skoro kupio nov verovatno jesi) onda bi trebalo da moze da se sa boljim hladnjakom stabilizuje na 4.4-4.5GHz. Znaci probaj 9x500 fsb, daj mu 1.45v, pci-e zakljucaj na 100MHz, mem stavi na 1066MHz a ako nemas dobar kuler onda prbaj 9x450fsb i malo smanji napon. Moj primerak je bio E0 i isao je sa 1.21v na 4GHz ali sve preko 4GHz ce ti zahtevati drasticno redukovanje voltaze na gore. I 4 je OK, sve leti veruj mi, srecno.

Zajebani76 4.4-4.5ghz malo teze 08.01.2009. 13:56 #87695

broj poruka: 538
Ploca malo teze podnosi stabilan fsb od 500mhz, sto ne znaci da nece, nisu svi primerci ploce isti. Sve ovo sto tije je receno i jedan najbitiniji detalj TEMPERATURA PROCESORA NE SME DA PREDJE 70c PRI MAKSIMALNOM OPTERECENJEU sto mozes da pratis preko programa Core Temp ili jos bolje HWMonitor, nikako nemoj da koristis softver koji se dobija uz plocu posto ne pokazuje tacnu temperaturu. Koristi Prime95 za testirnaje stabilnosti. Naponi na FSB i NB isto tako treba da imaju odredjenu vrednost preko koje nebi trebalo da se prelazi, ali sam ja zaboravi koje, potreban je i jedan ventilator kojim ces hladiti cipset na ploci. Inace ono sto sigurno mozes da ocekujes sa tim procesorom je klok izmedju 4-4.2ghz moja preporuka za hladnjak CoolerMastr V8, ako moze da ohladi i7 na 4000mhz moci ce i E8400 na 4.2ghz, pritom broj obrtaja ventilatora mozes da ostavis na minimum, tako da imas overklokovanu i tihu masinu.

SkyFire Re: E8400 @ 4.5GHz 08.01.2009. 16:59 #87753

broj poruka: 18472
San svakog decaka...Znaci zbog disipacije teorije nema da ga gurne vise od 4.2 Ghz na vazduh i to sa dobrim vazdusnim Cooler-om,mozda mu se posreci da ubode primerak sa manjim VID-om pa da stabilizuje na 4.3 Ghz ali ti primerci se obicno i vise greju tako da to opet onemogucava OC potencijal..Nesto realno je 4.2 Ghz za svaki dan uz naravno dobru plocu...4.5 Ghz nece postici ni sa vodom,vrlo tesko da se to desi..Prvo i ploca mora da bude jako,jako dobra i na to mislim da moze da izgura stabilan FSB koji ovde treba da bude 500 sto je jako visoko ali nije i ne moguce...Uz dobar primerak ploce ali sa nekim drugim CPU-om FSB 500 stabilno se moze dostici sa Maximus II formulom...
O cooler-u Cooler Master V8 moze da iznese svoje iskustvo user Daum kome se taj Cooler jako dobro pokazao na svom OC-ovanom quad-u koji je nekako slucajno overclockovao

I Want to believe - The truth is out there

:: Ako si ubo E0 reviziju procesora (ako si skoro kupio nov verovatno jesi) onda bi trebalo da moze da se sa boljim hladnjakom stabilizuje na 4.4-4.5GHz. Znaci probaj 9x500 fsb, daj mu 1.45v, pci-e zakljucaj na 100MHz, mem stavi na 1066MHz a ako nemas dobar kuler onda prbaj 9x450fsb i malo smanji napon. Moj primerak je bio E0 i isao je sa 1.21v na 4GHz ali sve preko 4GHz ce ti zahtevati drasticno redukovanje voltaze na gore. I 4 je OK, sve leti veruj mi, srecno
::
Daum Re: Re: E8400 @ 4.5GHz 09.01.2009. 03:00 #87906

broj poruka: 12794
Da, da. Slucajno sam kupio V8, i slucajno ga overklokovao... Potpuna slucajnost...

:: San svakog decaka...Znaci zbog disipacije teorije nema da ga gurne vise od 4.2 Ghz na vazduh i to sa dobrim vazdusnim Cooler-om,mozda mu se posreci da ubode primerak sa manjim VID-om pa da stabilizuje na 4.3 Ghz ali ti primerci se obicno i vise greju tako da to opet onemogucava OC potencijal..Nesto realno je 4.2 Ghz za svaki dan uz naravno dobru plocu...4.5 Ghz nece postici ni sa vodom,vrlo tesko da se to desi..Prvo i ploca mora da bude jako,jako dobra i na to mislim da moze da izgura stabilan FSB koji ovde treba da bude 500 sto je jako visoko ali nije i ne moguce...Uz dobar primerak ploce ali sa nekim drugim CPU-om FSB 500 stabilno se moze dostici sa Maximus II formulom..
:: O cooler-u Cooler Master V8 moze da iznese svoje iskustvo user Daum kome se taj Cooler jako dobro pokazao na svom OC-ovanom quad-u koji je nekako slucajno overclockovao
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ako si ubo E0 reviziju procesora (ako si skoro kupio nov verovatno jesi) onda bi trebalo da moze da se sa boljim hladnjakom stabilizuje na 4.4-4.5GHz. Znaci probaj 9x500 fsb, daj mu 1.45v, pci-e zakljucaj na 100MHz, mem stavi na 1066MHz a ako nemas dobar kuler onda prbaj 9x450fsb i malo smanji napon. Moj primerak je bio E0 i isao je sa 1.21v na 4GHz ali sve preko 4GHz ce ti zahtevati drasticno redukovanje voltaze na gore. I 4 je OK, sve leti veruj mi, srecno
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs