Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
IZBOR PLOÈE I PROCESORA ZA SERVER
STRANA 1 OD 1
herrpan IZBOR PLOÈE I PROCESORA ZA SERVER 17.02.2006. 22:48 T1429

status: user
broj poruka: 10
Treba bi mi savet zaista kompetentne osobe oko izbora procesora i ploče za serversku mašinu. Prvenstveno se lomim između Intela i Amd-a, a onda i kod čipseta ploče. Znam da bi najbolja kupovina bio neki brand server, ali smatram da i sastavljana konfiguracija može da odradi ozbiljan posao. Eventualno mi možete i preporučiti prodavca u Beogradu.
Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 18.02.2006. 17:54 #4445

broj poruka: 568
nisam strucnjak ali u zadnjem broju "bez reklame" sam procitao da masine koje se ne gase 24h dnevno (nije bila prica o serverima ali oni ipak spadaju u najbrojnije s takvom upotrebom) trebaju imati intel cpu i intel cipset.
Nemoj ovo uzeti kao zdravo za gotovo vec samo kao nesto sto je pisalo u kolko-tolko strucnom casopisu

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE:... 19.02.2006. 01:12 #4455

broj poruka: 736
Ha,ha.Miodrag Kuzmanovic i Intel.Dodji na ETF da vidish HP mashine sa Bartonom 3000+ koje se ne gase ceo dan (od 00-24) vec 2 godine.
Ja bih preporucio Opterona , mada ne znam kakva je zastupljenost na nashem trzishtu.A ploca neka sa nForce 4 Professional cipsetom, nisam siguran za tacnu oznaku ali to je cipset za Opterone.

ludi ... 19.02.2006. 13:00 #4460

broj poruka: 568
naprotiv taj kuzmanovic je, kako kaze u svojoj kolumni (valjda se tako pise), veliki obozavalac amd-a, a i naravno da HP brand konfe rade perfektamento kakve god bile, ali decko se raspitivao o sklapanim serverima. ja sam samo napisao sta sam procitao.

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 19.02.2006. 16:08 #4463

broj poruka: 217

Daaaa...veliki obozavalac...ali u "onom" smislu. Citaj malo bolje kolumnu.

Bojim se da na ovom forumu nema bas mnogo strucnih ljudi po pitanju servera (ako postoji i jedan), ali bi mogao bar da napises sta ce da radi taj server, odnosno koliko ce klijenata da opsluzuje. Mnogi iskusni amateri stavljaju stare PII da im sluze kao mail i fajl serveri u lokalnim wireless mrezama (na Linuxu naravno).

marmarko Re: RE:... 19.02.2006. 21:46 #4473

broj poruka: 30

:: Ha,ha.Miodrag Kuzmanovic i Intel.Dodji na ETF da vidish HP mashine sa Bartonom 3000+ koje se ne gase ceo dan (od 00-24) vec 2 godine
:: Ja bih preporucio Opterona , mada ne znam kakva je zastupljenost na nashem trzishtu.A ploca neka sa nForce 4 Professional cipsetom, nisam siguran za tacnu oznaku ali to je cipset za Opterone
::

A koliko vam godina neprekidno rade Opteroni kad ga tako ladno preporucujes? Da si rekao Barton, onda OK, a ovo nisi ni video (pretpostavka) i preporucujes!?!?
Covek je trazio kompetentnu osobu a ne nekoga koji je video negde nesto...
Vi po forumu sve svedete na najbolji je Intel, najbolji je Amd, ti si glup jer uzimas taj i taj.. Dobro je i jedno i drugo. Treba samo odgovarati objektivno, a ne subjektivno prema licnom afinitetu.

P.S. znam kada je izasao Opteron, bio sam sarkastican...
Garson RE: 19.02.2006. 23:53 #4479

broj poruka: 736
Prvo , ja nisam video negde neshto.Ja vec dugo radim na tim kompovima.
Glupo je poredjenje Bartona i Opterona u bilo kom kontekstu; Barton je igracka u odnosu na Opterona.Licno nisam radio na Opteronu jer ne znam nikoga ko ima Opterona, ali sam procitao gomilu review-a o tome kao i direktih poredjenja sa Xeon-om.Ako ti mislish da Opteron ne valja ti preporuci neshto?Mada ne znam zashto najvece svetske kompanije u oblasti servera , stavljaju Opterona ako ne valja.
Shta je pravljeno da radi ceo dan ako ne Opteron i Xeon?Zashto koshtaju i do 1000 dolara?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs