Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Brdo pitanja...
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG Brdo pitanja... 04.01.2009. 23:05 T14237

status: user
broj poruka: 487
Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!!
Ajde od pocetka-konfa je:
Asus P5K
Intel Core2Duo E8400
Asus EN9600GT 512 rama
Geil 2x1GB 1066Mhz
Chieftec 550W
Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:)

Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)!

Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max...

Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)?

Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom...
Hvala unapred:)!

PoZ

==========
BLEJA:)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Brdo pitanja... 04.01.2009. 23:11 #87136

broj poruka: 18472
Zavisno sa cime se bavis tj kakve aplikacije koristis..U svakom slucaju je bolje 4GB a sto se tice brzine samog rada kompa to neces nesto osetiti specijalno...

Napomenucu da ti za 64-Bitni sistem trebaju za sve posebni driver-i!!!

Cooler Master CoolViva Pro Se :
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=2544

Gde majke ti da nabodes SLI?Na intel-ov P35 chipset?!!!SLI radi samo na plocama sa nVidia Chipset-om!Znaci ne gine ti 9800GTX+ ili mozda nesto jos bolje!

Za igre sam proguglaj..Inace nema SP3 za 64 bit-ni win!

I Want to believe - The truth is out there

:: Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!
:: Ajde od pocetka-konfa je
:: Asus P5
:: Intel Core2Duo E840
:: Asus EN9600GT 512 ram
:: Geil 2x1GB 1066Mh
:: Chieftec 550
:: Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:
::
:: Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)
:: Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)
:: Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom..
:: Hvala unapred:)
:: Po
:: =========
:: BLEJA:)))
MaliBaneBG Re: Re: Brdo pitanja... 04.01.2009. 23:20 #87141

Ma treba mi za igre, komp prevashodno koristim za to...E jbg za SLI, ja istripovao da mi na ploci pise da podrzava SLi...
Pa imaju drajveri za sve sem za tu qrcevu TV karticu...Imaju za 64bit Vistu a nemaju za 64bit XP...
OK hvala...super za SP, videcu da uzmem taj qler...Jel zajeban za kacenje na grafiq? I jel mogu posle njega da nakacim na to cudo sto uzmem? Posto bih uzeo mozda to...? Ili obican 9800...?

==========

:: Zavisno sa cime se bavis tj kakve aplikacije koristis..U svakom slucaju je bolje 4GB a sto se tice brzine samog rada kompa to neces nesto osetiti specijalno..
:: Napomenucu da ti za 64-Bitni sistem trebaju za sve posebni driver-i!!
:: Cooler Master CoolViva Pro Se
:: http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=254
:: Gde majke ti da nabodes SLI?Na intel-ov P35 chipset?!!!SLI radi samo na plocama sa nVidia Chipset-om!Znaci ne gine ti 9800GTX+ ili mozda nesto jos bolje
:: Za igre sam proguglaj..Inace nema SP3 za 64 bit-ni win
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!
:: :: Ajde od pocetka-konfa je
:: :: Asus P5
:: :: Intel Core2Duo E840
:: :: Asus EN9600GT 512 ram
:: :: Geil 2x1GB 1066Mh
:: :: Chieftec 550
:: :: Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:
:: ::
:: :: Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)
:: :: Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: :: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)
:: :: Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom..
:: :: Hvala unapred:)
:: :: Po
:: :: =========
:: :: BLEJA:)))
doncocos Re: 04.01.2009. 23:47 #87145

broj poruka: 417
Thermaltake Duorb VGA http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1153&ID=1586#Tab1 provereno bolje hladi od Cooler Master CoolViva Pro Se, mada nema kontrolu broja obrtaja pa je samim tim i malo bucniji od njega (ali je daleko tisi od fabrickog).

SkyFire Re: Re: Re: Brdo pitanja... 04.01.2009. 23:49 #87146

Pazi Cooler za Grafulju nije skup a dobar je :

http://www.pcberza.rs/komponente/hladjenje/402-48-0-0/q=cool+viva+pro

Ali zar ti se ne ispati da prodas svoju graficku i da dodas jos para malo nego li sto ces da ulazes u cooler?!

Ocigledno nisi pogledao link koji sam ti ostavio..Lepo ti pise podrska za koje karte...Nigde ne pise da moze na 9800 GTX+ !

Sto se tice rama njega nikad nije malo,uvek je dobrodosao

:: Ma treba mi za igre, komp prevashodno koristim za to...E jbg za SLI, ja istripovao da mi na ploci pise da podrzava SLi..
:: Pa imaju drajveri za sve sem za tu qrcevu TV karticu...Imaju za 64bit Vistu a nemaju za 64bit XP..
:: OK hvala...super za SP, videcu da uzmem taj qler...Jel zajeban za kacenje na grafiq? I jel mogu posle njega da nakacim na to cudo sto uzmem? Posto bih uzeo mozda to...? Ili obican 9800...
:: BLEJA:))
:: :: Zavisno sa cime se bavis tj kakve aplikacije koristis..U svakom slucaju je bolje 4GB a sto se tice brzine samog rada kompa to neces nesto osetiti specijalno..
:: :: Napomenucu da ti za 64-Bitni sistem trebaju za sve posebni driver-i!!
:: :: Cooler Master CoolViva Pro Se
:: :: http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=254
:: :: Gde majke ti da nabodes SLI?Na intel-ov P35 chipset?!!!SLI radi samo na plocama sa nVidia Chipset-om!Znaci ne gine ti 9800GTX+ ili mozda nesto jos bolje
:: :: Za igre sam proguglaj..Inace nema SP3 za 64 bit-ni win
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!
:: :: :: Ajde od pocetka-konfa je
:: :: :: Asus P5
:: :: :: Intel Core2Duo E840
:: :: :: Asus EN9600GT 512 ram
:: :: :: Geil 2x1GB 1066Mh
:: :: :: Chieftec 550
:: :: :: Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:
:: :: ::
:: :: :: Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)
:: :: :: Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: :: :: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)
:: :: :: Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom..
:: :: :: Hvala unapred:)
:: :: :: Po
:: :: :: =========
:: :: :: BLEJA:)))
SkyFire Re: Re: 04.01.2009. 23:50 #87147

Ali nema podrsku za 9800 GTX !

:: Thermaltake Duorb VGA http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1153&ID=1586#Tab1 provereno bolje hladi od Cooler Master CoolViva Pro Se, mada nema kontrolu broja obrtaja pa je samim tim i malo bucniji od njega (ali je daleko tisi od fabrickog)
MaliBaneBG Pa dobro... 04.01.2009. 23:55 #87153

Primio sam k znanju za oba pa cu da vidim...ko zna, ako sqpim para mozda i uzmem novu graficq...xD
PoZ

==========

Dragster ... 05.01.2009. 00:04 #87156

broj poruka: 41
Bolje ti je da sacekas da kupis GTX 260 SP 216.Ja ga imam i samo pohvale za njega.Karta se ponasa odlicno u vecim rezolucijama.Kod mene 22 inca monitor,svaka igra leti,nema sta da zasecka ili da padnu frejmovi.

MaliBaneBG Re: ... 05.01.2009. 00:07 #87158

Sta mu znaci to 216 SP? Koliko to kosta sada otprilike?

==========

:: Bolje ti je da sacekas da kupis GTX 260 SP 216.Ja ga imam i samo pohvale za njega.Karta se ponasa odlicno u vecim rezolucijama.Kod mene 22 inca monitor,svaka igra leti,nema sta da zasecka ili da padnu frejmovi
doncocos Re: Nigde ne pise da moze na 9800 GTX+ 05.01.2009. 01:25 #87164

Ali on nije ni rekao da mu treba za 9800 GTX, vec za Asus EN9600GT 512 rama!!

SkyFire Re: Re: Nigde ne pise da moze na 9800 GTX+ 05.01.2009. 01:28 #87165

Isprati radnju..Rekao je da hoce cooler da kupi i da taj isti ostavi kad bude hteo da upgrade-uje na 9800 GTX+!

:: Ali on nije ni rekao da mu treba za 9800 GTX, vec za Asus EN9600GT 512 rama!
doncocos Re:Re: Re: Nigde ne pise da moze na 9800 GTX+ 05.01.2009. 01:33 #87166

Cini mi se da ti nisi najbolje razumeo pitanje:

Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: :
:: :: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:

dachabg a sto vistu? 05.01.2009. 01:41 #87167

broj poruka: 13

Koristim vistu vec duze vreme uporedo sa xp-om i mogu ti reci da nisam uopste zadovoljan a mislim i da bi se i ti brzo smorio osim ako ne ides na izgled desktopa.

Kolko se ja se secam ta ploca podrzava crossfire a ne sli tako da tesko da ces spojiti jos jednu grafu koja i nije nesto brza, bolje uzmi jednu dobru koja ce ti pri tom i ustedeti struje.

p.s. Ja ne bih uzeo ni jednu nvidiu iz serije 9
Berettaxx Re: Brdo pitanja... 05.01.2009. 01:43 #87168

broj poruka: 385
brate si ti kloknuo tu EN9600GT???
نكح كنت مجنونة وفاة والدة الله ل نكح الحصان المجنون

:: Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!
:: Ajde od pocetka-konfa je
:: Asus P5
:: Intel Core2Duo E840
:: Asus EN9600GT 512 ram
:: Geil 2x1GB 1066Mh
:: Chieftec 550
:: Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:
:: Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)
:: Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)
:: Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom..
:: Hvala unapred:)
:: Po
:: BLEJA:)))
MaliBaneBG Re: Re: Brdo pitanja... 05.01.2009. 01:48 #87170

Sto je najgore nisam je clocknuo...nemam pojma sto se toliko greje...
@Dachabg kakva bre Vista? Nisam to pominjao uopste...Rekao sam XP 64bit...

==========

:: brate si ti kloknuo tu EN9600GT??
:: نكح كنت مجنونة وفاة والدة الله ل نكح الحصان المجنو
:: :: Ali sam ovde stavio zbog prvog:)!!
:: :: Ajde od pocetka-konfa je
:: :: Asus P5
:: :: Intel Core2Duo E840
:: :: Asus EN9600GT 512 ram
:: :: Geil 2x1GB 1066Mh
:: :: Chieftec 550
:: :: Gigabyte GT8000P mislim da je tacna oznaka TV kartice ali to nema veze sada:
:: :: Ovako-ubacicu ovih dana XP 64bit i hocu da uzmem jos 2x1 GB iste ove memorije...Koliko cu i da li cu osetiti razliq??? To je prvo pitanje...E da, memorija je u duall chanellu i da li je bolje da uzmem 2x2 GB iste take a da ovu prodam...? Mada ne znam sto bi to bilo bolje:)
:: :: Drugo pitanje je...Koji qler za grafiq? Ovaj mi sada sljaka non-stop na 85%(namestio preko Smart Doctora) a dok je bio na smart cooling nece u idlu ispod nekih 55 stepeni...sada je na 52 a u igrama uglavnom ne predje preko 70 max..
:: :: Trece pitanje...Planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzimam grafiq...E sada, da uzmem jos jednu ovakvu, sada je oko 100 evra pa da ih ubodem u SLI ili da prodam ovu pa da uzmem neki 9800GTX+...:)
:: :: Cetvrto...Znam da za GTA4 treba SP3, da li to vazi i za 64bitni XP? Mislim da cu naci onaj sa SP2ojkom..
:: :: Hvala unapred:)
:: :: Po
:: :: =========
:: :: BLEJA:)))
Scyter Re: 05.01.2009. 09:41 #87191

broj poruka: 8138
Kupuj odmah kuler za grafu!Meni se palit 9600gt(700/1900)uopste ne greje.36c-52c.

MaliBaneBG Re: Re: 05.01.2009. 10:18 #87194

Pa jebiga Palit ja mislim ima bolje hladjenje od Asusa generalno...Jel zna neko koje su inace propisane uobicajene temperature za ovu grafu?
E doncocos jel to ovo:http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-duorb-ax/comp_comp_cooler/49/622
Pod 1. upste mi ne lice i pod 2. ne poklapa mi se cena a samo sam na to naleteo ovde...xD
PoZ

==========

:: Kupuj odmah kuler za grafu!Meni se palit 9600gt(700/1900)uopste ne greje.36c-52c
doncocos Re: Re: Re: 05.01.2009. 13:05 #87203

http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-duorb-ax/comp_comp_cooler/49/622
Rade se u 2 varijante, jedan je ceo od bakra, a drugi je kombinacija bakar-aluminijum. Bakar bolje odvodi toplotu, ali se sporije hladi od aluminijuma pa je kombinacija cu-al mozda i bolja. Imali su ih u WinWin-u, Microsystemsu (www.racunari.net)... Ali da znas da se povezuju preko Molex-a i nemaju kontrolu broja obrtaja vent. i imaju plave led diode.

MaliBaneBG Re: Re: Re: Re: 05.01.2009. 14:06 #87214

OK,OK, hvala:)
Uzecu onda to najverovatnije:)!!!
Jebes kontrolu (Pa jel on onda hladi dovoljno ako nema kontrolu,mislim, kako zna koliko treba:)?), samo da mi hladi...xD
Jel je zajebano za montiranje?

==========

:: http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-duorb-ax/comp_comp_cooler/49/622
:: Rade se u 2 varijante, jedan je ceo od bakra, a drugi je kombinacija bakar-aluminijum. Bakar bolje odvodi toplotu, ali se sporije hladi od aluminijuma pa je kombinacija cu-al mozda i bolja. Imali su ih u WinWin-u, Microsystemsu (www.racunari.net)... Ali da znas da se povezuju preko Molex-a i nemaju kontrolu broja obrtaja vent. i imaju plave led diode
doncocos Re: Re: Re: Re:Re: 05.01.2009. 23:09 #87289

Meni hladi ATI 4850. Idle 35-36 stepeni, full load 46-47. Lako se montira, a hladi i naponsku sekciju i memoriju posto ventilatori pokrivaju skoro celu karticu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs