Intel se najzad smilovao i objavio Tjmax za sve svoje procesore novije generacije.I naravno,napravio pometnju u merenju temperature.Po njima svaki Q6600 je bar desetak stepeni hladniji nego sto su pojedini programi,do sada,pokazivali.Ni sa ostalim procesorima nije drugacije.
Nemoj me drzis za rec preko 100 stepeni CPU riknjava, a od 70-100 posle odredjenog vremena pocinje da ti pada klok jer odose tranzistori!!! Nisam siguran ali mislim da je tako... znaci pazis na temp do 70 i voltaza ja licno ne idem iznad 1.44V za svaki dan, a 1.5V za bench!
Re: malo nije vezano za temu al ajde sad bas gledam
04.01.2009. 13:18
status: user broj poruka: 1475
Mislim da ti je tu temp core najmerodavniji, ali ne znam zasto ti HW tao brlja... skini poslednju verziju... meni npr. SpeedFan, CoreTemp, HW Monitor i Smart Doctor (ali on samo za graficku) pokazuju skroz iste temperature cak se i promene desavaju u isto vreme!!!
100 STEPENI,PA NI JEDAN AMD FENOM KOJI SAM JA IMAO NA TESTU,9850 BE OVERCLOCKOVAN NA 3.1 NIKADA NE PRELAZI 50STEPENI,a ja trenutno koristim 9550 koji radi na 2.8 nikada ne prelazi 42 stepen,a moj drug ima e8400 koji radi na 4.1ghz i nikada ne prelazi 53 stepen,a hladjenje je hyper tx 212,a za amd sam koristio obican hyper tx. Ja u te rezultate ne verujem,jer je apsolutno nemoguce da procesor i dalje radi na 100 stepeni,ja znam da su oni matori celeroni d radili na oko 85 stepeni,a kasnije su raiknjavali posle godinu dana,
pojma nemam na koju temperaturu treba da obratim paznju na core1 i 2 ili cpu. I sta im znaci to sta su jeli govna kako to oba jezgra po 40C a cpu temp 35npr. U sta vi gledate ovo po jezgrima ili cpu ili ovu srednju sto ima u real tempu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.