Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
zahtevnost raznih programa
STRANA 1 OD 1
arsaD zahtevnost raznih programa 30.12.2008. 22:25 T14148

status: user
broj poruka: 412
Pozdrav. Mozda naslov teme i nije najbolji. Naime, skoro sam imao raspravu sa drugarima, u vezi sledeceg, pa da pitam vas: Sta je potrebno od komponenti za nesmetan rad (Procesor-brzina ili cash, memorija-kolicina, graficka) sa sledecim programima
1.Photoshop
2. Auto CAD
3.Video obrada (premier)
4.3D Studio MAX (ili njemu slicni programi).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Berettaxx pa sad 30.12.2008. 22:34 #86410

broj poruka: 385
4 GB rama 12MB kesa brzina cpu-a zavisi od tebe koliko vremena imas i grafa GeForce obavezno ako koristis PTC Pro Engineer, posto oni brzljaju sa ATI kartama... nije da ces imati kreseve ali neces videti kote, linije itd... a ako ne koristis to onda 9600GT ili 4850
BlueSkyNIS re 30.12.2008. 23:34 #86418

broj poruka: 860
Radiće sve to i na krš kompjuterima, ali pitanje je kako, tj. koliko dugo....?

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

Equinoxe Re: 31.12.2008. 00:15 #86423

broj poruka: 12057

Sve to zajedno znači da nemaš mnogo mesta za kompromise. Mada Max i Photoshop ne maltretiraju iste komponente računara maximalno (PS obožava L2 keš a Max CPU i Grafičku, dok se Premiere uopšte ne buni sa 4 GB RAM-a) za sve to zajdno treba ti što više i bolje od svega nabrojanog.
Kapiraš me ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

arsaD Re: Re: 31.12.2008. 19:55 #86525

broj poruka: 412

::
:: Sve to zajedno znači da nemaš mnogo mesta za kompromise. Mada Max i Photoshop ne maltretiraju iste komponente računara maximalno (PS obožava L2 keš a Max CPU i Grafičku, dok se Premiere uopšte ne buni sa 4 GB RAM-a) za sve to zajdno treba ti što više i bolje od svega nabrojanog
:: Kapiraš me
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.

Hvala Bax. Nisam bas najbolje postavio pitanje, ali si mi dao odgovor koji mi je bio bitan.
tortojed a evo i potpunijeg odgovora: 01.01.2009. 18:55 #86631

broj poruka: 10997

Izuzev 3d max-a, imam sve navedene programe (i njima slicne) i to najnovije verzije. Sto se Photoshop-a tice treba napomenuti da, pocev sa verzijom CS3, rendering koristi i graficku kartu (tako da nije zgoreg imati brzog GForce-a ili ATi-a).
Kad su u pitanju kolicina RAM-a i CPU cache-a, ne bih mogao u potpunosti da se slozim sa drugarima koji su se do sada javili po ovoj temi. Naime, kod mene sve navedeno radi MUNJEVITO iako NE KORISTIM PAGE FILE (no page file!) a imam `samo` 2GB DDR2 OCZ Reaper PC1200 i CPU E8400 (dva jezgra sa ukupno 6MB cache). Sve ove programe `sreo` sam i na drugoj makini koja u sebi ima Core2 Quadro i poredeci vremena potrebna za izvodjenje izvesnih operacija (renderovanje efekata u Photoshop-u, kompresija video-audio fajlova u Premier-u...) i nisam utvrdio postojanje razlika koje bi vredelo pomenuti.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs