Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
problem sa memorijom ???
STRANA 1 OD 1
pablooo problem sa memorijom ??? 28.12.2008. 22:23 T14097

status: user
broj poruka: 29
imam intel q6600 i plocu Gigabyte GA-EP35C-DS3R i memoriju OCZ Technology
2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 XTC sve to radi savrseno ali sada sam dobo memoriju koju ne mogu da zamenim jer nemam racun a dobio sam je na poklon radi se o Kingstonu
2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 HyperX....jednostavno ploca vidi svu memoriju ali se komp stalno resetuje, i ne mogu da rade obe ili kingston ili ocz....zajedno nikako ubacio sam i zadnji bios ali nista.....molio bih za pomoc ako neko zna kako mogu resiti problem....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 28.12.2008. 22:25 #85961

broj poruka: 2900
Verovatno joj treba jos voltaze. Imas li specifikacije tih memara ? tj. na koliko pise da treba svaka da radi, posto ti je sada verovatno 1.8v kao def.
tortojed pa, nista novo 28.12.2008. 22:35 #85967

broj poruka: 10997

nismo saznali - preporuka svih proizvodjaca maticnih ploca je da se NE MESAJU dva brenda (pa cak ni dva modela istoga proizvodjaca), narocito kada se radi o dvokanalnom rezimu rada memorije. Od sveg srca ti savetujem da ili zamenis sva 4 slota za 4 slota istog modela ili da prodas postojece pa kupis ono sto ti treba. Jos bolje bi bilo da zamenis za 2 slota od 2GB. Preporuka: 2x2GB OCZ Reaper.
Saske ... 28.12.2008. 23:31 #86001

broj poruka: 1117
OCZ memorije obicno rade na vecim voltazama, uglavnom oko 2.1V...udji u bios i podesi rucno voltazu...

Overclocking is the way of life!!!

dachabg standardni problem 29.12.2008. 00:11 #86007

broj poruka: 13
problem je u tome sto memorija kingston hyperx radi na 2,2v i mora da se rucno podesi u biosu jer je u stvari to overklovana ddr2 sa 800 na 1066 ali imaces problem mozda jer dizanjem napona ce uticati na sve module u kompu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs