Ako budes uzimao plocu sa Nvidia chipsetom iskljuci obavezno cool n quit jer pravi probleme u smislu da zamrzava OS itd.. ,on je obicno po default ukljucen na nvidia chipset.
Pazi imao sam MSI plocu i ukljucen c-n-q i ne znam koliko puta sam se saginjao ispod stola da vidim da li komp uopste radi znaci FANTASTICNA stvar ne cujes komp uopste sve fanove utisa ili jednostavnom iskljuci zavisi od temperature i podesavanja.Tako je na MSI a za Asusa ( kojeg licno ne podnosim ) verujem da neko dodatno podesavanje ili novi bios resava sve.Uglavnom google i iskustva korisnika resavaju skoro sve dileme!Pozz
Jer sam ja imao problem kad sam namestao kod drugara plocu sa tim chipsetom ,kad ode u standby zamrzavanje.Kad sam iskljucio CnQ sve ok .Solidan je to chipset.Evo vec ima godinu dana kako mi se ne zali ,prethodno sam iskljucio CnQ i sve pod kontrolom.
Da, ali prichamo o Nvidia chipsetu i CnQ. Neko je spomenuo problem na toj relaciji. A mislim da je bolji chipset 770, jer cesh imati komplet AMD. @obradmi nforce 560 se greje prilichno, i pitanje je koliko moze da traje. Plochu imam neshto vishe od godine, postavio sam 8-icu da duva na chipset i ne prelazi 45c. Inache je furuna.
Nije to big deal sto kazu Ameri kad stavljas na Nvidia chipset kuler
28.12.2008. 23:45
status: user broj poruka: 7720
Mada ova ploca sto sam ja sastavljao drugaru ,ne radi on neke teze operacije na njoj ,to je kucanje teksta ,neko crtanje u Autocad i to je sve.Ali i ja mislim da je bolji 770, nema grejanja sigurno .Ali mozda covek trazi neku jeftiniju varijantu pa ok ..
Re: Nije to big deal sto kazu Ameri kad stavljas na Nvidia chipset kuler
28.12.2008. 23:53
status: user broj poruka: 2386
Ma da, o.k. je i ovaj Asus M2N68, svidja mi se shto ima 4 Pci slota.
:: Mada ova ploca sto sam ja sastavljao drugaru ,ne radi on neke teze operacije na njoj ,to je kucanje teksta ,neko crtanje u Autocad i to je sve.Ali i ja mislim da je bolji 770, nema grejanja sigurno .Ali mozda covek trazi neku jeftiniju varijantu pa ok ..
Asus m3a,katastrofa flash BIOS-a skidanje drajvera za XP jedva je proradio kako treba.Mislim da za 770 nema neki izbior kvalitetnih ploca,ovo malo sto ima je skupo za ono za sta ce komp da sluzi.Sta gubim sa nf 630a u odnosu na 770?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.