Zanima me posto nisam u toku jel moze neko ukratko da mi isprica o ovom novom AMD KUMA 7750 procesoru . Koliki ce mu biti radni takt i koliko kesha memorije ce imati. Ako ce da kosta do 80 eura to ce biti strava kupovina . E da posto mu je oznaka koliko sam video AM2+ vidim da dobar deo ploca to podrzava? Da li ce moci da se stavi na ASUS M3A78-CM???
AMD Athlon 64 X2 7750 BE 2.7GHz 1MB L2 i 2MB L3 keša 65nm 95W. Gledao sam pre nekoliko dana test tog procesora. Klokovali su ga na 3.2 (verovatno može i više) i tu je u većini testova bio bolji od 8200 (ili 8400 - nisam siguran) i poprilično lošiji od Fenoma 9950BE (naravno u ovim ozbiljnijim stvarima u kojima Athloni 64 X2 nemaju šta da traže sa Fenomima). Sve u svemu, veoma obećavajuće za cenu koja bi i kod nas trebalo da bude ispod 100 evrića. Nadam se da sam ti pomogao koliko-toliko.
P.S. Da sad treba da kupujem procesor, a nemam para i potrebe za Fenomima, ne bih se dvoumio ni trenutka.
Ako se cenovno lepo postave, nisu to loši procesori... ali, imaju ipak jednu manu uz sve prednosti: troše malo previše struje u odnosu na ono što daju. Ukratko, od 4 jezgra prvobitnog Phenom-a od kojeg nastaju, isključena su dva, ali, potrošnja pokazuje da skljaštrena jezgra, koja ne doprinose performansama, ipak vuku struju... tj. nisu stvarno fizički isključena ali, šta je tu je. Dvojezgarci bi trebali da se kreću max. oko 65-75W, a idealno oko 45W (za energetski efikasne desktop procesore). Tako, što se ne plati na mostu, plati se na ćupriji, pa biraš između odnosa cena-performanse-potrošnja. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.