Posto sam blizu kupovine novog racunara sta mislite da li uzeti konfiguraciju sa i7-920 procesorom ili sa Q9550, cena im je slicna samo sto je za i7-920 ploca nesto skuplja?
Izgleda kao kenjanje, ali je sve osim pametno bacati pare ako trenutno nisi u stanju da smislis na sta ces da ih potrosis, a pogotovo sto ti procesor sa 4 jezgra jos ne treba ni za sta, osim za poziranje, a ako(kada) ti stvarno bude zatrebao, taj ce postati odavno prevazidjen.
Kojekakvi testovi po internetu su sve osim merodavni. Sutra ce se pojaviti neko ko ce hvaliti Q9550 vise od i7, tako da ih ne uzimaj za ozbiljno ni u kom slucaju.
Vidi ako poznajes nekoga ko ima neki i7, pa pitaj za utiske.
Zasto ti je potrebna konfiguracija?Ako je za igre i sl..Onda bacas pare na Core i7 a ako je za rendering onda je i7 brzi ali taj i7 920 bi morao da OC-ujes jer mu je mali defaultni clock i morao bi da posedujes dobro hladjnje-recimo neko vodeno!
Zavisi od namene racunara. Ako uzimas racunar za ozbiljne stavri tipa 3D modeling i rendering...Core i7 je parce savrsenstva,ali ako uzimas za igre mislim da je ipak C2Q isplatljiviji i bolji....Nemoj da mi verujes,ali kolega koji je testirao igre na Ci7 920 kaze da ne primecuje nikakav bitan pomak u odnosu na C2Q 9550 koji koristi kod kuce...Cak mi tvrdi da blago overklokovan C2Q 9550 radi brze od Nehalema...To su njegove reci... Ali ja mogu da ti kazem nesto sasvim drukcije...Za aplikaceije trenutno ne postoji bolji CPU od Nehalema...Ali stvarno nista ne moze da mu pridje!!!Makar sto se tice aplikacija za 3D modeling. Ako AMD ima nesto slicno u rukavu to je za mene super,jer cekam da izbaci testove novog Phenoma i da znam konacno sta kupujem...Ali stvarno sumnjam da ce AMD moci da pridje blizu Intelu makar sto se tice aplikacija... Daj boze da gresim.
...Inace ako se odlucis na i7 kao sto sam vec rekao bilo bi pozeljno i jedno vodeno a to ne kosta bas malo...To `Parce savrsenstva` se opako greje i nije ga prepurucljivo drzati na vazduhu!
ti preporučujem da preskočiš i7 pošto ti je to samo bacanje para. Mnogi rekoše da je taj Q9550 trenutno best baj kod Intela, tako da ti je bolje da mašinu baziraš na njemu. I to će da te košta ko svetog Petra kajgana, a ako ti komp ne treba za nešto ozbiljno, onda ne vidim zašto da bacaš lovu, kad pored ostalog treba da nabaviš i sistem za hlađanje tečnim azotom za tog i7-a.
Posto je Sky Fire vec imao kontakta sa tim procesorom za verovati mu je to sto je ispricao... Naravno ide i ona svar koja je normalna, znaci nestabilnost sistema, ploce sa X58 niju jos usavrsene kao i sami Nehalemi... tako da ako bi sad uzimao Q9550 ti je manja zeza znaci nece biti njakanja oko BIOS-a i drugih patnji... Za te pare koje bi dao za i7 mozes uzeti EXTRA plocu LGA775 + neki Q9550 ili Q9650, i mislim da bi pare koje bi dao za hladjenje i7 mogao da uzmes hladjenje za neki od ova dva... naravno oba sa E0 stepingom mada meni ni C1 nije los na Q9550!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.