Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
DDR2 razlicitih proizvodjaca na istoj ploci
STRANA 1 OD 1
marko1982 DDR2 razlicitih proizvodjaca na istoj ploci 19.12.2008. 15:46 T13895

status: user
broj poruka: 7
Cao ljudi, imam 1.5Gb memorije od A-Data proizvdjaca i hocu da dodam jos 1Gb ali nigde nema da se kupi bas A-Data. Po prodavnicama mi kazu da bih mogao da izmem Kingston i kao da ne brinem nista, a opet cuo sam i price da se to kombinovanje proizvodjaca bas ne preporucuje...

Takodje, ako neko zna gde mogu da kupim A-Data DDR2 1Gb, moze slobodno da mi javi :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 19.12.2008. 15:58 #84559

broj poruka: 1583
Ne mogu da ti 100% garantujem da ce da radi kod tebe ali npr. kod mene imam utaknuto Apacer 2x1gb ddr2 800 i 1x2gb Kingston KVR ddr2 800 i radi bez problema.
Kingstonku sam naknadno kupio.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

Stripy Imaš dve opcije 19.12.2008. 16:20 #84565

broj poruka: 4163
1. Da memorija koju budeš kupio radi zajedno sa tvojim
2. Da ne radi (možeš dobiti sledeće simptome: mašina ne pali. mašina pali ali ne vidi novu memoriju i mašina pali, sabere svu memoriju i zeza sa restartovanjem itd)

sve u svemu ništa loše se neće desiti ako probaš

Stripy Dodatak 19.12.2008. 16:20 #84566

broj poruka: 4163
90% su šanse da proradi

FatZadd Citaj pazljivo... 19.12.2008. 16:35 #84567

broj poruka: 140

Te tvoje dve PRODAS za 10-15e,i lepo kupis 2x2gb kingston 800MHz za cirka 30evrica i niti bijes glavu niti razmisljas!!!! AL sam pametan!!!
Dragot Na kolko mhz 19.12.2008. 16:45 #84568

broj poruka: 1149
Na kolko ti treba mhz memorija i recu ti de imas da kupis???

skar Re: DDR2 razlicitih proizvodjaca na istoj ploci 19.12.2008. 16:50 #84573

broj poruka: 3992
ma radice
kod mene su na biostarovoj mb
radile ncp i transcend
kingston i transcend

:: Cao ljudi, imam 1.5Gb memorije od A-Data proizvdjaca i hocu da dodam jos 1Gb ali nigde nema da se kupi bas A-Data. Po prodavnicama mi kazu da bih mogao da izmem Kingston i kao da ne brinem nista, a opet cuo sam i price da se to kombinovanje proizvodjaca bas ne preporucuje..
::
:: Takodje, ako neko zna gde mogu da kupim A-Data DDR2 1Gb, moze slobodno da mi javi :)
Equinoxe Re: 19.12.2008. 20:06 #84608

broj poruka: 12057

Što noviji BIOS i radiće 95%.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Pisko Konformista 21.12.2008. 09:25 #84767

broj poruka: 6645
I ja mislim da će da radi čak i u više od 95% slučajeva, pod uslovom: da ploča sama po sebi nije bagovita, i, da se ne koriste neke ultra-high-nakittoonatak-...listix memorije sa nestandardnim tajmizima, voltažom i sličnim. Tj. svaki memorijski modul koji ne odskače od zadataih standarda, morao bi da radi sa ostalim - sličnim i od drugih proizvođača. Nekad se gledalo i da su memorijski čipovi od istog proizvođača.... jer, nisu konstantno isti čak ni kod jednog `Brand`-a u jednoj seriji memorija (obično super ((konj)) na početku, dok se pročuje i odrade benchmarc-i, a posle na magarca) tj. memorija sa istim nazivom i istog proizvođača - nisu uvek iste one koje su kupljene pre godinu-dve i one koje možeš sada da kupiš... Oklop od metala radi hlađenja tek je dao ovom `biznisu` always krilca.
P.S. Ne kupuješ valjda u garaži? Ha? Ne možeš da vratiš memaru ako ne funkcioniše? Za 10 dindži se zezaš? Ponesi bre atx ceo tamo gde kupuješ, napravi se moron i traži da ... ti utaknu... pardon.. sami, i onda plati i ne okreći se sine.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

marko1982 mem 22.12.2008. 17:07 #85033

broj poruka: 7
Memorija je A-Data na 800 MHz
Jedan modul je kupljen 2007. a drugi 2008.

Inace, najviese mi se svidja varijanta da prodam tu mem pa da kupim novog kingstona .-)

Hvala svima!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs