Cao ljudi, imam 1.5Gb memorije od A-Data proizvdjaca i hocu da dodam jos 1Gb ali nigde nema da se kupi bas A-Data. Po prodavnicama mi kazu da bih mogao da izmem Kingston i kao da ne brinem nista, a opet cuo sam i price da se to kombinovanje proizvodjaca bas ne preporucuje...
Takodje, ako neko zna gde mogu da kupim A-Data DDR2 1Gb, moze slobodno da mi javi :)
Ne mogu da ti 100% garantujem da ce da radi kod tebe ali npr. kod mene imam utaknuto Apacer 2x1gb ddr2 800 i 1x2gb Kingston KVR ddr2 800 i radi bez problema. Kingstonku sam naknadno kupio.
1. Da memorija koju budeš kupio radi zajedno sa tvojim 2. Da ne radi (možeš dobiti sledeće simptome: mašina ne pali. mašina pali ali ne vidi novu memoriju i mašina pali, sabere svu memoriju i zeza sa restartovanjem itd)
ma radice kod mene su na biostarovoj mb radile ncp i transcend kingston i transcend
:: Cao ljudi, imam 1.5Gb memorije od A-Data proizvdjaca i hocu da dodam jos 1Gb ali nigde nema da se kupi bas A-Data. Po prodavnicama mi kazu da bih mogao da izmem Kingston i kao da ne brinem nista, a opet cuo sam i price da se to kombinovanje proizvodjaca bas ne preporucuje.. :: :: Takodje, ako neko zna gde mogu da kupim A-Data DDR2 1Gb, moze slobodno da mi javi :)
I ja mislim da će da radi čak i u više od 95% slučajeva, pod uslovom: da ploča sama po sebi nije bagovita, i, da se ne koriste neke ultra-high-nakittoonatak-...listix memorije sa nestandardnim tajmizima, voltažom i sličnim. Tj. svaki memorijski modul koji ne odskače od zadataih standarda, morao bi da radi sa ostalim - sličnim i od drugih proizvođača. Nekad se gledalo i da su memorijski čipovi od istog proizvođača.... jer, nisu konstantno isti čak ni kod jednog `Brand`-a u jednoj seriji memorija (obično super ((konj)) na početku, dok se pročuje i odrade benchmarc-i, a posle na magarca) tj. memorija sa istim nazivom i istog proizvođača - nisu uvek iste one koje su kupljene pre godinu-dve i one koje možeš sada da kupiš... Oklop od metala radi hlađenja tek je dao ovom `biznisu` always krilca. P.S. Ne kupuješ valjda u garaži? Ha? Ne možeš da vratiš memaru ako ne funkcioniše? Za 10 dindži se zezaš? Ponesi bre atx ceo tamo gde kupuješ, napravi se moron i traži da ... ti utaknu... pardon.. sami, i onda plati i ne okreći se sine.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.