Uzeo sam ddr 1 giga 400 mhz 3200 , a trenutno imam 2 x 512 .. kad sam ubacio novu , komp nije hteo da se bootuje , samo crn ekran i beep . Posle sam ubacio 1 giga umesto prve i komp se uspesno bootovao Xp mi cita 1.5 giga ram .. moje pitanje jer mogu da iskoristim sve ram memorije ?? da rade zajedno tj 2 giga rama ?? hvala
Izvadi sve memorije, stavi sporiju, clearuj CMOS, upali komp i postavi memorijske latencije prema njoj. Onda ubodi drugi par pa probaj. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ok izvadim sve memorije , stavim najsporiju izvadim bateriju sa maticne ili jumperom clearujem cmos , kako mislis da stavim memorijske latencije prema njoj to u biosu , jel mozes malo da pojasnis ako ti nije prob ..
Jel znaš koje su joj osnovne brzine ono npr 4-4-4-12 ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ok izvadim sve memorije , stavim najsporiju izvadim bateriju sa maticne ili jumperom clearujem cmos , kako mislis da stavim memorijske latencije prema njoj to u biosu , jel mozes malo da pojasnis ako ti nije prob . :: :: ::
Postavi optimalno na 8 . 3 . 3 . 3 pa onda probaj. Bocni taj CL3, postavi ove tajminge, pa posle ubodi CL2. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ne znam , :( ,znam da je cl3 , a ove moje 2 od 512 su cl2 .. :: :: ::
Ne mogu da nadjem taj fazon sa 4 broja , u mom biosu sam nasao Cas latency control (Tcl) , Dram frequency set (mhz ) , ubacio sam cl3 , clear cmos , samo jos to da namestim ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.