Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Moze li se...
STRANA 1 OD 1
drax Moze li se... 18.12.2008. 18:18 T13880

status: user
broj poruka: 246
...smanjiti broj obrtaja kulera CM Hyper TX2 na ASUS P5QPro i E 8400? Dok je bio BOX kuler, pomocu AI Suite-a sam mogao podesavati, a sad nece. Probao sam i SpeedFan, ali ne prepoznaje plocu. Box kuler je imao cetiri, a ovaj tri kabla.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Pokusaj 18.12.2008. 18:22 #84424

broj poruka: 1509
Pokusaj u BIOS-u da stavis da ti automatski odredjuje brzinu vrtnje ventilatora ...
Koristio sam taj kuler neko vrijeme i stvarno mi je radio super, tih tacnije necujan...
Jedino ako si ti overclock-ovao procesor onda moze da radi na visem broju obrtaja, ali u nekom normalnom radu ne bi trebalo da prelazi 1300 (cini mi se da je kod mene na toliko radio)

Zz

SONY VAIO VGN-FW285J

drax Re: Pokusaj 18.12.2008. 18:31 #84429

broj poruka: 246

Nisam nasao u BIOS-u mogucnost da podesim broj obrtaja, samo nacine rada (standard, silent, turbo) kao i u AI Suite-u, ali se nista ne desava. Broj obrtaja je isti i na 3 GHz, 3,6 GHz i 4 GHz, samo temperatura pomalo raste, ali ne preko 50 stepeni pod opterecenjem na 4 GHz.

:: Pokusaj u BIOS-u da stavis da ti automatski odredjuje brzinu vrtnje ventilatora ..
:: Koristio sam taj kuler neko vrijeme i stvarno mi je radio super, tih tacnije necujan..
:: Jedino ako si ti overclock-ovao procesor onda moze da radi na visem broju obrtaja, ali u nekom normalnom radu ne bi trebalo da prelazi 1300 (cini mi se da je kod mene na toliko radio
::
:: Z
:: SONY VAIO VGN-FW285
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs