Pozdrav svima! Posto mi je zaostala tema ponovicu je.
Reinstalirao sam sistem na jednom racunaru starom jedno 6 god. sistem je bio potpuno neupotrebljiv. Stavio sam na njega samo par osnovnih programa drajver za plocu, adsl, avg free, adobe reader, office, i mozda jos jedan ili dva sada ne mogu da se setim i onda sam primetio sledece: kad upalim racunar, znaci ne pokrecem nista od programa samo upalim racunar, CPU usage u performansama je na 20-30%. Znaci u idlu! Sta to moze biti? Nemam racunar pri ruci ali komponente su otprilike: procesor intel 1,7 256 rama ploca matsonic. graf gf2 hard, flopi, modem, rezac. Pokusao sam vec da load-ujem u biosu `LOAD OPTIMIZED DEFAULTS` i `LOAD PERFORMANCE DEFAULTS` ali nije bilo nikakvih promena.
Proverio sam procesor jeste celeron. Sto se tice procesa pogasio sam ih sve, znaci upalio sam racunar, sacekao da podigne sve podsisteme i vec sta vec, onda sam pogasio sve procese koje znam da sam ja dodao tu ukljucujuci i avg, i nema promene! U task menageru mi rade sledeci procesi u idlu: -task manager .exe 7% -explorer .exe 3% -svchost .exe 1% -system 5% i jos mozda nekoliko procesa po 1 ili 2 procenta. E sad ulazio sam u bios i pod menijem u cijem naslovu stoji cpu `nesto` stoji i: cpu 100Mhz i `nesto` x8 to mozda matsonic-ova proca ima na default-u pogresna podesavanja za procesor ili se nesto neslaze sa njim.
Primam sve sugestije! Hvala unapred!
`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
:: Pozdrav svima :: Posto mi je zaostala tema ponovicu je :: :: Reinstalirao sam sistem na jednom racunaru starom jedno 6 god. sistem je bio potpuno neupotrebljiv. Stavio sam na njega samo par osnovnih programa drajver za plocu, adsl, avg free, adobe reader, office, i mozda jos jedan ili dva sada ne mogu da se setim i onda sam primetio sledece: kad upalim racunar, znaci ne pokrecem nista od programa samo upalim racunar, CPU usage u performansama je na 20-30%. Znaci u idlu! Sta to moze biti :: Nemam racunar pri ruci ali komponente su otprilike :: procesor intel 1, :: 256 ram :: ploca matsonic :: graf gf :: hard, flopi, modem, rezac :: Pokusao sam vec da load-ujem u biosu `LOAD OPTIMIZED DEFAULTS` i `LOAD PERFORMANCE DEFAULTS` ali nije bilo nikakvih promena :: :: Proverio sam procesor jeste celeron. Sto se tice procesa pogasio sam ih sve, znaci upalio sam racunar, sacekao da podigne sve podsisteme i vec sta vec, onda sam pogasio sve procese koje znam da sam ja dodao tu ukljucujuci i avg, i nema promene! U task menageru mi rade sledeci procesi u idlu :: -task manager .exe 7 :: -explorer .exe 3 :: -svchost .exe 1 :: -system 5 :: i jos mozda nekoliko procesa po 1 ili 2 procenta :: E sad ulazio sam u bios i pod menijem u cijem naslovu stoji cpu `nesto` stoji i :: cpu 100Mhz :: `nesto` x :: to mozda matsonic-ova proca ima na default-u pogresna podesavanja za procesor ili se nesto neslaze sa njim :: :: Primam sve sugestije :: Hvala unapred :: :: `Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
Dakle ovako da bi XP bio instaliran treba minimum 128mb, e sad sta je to instaliran neka svako odredi po svom nahodjenju. Neki minimum da bi se neki program pokrenuo tu i tamo je bednih 256mb ram memorije bez da je naknadno instaliran neki od SPakova.
XP+SP2 minimum je 512mb, a valjana kolicina memorije je bar 1gb.
Ja na racunaru starom nekih 7 godina guram XP+SP3 na 512mb i ne bih to nikome preporucio, to je umiranje od dosade odziv racunara je tako los, a mozda i nije nego je to samo objektivni osecaj kad sa c2d sednes za Athlon 1800+.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.