Situacija je sledeca:pustim pesmu preko vinamp-a i cackam stranicu od Anteca(staklo me cima),pri kraju pesme pukne mi zvuk totalno.Parni Valjak se u trenutku pretvorio u dead metal(vristanje).Tu ga ja sasecem medjutim Realtek mi prijavljuje `jack is unpluged`i to mi non stop izlece,s`tim da je zvuk i dalje deformisan.E tu sam vec mislio da je zvucna na ploci ili sama ploca pocela da riknjava.Deinstaliram audio driver,resetujem komp i dignem Game windows, kad na njemu ista stvar i jos posle 5-10 sekundi sve se zamrzlo.Opet reset pa drugi win koji je zakucao odmah.Nakon toga reset(po 1000-ti put)kad ne lezi vraze nije prosao post(zvucno),iskulirao sam to i pokrenem opet game win,medjutim od welcome nije dalje stigao a za to mu je trebalo vecnost.Bacim pogled na dijagnosticke led-ove,rade obe.Sledeca stavka gasenje i menjanje svega osim maticne,procesora i napajanja.Opet ista stvar,vratim sve nazad i prikacim integrusu.A onda veselje:komp se pali(ja blejim u kuciste)dizem pogled a monitor black,spustim pogled nazad a oba led-a ugasena.E tu vec pocinjem da razmisljam da primenim But Spencer varijantu,medjutim jaka kafa me malo spusta.Sledeca varijanta clear CMOS,palim ga i slika je tu,medjutim na postu izbacuje da CMOS nije ok,F2 i kao da se nista nije desilo,s`tim sto i dalje nemam PIP! na postu.Ovo je inace kraca verzija.
Najverovatnije da je u pitanju ploča koja se odlučila za onu `Time to say good bye` pesmu. Inače, pre nego što se sve pokarabasilo, zanima me kako ti je ta aždaja od AMD-a i ATI-ja radila. Sad će Intelovci reći da sam smešan, ali šta mogu kad mi je AMD u krvi.
Kod mene su se dosta slični simptomi pojavljivali kada sam imao virus na memoriji. Rešio sam ga instalacijom AVAST-a 4.8 Pro i skeniranjem svega. Od tada, pre oko mesec i nešto dana, nijedan jedini problem, ni na koju temu, nisam iskusio.
A to `death metal` vrištanje sam isto u to vreme negde čuo preko .wav fajla extract-ovanog iz CD Image-a, mislim da je bila Ella Fitzgerald... zamalo nisam ogluveo, jer volim da malo pojačam kada slušam te ljude koji umeju/su umeli da pevaju.
Uglavnom, to je sve bilo dok sam koristio VISTU x64, onu optimizovanu i kompatibilnu, pa sam veoma sklon da i `nju` za to okrivim, pošto mi se na XP-u ništa slično nije nikada dogodilo, niti sam do sada čuo da ikome jeste.
Pa, ti probaj zamenu memorije, za početak.
Ili čišćenje svog hdd-a preko tuđeg kompjutera, možda ti se nakupilo neko đubre...
Ipak treba da proveris komp da nema slucajno neki virus,jer sam nekoliko puta video da virus pravi probleme sa zvukom,a u jednom slucaju se taj virus sam mnozio na drugu particiju,i mogao je da preskace sa particije na particiju bez pokretanja bilo cega.Resenje je bilo da zarazeni hdd prikacis kao slave na drugi komp(rizikujes da zarazis i drugi komp jer virus preskace na drugi hdd,ali ako je dobar av zaustavice ga ) i formatiranje celog harda na kom je virus,pa dizanje novog win-a. Naravno ne mora da znaci da je bas i kod tebe ovaj slucaj sa virusom,mozda jeste ploca resila da kaze `good bye` ali ovo sa formatiranjem harda se cini kao bezbolnije resenje za utvrdjivanje problema pre nego sto odlucis da kupis drugu plocu!!! pozzzzzzzz
Ok,momci skontao sam ga,tacnije posumnjao sam dok mi brat nije potvrdio.U pitanju je Bios a kako je doticni tamo dospeo da me j...sh.Buraz mi kaze da sam mozda resetovao komp sa ubodenim flash-om,prem da se ja ne secam takve rabote.Sto se maticne tice izvrsna je i posto radim sa komponentam nisam do sada imao ni jedan primerak koji je stucnuo a kamoli ovako zagrdio(zbog toga sam i sebi ostavio jednu).A sto se mashine celokupno tice fino sljaka prem da opet napominjem nije potrebno imati sve ovo,jer nikada nisam shvatao ljude koji idu kroz zid za ovako nesto kada razlika u ceni nikako ne opravdava razliku u preformnsama.Ko nema uslova ne treba da zali jer nije to nista svemirsko i da ne radim sa tim nikada mi nebi palo na pamet da sastavljam ovako nesto.E da jedino sto je gore od ovoga je gaming laptop(1000+ evra) koji gura crysis na medium na rezoluciji mog Samsunga Z400.Pozdrav i hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.