a ja ne znam sta? Ne znam koja je masina u pitanju,znam da je P4 Intel,ali nije ni bitno!Simptomi su:kad ukljucim komp cuju se tri duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,pa pauza 7-8 sekundi,pa opet 3 duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,i tako u krug. Ne daje nikakvu sliku na monitoru. Na sta da posumnjam?
:: a ja ne znam sta? Ne znam koja je masina u pitanju,znam da je P4 Intel,ali nije ni bitno!Simptomi su:kad ukljucim komp cuju se tri duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,pa pauza 7-8 sekundi,pa opet 3 duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,i tako u krug. Ne daje nikakvu sliku na monitoru. Na sta da posumnjam :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
Eh, prisetio sam se kada sam nekada davno imao 286 i 386 Inače, to ti je beep code a, značenje zavisi od proizvođača BIOS-a
Našao sam ti stranu na net-u sa značenjima a, ti pogledaj koji je BIOS i znaćeš u čemu je problem.
Inače, kod tebe je verovatno memorija pa je proveri prvo jednostavnim vađenjem i čišćenjem (duvanjem ) slota a, zatim i proverom svih modula jedan po jedan
pronadji tabelu sa post beep-ovima kod tog BIOS-a, mozda cesh znati shta ti plocha javlja. Ili kreni proces eliminacije, pochni od memorije pa grafichke karte...
Hvala za vrlo koristan link! BIOS je AMI i nasao sam da 3 beep-a znace problem sa memorijom,probao kombinacije ali isto se desava. Brinulo me je sto uopste ne daje sliku na monitoru,i kad sam pogledao graficku video sam da se kuler na njoj vrti sporo,kad sam skinuo karticu video sam da kuler tesko vrti,i koci i blokira. Moguce da je grafa vrisnula zbog slabog hladjenja,jer kuler koji vrti sporo kao ovaj nema sanse da ohladi grafu(mozda 100-200 obrtaja u minuti,po mojoj proceni). Cekam druga da mi donese drugu grafu pa da probam. Hvala svima...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: a ja ne znam sta? Ne znam koja je masina u pitanju,znam da je P4 Intel,ali nije ni bitno!Simptomi su:kad ukljucim komp cuju se tri duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,pa pauza 7-8 sekundi,pa opet 3 duza ravnomerna pistanja jedan za drugim,i tako u krug. Ne daje nikakvu sliku na monitoru. Na sta da posumnjam :: :: :: :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: Eh, prisetio sam se kada sam nekada davno imao 286 i 386 :: Inače, to ti je beep code a, značenje zavisi od proizvođača BIOS- :: :: Našao sam ti stranu na net-u sa značenjima a, ti pogledaj koji je BIOS i znaćeš u čemu je problem :: :: http://pcsupport.about.com/od/nonworkingcomponent/ht/beepcodestb.ht :: :: Inače, kod tebe je verovatno memorija pa je proveri prvo jednostavnim vađenjem i čišćenjem (duvanjem ) slota a, zatim i proverom svih modula jedan po jedan ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.