Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koju memoriju uzeti ?
STRANA 1 OD 1
TheBear Koju memoriju uzeti ? 15.12.2008. 22:35 T13812

status: user
broj poruka: 6502
Imam trenutno na maticnoj 2x1GB GEIL Black Dragon 800Mhz 5-5-5-15, i hocu da uzmem jos 2GB Rama. I sad me zanima da li da uzmem istu takvu memoriju jos 2x1GB. I da li ima veze ako uzmem nekog drugog proizvodjaca da li ce da radi ? I zanima me sta je ovo 5-5-5-15 posto ima i 4-4-4-12 ? Znaci predlozite neku dobru memoriju na 800Mhz da je 2x1GB.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter re 15.12.2008. 22:39 #84028

broj poruka: 8138
to sto ti kazes 5-5-5-15 su latencije na memoriji.Sto manje latencije to je memorija brza.Ja imam GEil ULTRA 2X1GB 800mhz(4-4-4-12).Uzmi nju,e sad ne znam da li ce da ti radi sa tvojom black dragon.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish RE 15.12.2008. 22:42 #84029

broj poruka: 7285
To ti je latencija ili brzina odziva memorije(CL4,CL5,CL6),naj bolje bi bilo da uzmes isto.Medjutim ne moras sve ce ti dobro raditi.Vodi racuna da ako mozes uzmes preformance ram jer slabiji od tvoga ce tvoj povuci na njegovu latenciju.

SkyFire Malo osnovnog znanja! 15.12.2008. 22:51 #84031

broj poruka: 18472
Memorije se uparuju iskljucivo istih latencija i chipova...E sad mogucnost je uvek da se upare i razlicite memorije ali to od dolaska DDR2 modula pa pocev od renimiranih brendova ne pije vodu...Sve je veca mogucnost da memorije nece raditi zajedno..Treba obratiti i paznju na kompatibilnost ploce sa memorijom...Ne moze sve ni da se ubode tek tako!Cak moze da se upare ali ne tako cesto i memorije razlicitih latencija stim sto ce latencije ici od one koja ima defaultno najnizi raspored..U tvom slucaju kombinacijom 5-5-5-15 sa 4-4-4-12 bilo bi 5-5-5-15 jer ona po fabrickim specifikacijama ne moze nize za taj clock!...Sve je u svemu to je opipavanje i pitanje je koliko ce i dal ce to da radi stabilno!Znaci pravilo...Samo iste memorije i kraj!

I Want to believe - The truth is out there

TheBear Re: Malo osnovnog znanja! 15.12.2008. 23:04 #84037

broj poruka: 6502
Hvala na objasnjenju, uzecu znaci istu kao sto imam.

:: Memorije se uparuju iskljucivo istih latencija i chipova...E sad mogucnost je uvek da se upare i razlicite memorije ali to od dolaska DDR2 modula pa pocev od renimiranih brendova ne pije vodu...Sve je veca mogucnost da memorije nece raditi zajedno..Treba obratiti i paznju na kompatibilnost ploce sa memorijom...Ne moze sve ni da se ubode tek tako!Cak moze da se upare ali ne tako cesto i memorije razlicitih latencija stim sto ce latencije ici od one koja ima defaultno najnizi raspored..U tvom slucaju kombinacijom 5-5-5-15 sa 4-4-4-12 bilo bi 5-5-5-15 jer ona po fabrickim specifikacijama ne moze nize za taj clock!...Sve je u svemu to je opipavanje i pitanje je koliko ce i dal ce to da radi stabilno!Znaci pravilo...Samo iste memorije i kraj
::
:: I Want to believe - The truth is out there
JOSILENKO black dragon 800 ti je super 16.12.2008. 12:07 #84069

broj poruka: 1013
Ma da bre, black dragon 800 ti je super, mozda i best buy memorija. sa 4GB u dual chanell nema da brines
JOLE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs